ScreamingFrog

Zoek jij een gratis tool om websites te crawlen? Neem dan bijvoorbeeld ScreamingFrog. Dit is 1 van de mogelijkheden voor een crawler. Er is wel een limiet aan de gratis versie. Je kunt maximaal 500 URL’s crawlen namelijk. Daarna zul je moeten betalen. Er is maar 1 betaalde versie. 

Wat is ScreamingFrog?

Screaming Frog is dus een crawler. Dat wil zeggen een geautomatiseerde software die internet afzoekt naar sites en pagina’s. Een crawler wordt ook spiderbot of zoekbot genoemd. Screaming Frog is een tool die je kunt downloaden en installeren op je computer. Deze is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Features van ScreamingFrog

Maar wat doet Screaming Frog dan precies? Er zijn verschillende functies van het programma. Bijvoorbeeld het vinden van kapotte links, zoals links die leiden naar een pagina met een 404-error. Ook is het mogelijk met Screaming Frog een audit te doen van de omleidingen van links. Met een algoritmecheck vindt Screaming Frog eventuele dubbele content of URL’s. Het is mogelijk de URL’s te zien die geblokkeerd worden door bijvoorbeeld robots.txt of meta robots. De betaalde versie geeft de optie om audits in te plannen. Met geavanceerde URL mapping kun je eerdere crawls en huidige crawls met elkaar vergelijken. 

Screamingfrog _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Dat verschil kan inzicht geven in hoe je SEO is veranderd. Staat je site er beter voor of juist slechter? Screaming Frog geeft je talloze inzichten die kunnen bijdragen aan je SEO. Zoekmachines gebruiken namelijk ook crawlers om de positie van zoekresultaten te bepalen voor hun lijst. Door dit zelf ook te doen, zorg je voor inzicht daarin. 

Ons advies

Dit is een mooie crawler tool met veel functies. Met 500 URL’s kun je even teren op de gratis versie. Zo leer je het programma kennen voordat je ervoor gaat betalen. Wel heeft de betaalde versie een aantal extra functies, waaronder het inplannen van crawls. Vaak zijn crawlers extensies die ruimte innemen in je browser. Screaming Frog is dat weer niet. 

Veelgestelde vragen

Wat is ScreamingFrog?

Screamingfrog is een geautomatiseerde software die het internet afzoekt naar sites en pagina’s. Het wordt een crawler genoemd. Je kunt het ook een spiderbot of zoekbot noemen. Deze tool genaamd screamingfrog kun je downloaden en dan installeren op je computer. Screamingfrog is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. Screamingfrog heeft verschillende functies.

Wat is de impact van Screamingfrog op SEO?

Screamingfrog heeft impact op de SEO. Het kan je inzicht geven of je site er beter voor staat of juist slechter. De tool geeft je veel inzichten die kunnen bijdragen aan je SEO. De zoekmachines gebruiken crawlers om de positie van zoekresultaten te bepalen voor hun lijst. Screamingfrog geeft inzicht.

Voor wie hebben wij dit artikel over screamingfrog geschreven?

Het artikel over screamingfrog hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over screamingfrog in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals screamingfrog?

Wij schrijven over begrippen als screamingfrog om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

screamingfrog is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over screamingfrog in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals screamingfrog, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip screamingfrog in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van screamingfrog. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van screamingfrog op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende screamingfrog.

Het voorbeeld dat wij geven van screamingfrog , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over screamingfrog van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z