Google SERP counter

Wil jij weten waar jouw website terecht komt in de ranglijst van zoekresultaten? Gebruik dan de Google SERP counter. Deze extensie voor je browser geeft de zoekresultaten een cijfer. Je leest hier meer over de Google SERP counter.

Wat is Google SERP counter?

De gratis extensie Google SERP counter is beschikbaar voor een aantal browsers. Dit zijn Chrome en Firefox. Je kunt de extensie gratis downloaden voor deze browsers. Het verandert verder vrij weinig aan hoe je zoekresultaten eruit zien. Je ziet alleen een ranglijst nummer naast de resultaten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe gebruik je Google SERP counter?

Het is dus heel simpel. Je downloadt Google SERP counter op je browser. Je activeert hierna de extensie. Wanneer je een bepaalde term googelt, zie je de resultaten zoals je ze altijd al zag. Het verschil is dat je een nummer naast de resultaten ziet staan. Niet alle resultaten zullen een nummer hebben.

Bijvoorbeeld de resultaten onder ‘mensen vragen ook’. Het nummer laat zien waar in de SERP de website is geplaatst. Het maakt niet uit welke zoekterm je gebruikt. Voor iedere zoekterm geeft Google SERP counter een nummer.

Google SERP counter _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Je wil natuurlijk dat jouw website zo hoog mogelijk in de lijst van zoekresultaten komt. De Google SERP counter helpt hier niet direct bij. Wel zie je wat wel hoog op de lijst komt. Ook zie je misschien verschil in hoe hoog jouw site staat bij verschillende zoektermen. Met die informatie is het mogelijk je SEO positie te verbeteren. De tool geeft je informatie die helpt bij SEO, maar heeft geen directe invloed. 

Ons advies

Aan Google SERP counter heb je een handige tool. Of het noodzakelijk is, is een tweede. De tool is in ieder geval gratis. Wat dat betreft kan het geen kwaad om er gebruik van te maken. Google SERP counter is een kleine toevoeging. Het verandert vrij weinig aan hoe je beeld eruit ziet wanneer je ergens naar zoekt. 

Veelgestelde vragen

Wat is de Google SERP Counter?

Google SERP Counter is een gratis browser extensie van Google. Je kunt hem downloaden voor de browsers Chrome en Firefox. Heel veel doet de extensie overigens niet. Het zorgt ervoor dat je een ranglijst nummer naast de zoekresultaten ziet.

Wat is de impact van Google SERP Counter op SEO?

Directe impact op SEO heeft Google SERP Counter niet. Zoals gezegd toont het op welke positie je in de zoekresultaten staat. Zo kun je jouw positie wat gemakkelijker vergelijken met je concurrenten.

Voor wie hebben wij dit artikel over google serp counter geschreven?

Het artikel over google serp counter hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google serp counter in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google serp counter?

Wij schrijven over begrippen als google serp counter om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google serp counter is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google serp counter in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google serp counter, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google serp counter in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google serp counter. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google serp counter op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google serp counter.

Het voorbeeld dat wij geven van google serp counter , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google serp counter van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z