PPC

Er zijn verschillende vormen van internet marketing. Een populaire methode hiervoor is PPC. Wat is PPC precies, waarom is dit een goede manier van adverteren en wat zijn de gevolgen voor de SEO op jouw website? Hier leggen we het begrip PPC aan je uit.

Wat is PPC?

PPC staat voor Pay Per Click: dit is een vorm van internet marketing waarbij een adverteerder betaalt als iemand op een advertentie klikt. Bedrijven passen deze methode toe op banners bij websites, maar ook in zoekmachine advertenties.

PCC op je website en in Google

Het voordeel van een PPC advertentie is dat jij als adverteerder weet wanneer een gebruiker een handeling heeft verricht. Dit komt omdat de adverteerder bij PPC alleen betaalt als er een interactie plaatsvindt met de advertentie. Pay Per Click is mogelijk erg interessant voor jou als je voor jouw bedrijf wilt adverteren.

Een adverteerder heeft de mogelijkheid om ‘gratis’ te adverteren, door een banner zonder Call-To-Action te plaatsen. Hier gaat men niet niet snel op klikken, maar veel mensen zien deze advertentie wel. Zoekmachine adverteren werkt ook met PPC en is mogelijk interessant voor jouw bedrijf.

ppc

De impact van PPC op SEO

SEO en PPC zijn in theorie twee tegenovergestelde manieren om traffic op jouw website te krijgen. Uit meerdere onderzoeken is echter gebleken dat SEO invloed heeft op de hoeveelheid clicks die een PPC advertentie krijgt. Wanneer een website veel zoekresultaten oplevert, verhoogt het de klikfrequentie voor PPC advertenties. Andersom zorgen de PPC advertenties ook voor een boost in zoekresultaten.

Ons advies

Het is interessant om voor PPC advertenties op je website te kiezen: het is niet voor niets een van de meest populaire advertentievormen. We raden aan om SEO te combineren met PPC. Betaal voor internetverkeer op je website met PPC zoekmachine advertenties. De advertenties staan in het gedeelte met gesponsorde resultaten. Je betaalt een vergoeding wanneer een bezoeker van de advertentie doorklikt naar jouw website. Door het verbeteren van de SEO behaal je hogere posities in de natuurlijke zoekresultaten en profiteer je op twee manieren.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat ppc inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over ppc geschreven?

Het artikel over ppc hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over ppc hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over ppc in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ppc?

Wij schrijven over begrippen als ppc om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Ppc is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ppc en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip ppc in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ppc. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ppc op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ppc.

Het voorbeeld dat wij geven van ppc geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over ppc van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z