X-default

Het creëren van een website komt met tal van belangrijke punten, onder andere over de doelgroep die je wilt aanspreken. Geen specifieke groep voor je website aanmerken? Dan maak je gebruik van x-default. Wat is x-default en hoe werkt dit precies op een website? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is x-default?

X-default is een optie die je hebt bij het bepalen van de bezoekers op een website. Het is een onderdeel van het hreflang attribuut. Met x-default bepaal je welke versie van een website bezoekers te zien krijgen.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van x-default

Producten aanbieden via internet is wereldwijd mogelijk. Als bedrijf in Nederland is het goed mogelijk om jouw producten ook te verkopen aan klanten die buiten Nederland wonen. Wanneer je ook bezoekers uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wilt trekken, is het belangrijk om de website ook voor deze bezoekers toegankelijk te maken. Dit doe je door de hreflang-tag te implementeren op de site. 

Heeft een pagina nog een specifieke doelgroep? Dan is het mogelijk om de optie x-default te kiezen. Hiermee is het mogelijk de nodige taalcodes later nog in te voeren. De x-default optie is ook te gebruiken om bezoekers naar de juiste pagina te leiden die uit een regio komen waarvoor je geen specifieke pagina hebt.

X-default _ Begrippenlijst

De impact van x-default op de SEO

Het toevoegen van x-default en de hreflang tag in het algemeen hebben mogelijk positieve impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt mogelijk voor meer organisch verkeer op een website. De waarde van deze tag is niet altijd te bepalen: in sommige gevallen is het niet bepalend voor het zoekalgoritme van een zoekmachine. Een dergelijke tag is mogelijk wel informatief en indicatief. 

Ons advies

Het is zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het invoeren van taalcodes. We raden aan dit te doen wanneer je graag een breder verzorgingsgebied wilt bedienen met je website. Het implementeren van deze code is relatief eenvoudig te doen via de <head> sectie van de pagina, maar is ook mogelijk via de HTTP header of XML sitemap. Het is ook altijd mogelijk dit over te laten aan een ontwikkelaar.

Veelgestelde vragen

Wat is X-Default?

X-default is een onderdeel van de hreflang tag, waarmee je kunt bepalen welke versie van jouw website de bezoekers te zien krijgen.

Wat is de impact van X-Default op SEO?

Door de hreflang tag en dan de x-default in het bijzonder toe te voegen zal je mogelijk meer verkeer naar je site trekken. Hoe groot de impact op SEO is, is moeilijk te zeggen. Soms is die zelfs in het geheel niet bepalend voor het algoritme van de zoekmachine.

Voor wie hebben wij dit artikel over x-default geschreven?

Het artikel over x-default hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over x-default in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals x-default?

Wij schrijven over begrippen als x-default om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

x-default is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over x-default in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals x-default, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip x-default in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van x-default. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van x-default op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende x-default.

Het voorbeeld dat wij geven van x-default , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over x-default van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z