Google Analytics | Account aanmaken

Een Google Analytics account zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot verschillende statistische gegevens van je website. Je analyseert hier al het verkeer dat je genereert op je website. Heb je nog geen Google Analytics account, en wil je er wel een aanmaken? Lees hier hoe je dit stap voor stap doet.

Ga naar google.nl/analytics. Hierna krijg je het onderstaande scherm te zien:

Klik vervolgens op “Kosteloos aan de slag”

Wanneer je op de bovenstaande button klikt, krijg je het volgende scherm te zien:

Klik vervolgens op “Meting starten” zoals hieronder te zien is:

Vul in het volgende scherm je accountnaam in.

De meeste mensen gebruiken hun bedrijfsnaam voor de accountnaam. 

Stel in met wie je de gegevens van je account wilt delen.

Deze opties gaan over in welke mate je de gegevens van je website wilt delen met anderen.

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, krijg je een “tracking-ID” ofwel een code van je account. Google Analytics gebruikt dit nummer om alle resultaten van je website bij te houden. Deze code kun je later kopiëren en plakken in de HTML-code van de pagina die je wilt tracken.

Nadat alle gegevens ingevuld zijn, heb je je account aangemaakt.

Doorlezen over Google Analytics en SEO?

Doorlezen over Google Analytics en SEO? Ik vertel er vanuit mijn ervaring graag meer over. Zie onderstaande links voor al mijn artikelen hierover.

Maak een property aan. Een property vertegenwoordigt de website gegevens van je bedrijf.

Een account kan meerdere property’s hebben. In deze stap geef je deze property een naam.

In deze stap vraagt Google Analytics om een paar extra gegevens, zoals de grootte van je bedrijf en welk doel je hebt tijdens het gebruik van Google Analytics.

Nadat je deze stap hebt voltooid, is je account compleet. Is het toch niet helemaal gelukt of heb je nog een vraag? Stuur dan een mailtje naar ralf@up.agency. Ik reageer zo snel mogelijk.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.