Gebruik door derden minimaliseren

Externe code efficiënter laden op de website? Google PageSpeed Insights geeft je dan mogelijk het volgende advies: Gebruik door derden minimaliseren. Wat is Gebruik door derden minimaliseren en hoe werkt dit op een webpagina? Hier geven we je antwoord op deze vragen. 

Wat is Gebruik door derden minimaliseren?

Gebruik door derden minimaliseren is een advies dat je mogelijk krijgt wanneer je jouw website laat analyseren, bijvoorbeeld door Google PageSpeed Insights. Dit advies zegt iets over de externe scripts op je website en welke impact deze hebben op de prestaties van je site. 

De werking van externe code

Het gebruik van externe scripts of codes is in veel gevallen nodig: onder andere Google Analytics is een voorbeeld van een extern script, maar ook bibliotheken voor JavaScript of knoppen voor links naar Instagram of andere social media behoren hiertoe. Maak je gebruik van externe scripts op het internet? Dan is het belangrijk om de impact hiervan op je website te minimaliseren. 

Externe code efficiënter laden is mogelijk op een aantal manieren, zoals het gebruik van linktag preconnect, het lokaal hosten van externe scripts en het uitstellen van de lading van JavaScript. Op deze manier is de impact van code op de prestaties van je website een stuk minder en ervaar je hier nauwelijks nadelen van.

Gebruik derden minimaliseren _ Begrippenlijst

De impact van Gebruik door derden minimaliseren op de SEO

Gebruik door derden minimaliseren heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt voor een kortere laadtijd op de website: dit is gunstig voor de bezoeker, maar ook voor de zoekmachine. Je website optimaliseren voor de zoekmachine is dan ook zeker mogelijk met het doorvoeren van de nodige wijzigingen. Het is wel belangrijk om te weten dat dit niet de enige manier is om de prestaties te verbeteren. 

Mijn advies

We raden aan om gebruik te maken van Google PageSpeed Insights om te kijken naar de huidige staat van je website. Krijg je de melding Gebruik door derden minimaliseren? Dan is het mogelijk van belang om de genoemde veranderingen door te voeren. Het is daarnaast ook slim om goede webhosting in te schakelen: zij weten als geen ander hoe je deze aanpassingen doorvoert en hoe jouw website zo snel mogelijk blijft werken.


Veelgestelde vragen

Wat betekent “Gebruik Door Derden Minimaliseren”?

Gebruik door derden minimaliseren is een mogelijk advies bij het analyseren van jouw site, bijvoorbeeld via Google PageSpeed Insights. Het zegt iets over de externe scripts die er op jouw site draaien en wat de impact daarvan is op de performance van jouw website.

Wat is de impact van “Gebruik Door Derden Minimaliseren” op SEO?

Gebruik door derden minimaliseren kan van invloed zijn op de SEO van jouw website. Als je het advies opvolgt en de verbeteringen doorvoert zal je de gebruikerservaring verbeteren. Google zal dit als je ook je andere SEO zaken op orde hebt, met een hoge ranking belonen.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.