Yoast

De teksten op je website optimaliseren voor de zoekmachine? Er zijn heel wat opties om hiermee aan de slag te gaan. Een van de mogelijkheden op dit gebied is Yoast.

Wat is Yoast en in hoeverre is dit interessant voor jouw website? We bespreken dit begrip hier uitgebreid.

Wat is Yoast?

Yoast is een plugin voor WordPress, een uitbreiding voor dit systeem om de SEO van een website of pagina te verbeteren. Het gebruik van Yoast is een van de meest populaire uitbreidingen voor WordPress. Er is zowel een gratis als een betaalde versie.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De mogelijkheden met Yoast

Er zijn heel wat mogelijkheden met Yoast, al is dit wel grotendeels afhankelijk van de versie die je gebruikt. Zowel met de gratis als de betaalde versie zijn bepaalde acties mogelijk. Hier vind je de mogelijkheden met beide versies:

  • Gratis versie: hiermee is het mogelijk zoekwoorden of termen in te vullen die je aan een pagina wilt koppelen. Er volgt een controle om te bepalen hoe interessant het is deze zoekwoorden te gebruiken. 

Betaalde versie: hiermee is het mogelijk teksten te analyseren op zoekwoorden en variaties hierop. Ook volgt er daarna een beoordeling van een tekst.

Yoast _ Begrippenlijst

De impact van Yoast op de SEO

Yoast heeft zeker impact op de SEO van een WordPress website of pagina. Het doel van deze plugin is om een tekst op een site te optimaliseren voor de zoekmachine. Het is niet perse na te gaan in hoeverre Yoast beter presteert dan andere tools voor zoekmachine optimalisatie; het is zeker een slimme manier om een tekst te verbeteren aan de hand van relevante zoekwoorden, waardoor je beter vindbaar bent. 

Ons advies

Maak je gebruik van WordPress? We raden aan om gebruik te maken van Yoast. Het is zeker aan te raden om de gratis versie eens toe te passen en wellicht wil je graag ook de betaalde versie gaan gebruiken. Het is ook mogelijk om andere tools te gaan gebruiken: Google heeft diverse (gratis) tools, zoals Google Analytics, Google Search Console, Hotjar en meer. Ook dit zijn interessante opties om de SEO te verbeteren. Er zijn genoeg opties om mee aan de slag te gaan!

Veelgestelde vragen

Wat is Yoast?

De plug-in Yoast is een uitbreiding op WordPress, waarmee je de SEO van jouw website kunt verbeteren. Het is een van de meest gebruikte plug-ins voor WordPress. Naast de gratis versie is er ook een betaalde versie, die je extra functionaliteiten biedt.

Wat is de impact van Yoast op SEO?

Zoals we hierboven al zeiden, is Yoast een SEO-tool waarmee je op handige wijze teksten kunt verbeteren op basis van relevante zoekwoorden. Hierdoor wordt jouw website beter vindbaar en zal je meer bezoekers krijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over yoast geschreven?

Het artikel over yoast hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over yoast in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals yoast?

Wij schrijven over begrippen als yoast om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

yoast is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over yoast in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals yoast, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip yoast in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van yoast. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van yoast op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende yoast.

Het voorbeeld dat wij geven van yoast , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over yoast van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z