Yoast

De teksten op je website optimaliseren voor de zoekmachine? Er zijn heel wat opties om hiermee aan de slag te gaan. Een van de mogelijkheden op dit gebied is Yoast.

Wat is Yoast en in hoeverre is dit interessant voor jouw website? We bespreken dit begrip hier uitgebreid.

Wat is Yoast?

Yoast is een plugin voor WordPress, een uitbreiding voor dit systeem om de SEO van een website of pagina te verbeteren. Het gebruik van Yoast is een van de meest populaire uitbreidingen voor WordPress. Er is zowel een gratis als een betaalde versie.

De mogelijkheden met Yoast

Er zijn heel wat mogelijkheden met Yoast, al is dit wel grotendeels afhankelijk van de versie die je gebruikt. Zowel met de gratis als de betaalde versie zijn bepaalde acties mogelijk. Hier vind je de mogelijkheden met beide versies:

  • Gratis versie: hiermee is het mogelijk zoekwoorden of termen in te vullen die je aan een pagina wilt koppelen. Er volgt een controle om te bepalen hoe interessant het is deze zoekwoorden te gebruiken. 

Betaalde versie: hiermee is het mogelijk teksten te analyseren op zoekwoorden en variaties hierop. Ook volgt er daarna een beoordeling van een tekst.

Yoast _ Begrippenlijst

De impact van Yoast op de SEO

Yoast heeft zeker impact op de SEO van een WordPress website of pagina. Het doel van deze plugin is om een tekst op een site te optimaliseren voor de zoekmachine. Het is niet perse na te gaan in hoeverre Yoast beter presteert dan andere tools voor zoekmachine optimalisatie; het is zeker een slimme manier om een tekst te verbeteren aan de hand van relevante zoekwoorden, waardoor je beter vindbaar bent. 

Mijn advies

Maak je gebruik van WordPress? We raden aan om gebruik te maken van Yoast. Het is zeker aan te raden om de gratis versie eens toe te passen en wellicht wil je graag ook de betaalde versie gaan gebruiken. Het is ook mogelijk om andere tools te gaan gebruiken: Google heeft diverse (gratis) tools, zoals Google Analytics, Google Search Console, Hotjar en meer. Ook dit zijn interessante opties om de SEO te verbeteren. Er zijn genoeg opties om mee aan de slag te gaan!

Veelgestelde vragen

Wat is Yoast?

De plug-in Yoast is een uitbreiding op WordPress, waarmee je de SEO van jouw website kunt verbeteren. Het is een van de meest gebruikte plug-ins voor WordPress. Naast de gratis versie is er ook een betaalde versie, die je extra functionaliteiten biedt.

Wat is de impact van Yoast op SEO?

Zoals we hierboven al zeiden, is Yoast een SEO-tool waarmee je op handige wijze teksten kunt verbeteren op basis van relevante zoekwoorden. Hierdoor wordt jouw website beter vindbaar en zal je meer bezoekers krijgen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z