Yoast SEO

Heb je een eigen website of wil je deze starten? Dan heb je naar alle verwachting al meerdere keren gelezen over SEO en de meerwaarde hiervan. Als beginnende ondernemer is de kans groot dat je geen budget beschikbaar hebt voor het inhuren van een SEO consultant. Toch is er nog steeds een manier om te profiteren van de voordelen die goede SEO met zich meebrengt: Yoast SEO. Meer weten over Yoast en de opties die je hiermee hebt? Lees hier alle belangrijke informatie over Yoast SEO.

Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een plugin die het voor iedereen mogelijk maakt om hoger in Google te staan. Deze plugin helpt je om pagina’s op je website te verbeteren voor jouw online vindbaarheid. Ga zelf op zoek naar relevante zoekwoorden. Deze zoekwoorden dienen als input voor de Yoast plugin.

Met SEO Yoast kies je voor een makkelijke manier om SEO toe te passen op je website. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren. Zodra je dit gedaan hebt, zie je bij het bewerken van de pagina het Yoast ‘blok’ staan. Bovenaan het blok zie je een ‘verkeerslicht’. Aan de hand hiervan zie je of jouw pagina voldoet aan SEO normen. Denk hierbij aan het gebruik van je belangrijkste zoekwoord in de kop van de pagina of blog, maar ook aan het aantal zoekwoorden in je tekst of meta omschrijving.

yoast seo

Voer verbeteringen door aan de hand van Yoast

Met de Yoast SEO plugin krijg je een analyse te zien. Deze analyse vertelt je welke elementen al voldoende (groen) zijn en welke er verbetering (oranje) nodig hebben. Elementen waar nog veel werk aan de winkel is, kleuren rood. 

Yoast is voor verschillende programma’s beschikbaar. WordPress is het bekendste voorbeeld. Daarnaast zijn er nog vele andere programma’s waarvoor je de Yoast plugin gebruikt.

Is Yoast SEO gratis?

SEO Yoast is gratis verkrijgbaar. Wel krijg je dan een minder uitgebreide versie van deze plugin. Anderzijds is er Yoast SEO Premium: dit is een betaalde versie van de plugin. Voor het gebruik van de plugin betaal je eenmalig een vast bedrag. In ruil hiervoor krijg je toegang tot alle onderdelen van de plugin. Je hebt niet alleen meer mogelijkheden, ook krijg je maandelijks handige tips om je SEO te verbeteren. Yoast SEO Premium is nog steeds een betaalbare manier om alles uit je eigen website te halen.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus