SSL

Jouw bezoekers zo veilig mogelijk gebruik laten maken van je website? Goede SSL is hierbij van groot belang. Wat is SSL en waarom is dit zo belangrijk voor jouw website? We bespreken het begrip hier uitgebreid en geven je advies. 

Wat is SSL?

SSL is een techniek voor het beveiligen van verkeer tussen de webserver en de bezoeker van de website. De uitgewisselde gegevens krijgen als het ware een beveiliging, waardoor het niet leesbaar is voor andere partijen. SSL is dan ook belangrijk voor de privacy van gebruikers. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo zie je of een website voorzien is van SSL

Veilig gebruik maken van een website? Dan is het belangrijk dat deze is voorzien van een SSL certificaat. Hoe zie je of een website dit certificaat heeft? Dit is op meerdere manieren zichtbaar:

  • De website URL is voorzien van https in plaats van http. De S staat voor secure en dit betekent dat er sprake is van een SSL certificaat
  • In de adresbalk van de website staat een groen slotje. Dit staat voor de beveiliging van de website middels een SSL certificaat

De SSL is niet alleen voor de versleuteling van verkeer, het is ook een manier om de identiteit van een server na te gaan. Organisaties met gevoelige informatie hebben dan ook vaak een nog uitgebreidere versie van een SSL certificaat.

SSL _ Begrippenlijst

De impact van SSL op de SEO

SSL heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is een manier om de veiligheid en privacy van gebruikers te waarborgen: Google en andere zoekmachines nemen dit dan ook mee in de beoordeling van websites. Hoewel je naast de SSL ook rekening dient te houden met andere zaken, is dit certificaat zeker een manier om de website te optimaliseren voor de zoekmachine. 

Ons advies

We raden om een SSL certificaat aan te vragen bij een externe partij. Hiermee zorg je voor een veilige omgeving voor de bezoekers van je website en zorg je daarnaast ook voor goede SEO. Zorg er wel voor dat je een dergelijk certificaat bij een betrouwbare partij aanschaft. Dit hoeft geen honderden euro’s te kosten, maar het is ook belangrijk om je vraagtekens te zetten bij bedrijven die gratis SSL certificaten aanbieden. Voor een goed  werkend en veilig SSL certificaat betaal je meestal een paar tientjes. 

Veelgestelde vragen

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een versleutelde verbinding tussen twee computers. In de praktijk wordt het voor websites voor gebruikt om deze over HTTPS (secure) in te laden. Wanneer een website op een correcte manier SSL gebruikt, zie je in Chrome linksboven een versleuteld icoon staan.

Wat is de impact van SSL op SEO?

Google heeft de veiligheid van de gebruikers hoog in het vaandel staan. SSL is een van de manieren om dit te realiseren. Google zal dit zeker belonen met een hogere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over ssl geschreven?

Het artikel over ssl hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ssl in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ssl?

Wij schrijven over begrippen als ssl om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ssl is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ssl in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ssl, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ssl in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ssl. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ssl op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ssl.

Het voorbeeld dat wij geven van ssl , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ssl van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z