M-commerce

Klanten verleiden tot het doen van een aankoop: het is mogelijk op verschillende manieren. Een van de opties die vandaag de dag steeds populairder is, is M-Commerce. Wat is M-Commerce en wat zijn hier voor- en nadelen van? Dat lees je op deze pagina!

Wat is M-Commerce?

M-Commerce is een onderdeel van E-commerce. De M staat voor mobiele transacties: het gaat dan ook om commercie via mobiele apparaten. Doet iemand een aankoop via zijn of haar smartphone? Dan is er sprake van M-Commerce.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voordelen van M-commerce

Bij M-Commerce is er sprake van verkoop van diensten of producten via mobiele apparaten. Dit is mogelijk op verschillende manieren, en niet altijd in het voordeel van de gebruiker. Een voordeel van M-Commerce is dat de gebruiker snel een aankoop doet; dit is vaak snel geregeld. Het doen van impulsaankopen komt dan ook vaak voor bij M-Commerce. Het betalen gaat met M-Commerce ook snel. Vaak is dit direct via de smartphone mogelijk, zonder dat hier een hulpmiddel voor nodig is.

Anderzijds is er ook sneller sprake van oplichting. Vooral apps die je gratis download maar waarbij je vervolgens een duur abonnement moet afsluiten zijn hier een voorbeeld van. Vaak smeren dergelijke applicaties via onduidelijke beschrijvingen een duur abonnement aan.

M-commerce _ Begrippenlijst

De impact van M-commerce op SEO

M-Commerce heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Klanten doen steeds vaker online hun aankopen en doen dit dan ook via hun smartphone of tablet. Dit is niet alleen makkelijk, maar ook heel snel en het zorgt voor een betere ranking van jouw website in de zoekmachine. Anderzijds werkt goede SEO ook in het voordeel van M-Commerce, omdat je zo nog beter vindbaar bent. 

Ons advies

We raden aan om in te spelen op de populariteit van aankopen via mobiele apparaten. Zorg ervoor dat je site goed toegankelijk is via smartphone of tablet en maak het makkelijk voor gebruikers om een aankoop te doen. Ook is het mogelijk om een app te creëren waarmee het mogelijk nog eenvoudiger is voor klanten om een aankoop te doen. M-Commerce is dan ook zeker een goede ontwikkeling voor jouw bedrijf. 

Veelgestelde vragen

Wat is M-Commerce?

M-Commerce is term voor alle verkoopactiviteiten die plaatsvinden via mobiele kanalen zoals websites en applicaties die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik op een smartphone. Het is een onderdeel van e-commerce. Het is ontstaan door enorme groei van het smartphone gebruik, waardoor je waar je maar wilt, iets kunt bestellen.

Wat is de impact van M-Commerce op SEO?

M-commerce heeft zeker impact op SEO. Steeds vaker worden online aankopen via een smartphone verricht. Je moet je websites dus optimaliseren voor het gebruik op mobiele apparaten zoals een smartphone. Dit verhoogt de gebruikerstevredenheid en dit zorgt weer voor een betere ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over m-commerce geschreven?

Het artikel over m-commerce hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over m-commerce in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals m-commerce?

Wij schrijven over begrippen als m-commerce om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

m-commerce is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over m-commerce in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals m-commerce, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip m-commerce in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van m-commerce. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van m-commerce op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende m-commerce.

Het voorbeeld dat wij geven van m-commerce , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over m-commerce van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z