Rel NoFollow Checkbox

Wil jij met een simpele plug-in voorkomen dat je site geassocieerd wordt met bepaalde links? Dat kan met Rel NoFollow Checkbox. Links die op jouw site staan worden meegenomen door de crawlers die jouw SEO positie uiteindelijk bepalen. En slechts links kunnen hier een negatief effect op hebben. 

Wat is Rel NoFollow Checkbox?

Met Rel NoFollow Checkbox los je dit probleem zonder moeite op. Rel NoFollow Checkbox is een plug-in voor WordPress. Deze plug-in geeft een post bij opslaan rel=”nofollow”, waardoor de crawlers links in die post negeren. De checkbox maakt het gemakkelijk om dit uit te schakelen voor bepaalde posts. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waarom Rel NoFollow Checkbox?

De Rel NoFollow Checkbox zorgt dat je voorkomt dat slechte links in verband worden gebracht met jouw site. Google en andere zoekmachines bepalen onder andere aan de hand van links op je site hoe hoog jouw site komt in de zoekresultaten bij bepaalde zoekwoorden. Websites worden beoordeeld op hun kwaliteit. Wanneer deze slecht is en er een link naar deze kwalitatief slechte site op jouw site te vinden is, haalt dit jouw positie omlaag. Door de nofollow toe te voegen, voorkom je deze associatie. Dit gebeurt bij het crawlen van de sites dat uitgevoerd wordt om posities in zoekresultaten te bepalen. Met de Rel NoFollow Checkbox schakel je de nofollow gemakkelijk in of uit.

Rel Nofollow checkbox _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Kwalitatief sterke websites waar op jouw site naar gelinkt wordt hebben een positief effect op je positie in de zoekresultaten. Je zal dus niet bij alle gevallen de nofollow willen inschakelen. Daarom is die checkbox zo gemakkelijk. Hiermee heb je direct invloed op je SEO. Sterke links laat je volgen, zwakke links laat je niet volgen. Zo verhoog je je positie op de zoekresultaten. Bij twijfel over de kwaliteit van sites is het een optie de nofollow overal in te schakelen. Dan halen de links je in ieder geval niet omlaag in de resultaten. 

Ons advies

De plug-in is gratis en je hebt dus niets te verliezen. Het scheelt handmatig te werk gaan en uitzoeken waar welke links zitten. Wij zien zeker de waarde van de Rel NoFollow Checkbox. 

Veelgestelde vragen

Wat is Rel Nofollow Checkbox?

De NoFollow Checkbox is een plug-in voor het programma WordPress. Hiermee kun je bepalen welke links de crawlers moeten volgen en welke niet.

Wat is de impact van Rel Nofollow Checkbox op SEO?

Met de Rel Nofollow Checkbox kun je aangeven welke kwalitatief sterke links je wilt laat volgen en welke je liever achterwege laat. Hiermee voorkom je dus dat laag gewaardeerde links de ranking van jouw website in de zoekresultaten omlaag trekken. De tool heeft dus een positieve invloed op SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over rel nofollow checkbox geschreven?

Het artikel over rel nofollow checkbox hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over rel nofollow checkbox in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rel nofollow checkbox?

Wij schrijven over begrippen als rel nofollow checkbox om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

rel nofollow checkbox is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rel nofollow checkbox in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals rel nofollow checkbox, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip rel nofollow checkbox in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rel nofollow checkbox. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rel nofollow checkbox op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rel nofollow checkbox.

Het voorbeeld dat wij geven van rel nofollow checkbox , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over rel nofollow checkbox van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z