Google Analytics

Je SEO verbeteren is niet niks. Je moet goed weten wie je doelgroep is en wat deze doelgroep wilt zien. Misschien denk je dat je een richting in moet slaan, terwijl je doelgroep iets totaal anders verwacht. Hoe kom je erachter wat je doelgroep wilt? Door het meten van data. 

Waar komt je doelgroep vandaan en wat zoeken ze op? Je ziet deze data terug in Google Analytics. Wat dit is? Cruciaal voor je SEO. In dit artikel vertellen we meer over deze tool.

De definitie van Google Analytics

Google Analytics is een dienst van Google om bepaalde statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De ins-en-outs

Met Google Analytics is het gemakkelijk om alleen de organische bezoeken te bekijken. Dit is namelijk een optie die je kunt aanvinken.

Op deze manier kun je de koude cijfers bekijken wanneer het aankomt op je succes binnen de zoekmachines. Je kunt hier specifieke aanpassingen op doen om het aantal organische bezoekers te vergroten. 

Hier kun je alle kanalen in 1 overzicht bekijken waar je bezoekers vandaan komen. Op deze manier kun je niet alleen bekijken hoeveel organische bezoeken je hebt. Je kunt ook eenvoudig bekijken welk percentage dit is van je totale aantal bezoeken.

Google Analytics | Begrippenlijst

Ons advies

Heb je een eigen website? Koppel je website hieraan. Dit is voor kleine tot hele grote websites cruciaal. Op deze manier kan je alle interactiviteit van je website meten en aanpassingen hierop doen indien nodig. 

Ook is het een handige manier om te bekijken of een website geen penalty heeft ontvangen. Dit kan worden herkend aan een plotse drop in aantal organische bezoeken.

Veelgestelde vragen

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een tool van Google die je kan helpen om jouw SEO te verbeteren. Het verzamelt verschillende statistieken over een website. Zo geeft het je bijvoorbeeld heel veel inzichten over waar jouw bezoekers vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en welke zoekopdrachten ze doen.

Wat is de impact van Google Analytics op SEO?

Google Analytics kan jou helpen om jouw SEO aan te pakken. Aan de hand van de gegeven inzichten kun je heel gericht actie ondernemen om meer organische bezoekers naar jouw site te trekken.

Voor wie hebben wij dit artikel over google analytics geschreven?

Het artikel over google analytics hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google analytics in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google analytics?

Wij schrijven over begrippen als google analytics om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google analytics is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google analytics in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google analytics, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google analytics in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google analytics. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google analytics op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google analytics.

Het voorbeeld dat wij geven van google analytics , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google analytics van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z