PPC

Er zijn verschillende vormen van internet marketing. Een populaire methode hiervoor is PPC. Wat is PPC precies, waarom is dit een goede manier van adverteren en wat zijn de gevolgen voor de SEO op jouw website? Hier leggen we het begrip PPC aan je uit.

Wat is PPC?

PPC staat voor Pay Per Click: dit is een vorm van internet marketing waarbij een adverteerder betaalt als iemand op een advertentie klikt. Bedrijven passen deze methode toe op banners bij websites, maar ook in zoekmachine advertenties.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

PCC op je website en in Google

Het voordeel van een PPC advertentie is dat jij als adverteerder weet wanneer een gebruiker een handeling heeft verricht. Dit komt omdat de adverteerder bij PPC alleen betaalt als er een interactie plaatsvindt met de advertentie. Pay Per Click is mogelijk erg interessant voor jou als je voor jouw bedrijf wilt adverteren.

Een adverteerder heeft de mogelijkheid om ‘gratis’ te adverteren, door een banner zonder Call-To-Action te plaatsen. Hier gaat men niet niet snel op klikken, maar veel mensen zien deze advertentie wel. Zoekmachine adverteren werkt ook met PPC en is mogelijk interessant voor jouw bedrijf.

ppc

De impact van PPC op SEO

SEO en PPC zijn in theorie twee tegenovergestelde manieren om traffic op jouw website te krijgen. Uit meerdere onderzoeken is echter gebleken dat SEO invloed heeft op de hoeveelheid clicks die een PPC advertentie krijgt. Wanneer een website veel zoekresultaten oplevert, verhoogt het de klikfrequentie voor PPC advertenties. Andersom zorgen de PPC advertenties ook voor een boost in zoekresultaten.

Ons advies

Het is interessant om voor PPC advertenties op je website te kiezen: het is niet voor niets een van de meest populaire advertentievormen. We raden aan om SEO te combineren met PPC. Betaal voor internetverkeer op je website met PPC zoekmachine advertenties. De advertenties staan in het gedeelte met gesponsorde resultaten. Je betaalt een vergoeding wanneer een bezoeker van de advertentie doorklikt naar jouw website. Door het verbeteren van de SEO behaal je hogere posities in de natuurlijke zoekresultaten en profiteer je op twee manieren.

Veelgestelde vragen

Wat is PPC?

PPC is de afkorting van Pay Per Click. Bij deze internetmarketingvorm betaalt de adverteerder per keer dat iemand op zijn advertentie klikt. Veelal wordt deze werkwijze toegepast bij banners op websites of in advertenties in de zoekmachine.

Wat is de impact van PPC op SEO?

SEO en PPC zijn twee verschillende manieren om bezoekers naar jouw site te trekken. PPC heeft niet zo veel impact op SEO. Andersom is dit wel het geval. Als je door SEO jouw website met een banner goed hebt geoptimaliseerd, zal die veel bezoekers trekken. De kans op meer clicks neem daarbij ook toe.

Voor wie hebben wij dit artikel over ppc geschreven?

Het artikel over ppc hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ppc in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ppc?

Wij schrijven over begrippen als ppc om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ppc is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ppc in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ppc, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ppc in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ppc. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ppc op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ppc.

Het voorbeeld dat wij geven van ppc , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ppc van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z