Verwijzende website

Wat kun je met een verwijzende website en wat houdt dat nu eigenlijk in? Dat lees je hieronder. Een verwijzende website is een verwijzende URL. Dat wil zeggen de website van waar een bezoeker op jouw website terecht is gekomen. Daar waar iemand heeft geklikt op een link die heeft geleid naar jouw site.

Wat is een verwijzende website?

Een verwijzende website is een website waar de link te vinden is naar jouw website. Misschien ben je niet eens op de hoogte van die verwijzende website. Een verwijzende website wordt ook wel een verkeersbron genoemd. Google Analytics helpt je om inzicht te krijgen in verwijzende websites. 

Inzicht in verwijzende websites

Een verwijzende website kan bijvoorbeeld Facebook of Instagram zijn. Niet alleen social media pagina’s kunnen verwijzende websites zijn. Andere opties zijn bijvoorbeeld Marktplaats. Met Google Analytics verkrijg je een verkeersbronnenrapport. Hierin zie je waar je websitebezoekers vandaan komen als het gaat om verwijzende websites. Dit rapport toont wat voor bezoekers er op je site zijn geweest en via welke verwijzende websites ze zijn gekomen. Ook zie je het aantal bezoekers per verwijzende website. De bezoeken via verwijzende websites worden ook nog beoordeeld op kwaliteit. De kwaliteit van verwijzende websites wordt gemeten aan de hand van de activiteit van de bezoeker. 

Verwijzende websites _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een verwijzende website kan impact hebben op de SEO. Van oorsprong waren de sites met de meeste links het hoogste resultaat in Google. Tegenwoordig spelen veel meer aspecten een rol. Ook wordt er gemonitord op de links. Je kunt bijvoorbeeld niet een website vol met links gooien en verwachten dat je positie in de zoekresultaten daarmee verhoogd wordt. Betrouwbare en kwalitatief sterke verwijzende websites hebben wel een positief effect op je SEO. 

Mijn advies

Wij adviseren dan ook om je verwijzende websites te checken. Het geeft je inzicht in hoe mensen op je website of pagina belanden. Ook zie je welke verwijzingen kwalitatief niet goed zijn of weinig verkeer opleveren. Dan is het een mogelijkheid om dit te verbeteren of de verwijzingen ongedaan te maken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Verwijzende Website?

Met een verwijzende website bedoelen we een site die een link heeft naar jouw website. Het wordt soms ook wel eens een verkeersbron genoemd. Wil je weten welke verwijzende websites er zijn, kan je dit via Google Analytics achterhalen.

Wat is de impact van Verwijzende website op SEO?

Een verwijzende website kan zeker een bepaalde impact hebben op de SEO van jouw site. Vooral als dit betrouwbare en kwalitatief goede websites zijn. Vandaag de dag zijn er echter veel meer aspecten die van belang zijn.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies