Onbetaalde zoekresultaten

Vraag jij je ook af wat het belang van onbetaalde zoekresultaten eigenlijk is? Met onbetaalde zoekresultaten kun je ook een organische manier meer bezoekers naar jouw website brengen met behulp van zoekmachines. Maar waar worden onbetaalde zoekresultaten allemaal voor gebruikt? En wat is de impact hiervan? Het doel van de organische vindbaarheid is om hoger in Google te komen voor de onbetaalde zoekresultaten.

Wat zijn onbetaalde zoekresultaten?

Als je het hebt over onbetaalde zoekresultaten, dan heb je het over organische zoekresultaten in een zoekmachine zoals Google. Onbetaalde zoekresultaten behaal je door een goede SEO-strategie (Search Engine Optimisation). Door jouw website te optimaliseren zoekmachines krijg je meer onbetaalde bezoekers naar jouw website, waardoor je de conversie kunt verhogen.

Voorbeelden van onbetaalde zoekresultaten

Het doel van onbetaalde zoekresultaten is dat jij als eerste zoekresultaat naar boven komt. Je staat dan bovenaan de zoekmachine, onder de betaalde zoekresultaten. Met onbetaalde zoekresultaten kom je dus nooit helemaal bovenaan als er ook betaalde zoekresultaten zijn, maar je kunt weg zo hoog mogelijk komen te staan.

Het belang van onbetaalde zoekresultaten

Door een toppositie te behalen in de zoekmachines met onbetaalde zoekresultaten zorg je ervoor dat je een blijvende stroom van potentiële klanten naar jouw website kunt trekken. Onbetaalde zoekresultaten zijn dus van groot belang, zeker als je niet veel geld uit wil of kan geven aan betaalde advertenties (SEO en SEA).

De impact van onbetaalde zoekresultaten

Je kunt de onbetaalde zoekresultaten van jouw website beïnvloeden en verbeteren. Dit doe je bijvoorbeeld door goede zoekwoorden per pagina in de tekst te verwerken. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat de inhoud van het zoekwoord ook werkelijk interessant is voor de bezoekers.

Hoe relevanter de zoekwoorden zijn die jij gebruikt, hoe hoger je scoort op de onbetaalde zoekresultaten. Hierdoor kun je uiteindelijk met minder geld boven de concurrentie komen te staan.

Mijn advies

Het is verstandig om voor een mix te kiezen tussen betaalde en onbetaalde zoekresultaten als je zo veel mogelijk bezoekers naar jouw website wilt trekken. Zowel betaalde als onbetaalde bezoekers zijn potentiële klanten.

Een groot voordeel van onbetaalde zoekresultaten is dat je goed kunt meten of je SEO werkt, zeker wanneer je Google Analytics gebruikt. Verdiep je hier dus zeker in om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 28 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.