M-commerce

Klanten verleiden tot het doen van een aankoop: het is mogelijk op verschillende manieren. Een van de opties die vandaag de dag steeds populairder is, is M-Commerce. Wat is M-Commerce en wat zijn hier voor- en nadelen van? Dat lees je op deze pagina!

Wat is M-Commerce?

M-Commerce is een onderdeel van E-commerce. De M staat voor mobiele transacties: het gaat dan ook om commercie via mobiele apparaten. Doet iemand een aankoop via zijn of haar smartphone? Dan is er sprake van M-Commerce.

Voordelen van M-commerce

Bij M-Commerce is er sprake van verkoop van diensten of producten via mobiele apparaten. Dit is mogelijk op verschillende manieren, en niet altijd in het voordeel van de gebruiker. Een voordeel van M-Commerce is dat de gebruiker snel een aankoop doet; dit is vaak snel geregeld. Het doen van impulsaankopen komt dan ook vaak voor bij M-Commerce. Het betalen gaat met M-Commerce ook snel. Vaak is dit direct via de smartphone mogelijk, zonder dat hier een hulpmiddel voor nodig is.

Anderzijds is er ook sneller sprake van oplichting. Vooral apps die je gratis download maar waarbij je vervolgens een duur abonnement moet afsluiten zijn hier een voorbeeld van. Vaak smeren dergelijke applicaties via onduidelijke beschrijvingen een duur abonnement aan.

De impact van M-commerce op SEO

M-Commerce heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Klanten doen steeds vaker online hun aankopen en doen dit dan ook via hun smartphone of tablet. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook heel snel en het zorgt voor een betere ranking van jouw website in de zoekmachine. Anderzijds werkt goede SEO ook in het voordeel van M-Commerce, omdat je zo nog beter vindbaar bent. 

Mijn advies

We raden aan om in te spelen op de populariteit van aankopen via mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je site goed toegankelijk is via smartphone of tablet en maak het makkelijk voor gebruikers om een aankoop te doen. Ook is het mogelijk om een app te creëren waarmee het mogelijk nog eenvoudiger is voor klanten om een aankoop te doen. M-Commerce is dan ook zeker een goede ontwikkeling voor jouw bedrijf. 


Veelgestelde vragen

Wat is M-Commerce?

M-Commerce is term voor alle verkoopactiviteiten die plaatsvinden via mobiele kanalen zoals websites en applicaties die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik op een smartphone. Het is een onderdeel van e-commerce. Het is ontstaan door enorme groei van het smartphone gebruik, waardoor je waar je maar wilt, iets kunt bestellen.

Wat is de impact van M-Commerce op SEO?

M-commerce heeft zeker impact op SEO. Steeds vaker worden online aankopen via een smartphone verricht. Je moet je websites dus optimaliseren voor het gebruik op mobiele apparaten zoals een smartphone. Dit verhoogt de gebruikerstevredenheid en dit zorgt weer voor een betere ranking in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.