Verwijzende website

Wat kun je met een verwijzende website en wat houdt dat nu eigenlijk in? Dat lees je hieronder. Een verwijzende website is een verwijzende URL. Dat wil zeggen de website van waar een bezoeker op jouw website terecht is gekomen. Daar waar iemand heeft geklikt op een link die heeft geleid naar jouw site.

Wat is een verwijzende website?

Een verwijzende website is een website waar de link te vinden is naar jouw website. Misschien ben je niet eens op de hoogte van die verwijzende website. Een verwijzende website wordt ook wel een verkeersbron genoemd. Google Analytics helpt je om inzicht te krijgen in verwijzende websites. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Inzicht in verwijzende websites

Een verwijzende website kan bijvoorbeeld Facebook of Instagram zijn. Niet alleen social media pagina’s kunnen verwijzende websites zijn. Andere opties zijn bijvoorbeeld Marktplaats. Met Google Analytics verkrijg je een verkeersbronnenrapport. Hierin zie je waar je websitebezoekers vandaan komen als het gaat om verwijzende websites. Dit rapport toont wat voor bezoekers er op je site zijn geweest en via welke verwijzende websites ze zijn gekomen. Ook zie je het aantal bezoekers per verwijzende website. De bezoeken via verwijzende websites worden ook nog beoordeeld op kwaliteit. De kwaliteit van verwijzende websites wordt gemeten aan de hand van de activiteit van de bezoeker. 

Verwijzende websites _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een verwijzende website kan impact hebben op de SEO. Van oorsprong waren de sites met de meeste links het hoogste resultaat in Google. Tegenwoordig spelen veel meer aspecten een rol. Ook wordt er gemonitord op de links. Je kunt bijvoorbeeld niet een website vol met links gooien en verwachten dat je positie in de zoekresultaten daarmee verhoogd wordt. Betrouwbare en kwalitatief sterke verwijzende websites hebben wel een positief effect op je SEO. 

Ons advies

Wij adviseren dan ook om je verwijzende websites te checken. Het geeft je inzicht in hoe mensen op je website of pagina belanden. Ook zie je welke verwijzingen kwalitatief niet goed zijn of weinig verkeer opleveren. Dan is het een mogelijkheid om dit te verbeteren of de verwijzingen ongedaan te maken. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Verwijzende Website?

Met een verwijzende website bedoelen we een site die een link heeft naar jouw website. Het wordt soms ook wel eens een verkeersbron genoemd. Wil je weten welke verwijzende websites er zijn, kan je dit via Google Analytics achterhalen.

Wat is de impact van Verwijzende website op SEO?

Een verwijzende website kan zeker een bepaalde impact hebben op de SEO van jouw site. Vooral als dit betrouwbare en kwalitatief goede websites zijn. Vandaag de dag zijn er echter veel meer aspecten die van belang zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over verwijzende website geschreven?

Het artikel over verwijzende website hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over verwijzende website in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verwijzende website?

Wij schrijven over begrippen als verwijzende website om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

verwijzende website is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verwijzende website in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals verwijzende website, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip verwijzende website in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verwijzende website. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verwijzende website op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verwijzende website.

Het voorbeeld dat wij geven van verwijzende website , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over verwijzende website van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z