Betaalde zoekresultaten

Om je zichtbaarheid en vindbaarheid te versterken, is het mogelijk om betaalde zoekresultaten te gebruiken. Dat wil zeggen dat je betaalt om bij zoekopdrachten jouw site bovenaan de resultaten te laten zien. De consument ziet ook dat dit resultaat een advertentie is en dus een betaald zoekresultaat. 

Wat zijn betaalde zoekresultaten?

Je betaalt Google om deze positie te verkrijgen. Over het algemeen betaal je voor een periode. Als je stopt met betalen of de periode is verstreken, komt jouw site niet meer bovenaan bij de zoekresultaten. Betaalde zoekresultaten horen bij SEA. Dit staat voor search engine advertising, ofwel zoekmachine advertenties. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Extra kennis en betaling

Om goed gebruik te maken van betaalde zoekresultaten, is wat expertise nodig. Het is zaak om te weten hoe Google Ads en AdWorks werken. Deze tools zijn namelijk de tools die je inzet voor je betaalde zoekresultaten. Wanneer je weet hoe je hiermee moet werken, zorg je voor een betere inzet van je betaalde zoekresultaten. 

Betaling gaat per klik. Wel is het zo dat Google een maximum van vier advertenties laat zien bij een zoekopdracht. Als het bedrag dat jij wil betalen per klik niet bij de hoogste vier hoort, komt je advertentie niet bij de resultaten van de zoeker in beeld.

Betaalde zoekresultaten _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

SEO is alles wat je kunt doen om je positie op de zoekresultaten te verhogen. Betaalde zoekresultaten omzeilen deze moeite eigenlijk – maar dan wel zo lang er betaald wordt. Betaalde zoekresultaten worden weergegeven boven zogenaamde organische zoekresultaten. Er staat hier ook bij dat het gaat om advertenties. Je staat dus wel bovenaan, maar niet omdat je de eerste hit bent bij de zoekopdracht. 

Ons advies

Betaalde zoekresultaten zijn interessant, maar vereisen enige handigheid. Het bepalen van je prijs per klik bijvoorbeeld speelt al een rol. Ook de zoektermen waar je op gevonden wil worden. Er moet een balans gevonden worden in deze dingen die expertise vereist. Daarnaast is het noodzakelijk om enige kennis te hebben van Google Ads om de betaalde zoekresultaten goed in te kunnen zetten. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn Betaalde Zoekresultaten?

Met betaalde zoekresultaten kun je je vindbaarheid en zichtbaarheid vergroten. Hierbij betaal je Google om bovenaan in de zoekresultaten te komen. De persoon die de zoekopdracht uitvoerde kan overigens wel zien dat het een advertentie oftewel betaald zoekresultaat is.

Wat is de impact van Betaalde zoekresultaten op SEO?

Met SEO onderneem je activiteiten om een zo hoog mogelijke ranking in de zoekresultaten te krijgen. Met betaalde zoekresultaten koop je de hiervoor benodigde effort in feite af. Deze namelijk ten alle tijden boven de organische zoekresultaten te staan. Maar wel alleen zolang je hiervoor betaald.

Voor wie hebben wij dit artikel over betaalde zoekresultaten geschreven?

Het artikel over betaalde zoekresultaten hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over betaalde zoekresultaten in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals betaalde zoekresultaten?

Wij schrijven over begrippen als betaalde zoekresultaten om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

betaalde zoekresultaten is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over betaalde zoekresultaten in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals betaalde zoekresultaten, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip betaalde zoekresultaten in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van betaalde zoekresultaten. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van betaalde zoekresultaten op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende betaalde zoekresultaten.

Het voorbeeld dat wij geven van betaalde zoekresultaten , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over betaalde zoekresultaten van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z