Google SERP counter

Wil jij weten waar jouw website terecht komt in de ranglijst van zoekresultaten? Gebruik dan de Google SERP counter. Deze extensie voor je browser geeft de zoekresultaten een cijfer. Je leest hier meer over de Google SERP counter.

Wat is Google SERP counter?

De gratis extensie Google SERP counter is beschikbaar voor een aantal browsers. Dit zijn Chrome en Firefox. Je kunt de extensie gratis downloaden voor deze browsers. Het verandert verder vrij weinig aan hoe je zoekresultaten eruit zien. Je ziet alleen een ranglijst nummer naast de resultaten. 

Hoe gebruik je Google SERP counter?

Het is dus heel simpel. Je downloadt Google SERP counter op je browser. Je activeert hierna de extensie. Wanneer je een bepaalde term googelt, zie je de resultaten zoals je ze altijd al zag. Het verschil is dat je een nummer naast de resultaten ziet staan. Niet alle resultaten zullen een nummer hebben.

Bijvoorbeeld de resultaten onder ‘mensen vragen ook’. Het nummer laat zien waar in de SERP de website is geplaatst. Het maakt niet uit welke zoekterm je gebruikt. Voor iedere zoekterm geeft Google SERP counter een nummer.

Impact op de SEO

Je wil natuurlijk dat jouw website zo hoog mogelijk in de lijst van zoekresultaten komt. De Google SERP counter helpt hier niet direct bij. Wel zie je wat wel hoog op de lijst komt. Ook zie je misschien verschil in hoe hoog jouw site staat bij verschillende zoektermen. Met die informatie is het mogelijk je SEO positie te verbeteren. De tool geeft je informatie die helpt bij SEO, maar heeft geen directe invloed. 

Mijn advies

Aan Google SERP counter heb je een handige tool. Of het noodzakelijk is, is een tweede. De tool is in ieder geval gratis. Wat dat betreft kan het geen kwaad om er gebruik van te maken. Google SERP counter is een kleine toevoeging. Het verandert vrij weinig aan hoe je beeld eruit ziet wanneer je ergens naar zoekt. 


Veelgestelde vragen

Wat is de Google SERP Counter?

Google SERP Counter is een gratis browser extensie van Google. Je kunt hem downloaden voor de browsers Chrome en Firefox. Heel veel doet de extensie overigens niet. Het zorgt ervoor dat je een ranglijst nummer naast de zoekresultaten ziet.

Wat is de impact van Google SERP Counter op SEO?

Directe impact op SEO heeft Google SERP Counter niet. Zoals gezegd toont het op welke positie je in de zoekresultaten staat. Zo kun je jouw positie wat gemakkelijker vergelijken met je concurrenten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 16 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.