Gebruik door derden minimaliseren

Externe code efficiënter laden op de website? Google PageSpeed Insights geeft je dan mogelijk het volgende advies: Gebruik door derden minimaliseren. Wat is Gebruik door derden minimaliseren en hoe werkt dit op een webpagina? Hier geven we je antwoord op deze vragen. 

Wat is Gebruik door derden minimaliseren?

Gebruik door derden minimaliseren is een advies dat je mogelijk krijgt wanneer je jouw website laat analyseren, bijvoorbeeld door Google PageSpeed Insights. Dit advies zegt iets over de externe scripts op je website en welke impact deze hebben op de prestaties van je site. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van externe code

Het gebruik van externe scripts of codes is in veel gevallen nodig: onder andere Google Analytics is een voorbeeld van een extern script, maar ook bibliotheken voor JavaScript of knoppen voor links naar Instagram of andere social media behoren hiertoe. Maak je gebruik van externe scripts op het internet? Dan is het belangrijk om de impact hiervan op je website te minimaliseren. 

Externe code efficiënter laden is mogelijk op een aantal manieren, zoals het gebruik van linktag preconnect, het lokaal hosten van externe scripts en het uitstellen van de lading van JavaScript. Op deze manier is de impact van code op de prestaties van je website een stuk minder en ervaar je hier nauwelijks nadelen van.

Gebruik derden minimaliseren _ Begrippenlijst

De impact van Gebruik door derden minimaliseren op de SEO

Gebruik door derden minimaliseren heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt voor een kortere laadtijd op de website: dit is gunstig voor de bezoeker, maar ook voor de zoekmachine. Je website optimaliseren voor de zoekmachine is dan ook zeker mogelijk met het doorvoeren van de nodige wijzigingen. Het is wel belangrijk om te weten dat dit niet de enige manier is om de prestaties te verbeteren. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van Google PageSpeed Insights om te kijken naar de huidige staat van je website. Krijg je de melding Gebruik door derden minimaliseren? Dan is het mogelijk van belang om de genoemde veranderingen door te voeren. Het is daarnaast ook slim om goede webhosting in te schakelen: zij weten als geen ander hoe je deze aanpassingen doorvoert en hoe jouw website zo snel mogelijk blijft werken.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat betekent "Gebruik Door Derden Minimaliseren"?

Gebruik door derden minimaliseren is een mogelijk advies bij het analyseren van jouw site, bijvoorbeeld via Google PageSpeed Insights. Het zegt iets over de externe scripts die er op jouw site draaien en wat de impact daarvan is op de performance van jouw website.

Wat is de impact van "Gebruik Door Derden Minimaliseren" op SEO?

Gebruik door derden minimaliseren kan van invloed zijn op de SEO van jouw website. Als je het advies opvolgt en de verbeteringen doorvoert zal je de gebruikerservaring verbeteren. Google zal dit als je ook je andere SEO zaken op orde hebt, met een hoge ranking belonen.

Voor wie hebben wij dit artikel over gebruik door derden minimaliseren geschreven?

Het artikel over gebruik door derden minimaliseren hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over gebruik door derden minimaliseren in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gebruik door derden minimaliseren?

Wij schrijven over begrippen als gebruik door derden minimaliseren om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

gebruik door derden minimaliseren is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gebruik door derden minimaliseren in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals gebruik door derden minimaliseren, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip gebruik door derden minimaliseren in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gebruik door derden minimaliseren. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gebruik door derden minimaliseren op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gebruik door derden minimaliseren.

Het voorbeeld dat wij geven van gebruik door derden minimaliseren , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over gebruik door derden minimaliseren van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z