Zoekresultaten

Zoekresultaten, het klinkt als een simpel begrip. Toch zit er meer achter dan je denkt. In dit artikel vertellen we wat het inhoudt en waarom ze zo belangrijk zijn voor SEO.

Wat is het?

Zoekresultaten zijn de verzameling van resultaten die aangeleverd worden door de zoekmachine. De resultaten bevatten antwoord op de vraag die heeft geleid tot de zoekopdracht. Zodra je een zoekopdracht uitvoert, verschijnt er een lijst met zoekresultaten. Elk zoekresultaat begint met een titel en een url. Daaronder staat een korte tekst waar de website of landingspagina over gaat. Dit zorgt ervoor dat de zoeker de link aanklikt. De landingspagina is de pagina waar de zoeker op terecht komt wanneer hij/zij de link aanklikt. De resultaten worden zodoende bepaald door de zoekopdracht.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Ranking van zoekresultaten

De ranking van resultaten is hier van groot belang. Met ranking wordt de volgorde van de resultaten bedoeld. Het is in de essentie waar SEO om draait. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de ranking van de resultaten. Dit zijn onder andere autoriteit en relevantie. Er zijn veel mogelijke posities om terecht te komen op de resultatenpagina. Resultaat nummer 1 genereert het meeste organisch verkeer. Hieruit volgt dat je een zo hoog mogelijke positie binnen de zoekresultaten wilt bereiken.

SEO draait om het optimaal inrichten van je website. Het doel hiervan is om een zo hoog mogelijke positie op de resultatenpagina te bereiken. Linkbuilding en het maken van content zijn belangrijk om zo hoog mogelijk op de resultatenpagina terecht te komen. Ook het blijven analyseren en optimaliseren van de technische kant zijn hierbij van belang.

Zoekresultaten | Begrippenlijst

Organische zoekresultaten

Er is een verschil tussen organische zoekresultaten (SEO) en betaalde zoekresultaten (SEA). Het verschil is dat organische zoekresultaten duurzaam zijn en betaalde zoekresultaten niet. Het aantrekken van organisch verkeer vergt namelijk een eenmalige investering die blijvend resultaat oplevert. Dit maakt het genereren van organisch verkeer efficiënt en duurzaam.

Conclusie: zoekresultaten zijn cruciaal

Kortom, zoekresultaten bepalen of de zoeker op je website terecht komt. Het doel is om met je website de hoogst mogelijke positie te behalen. Met als resultaat het binnenhalen van meer organisch verkeer. Het is de kunst om door middel van zoekwoorden precies aan te sluiten op de zoekopdracht van de zoeker. Op deze manier verkrijg je meer autoriteit van Google en ben je relevanter voor de zoeker. Autoriteit is naast relevantie een van de factoren waar Google naar kijkt bij de waardering van je website. Dit resulteert in een hogere positie en meer organisch verkeer op je website.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn zoekresultaten?

Zoekresultaten zijn de resultaten die je in Google of de andere zoekmachines ziet. De zoekresultaten zijn waar het uiteindelijk allemaal om te doen is voor een SEO-specialist: de hoge zoekresultaten ontvangen de felbegeerde bezoekers, de lage zoekresultaten (op pagina 2) niet.

Wat is de impact van Zoekresultaten op SEO?

Hoe hoger je in de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan, des te meer bezoekers je uiteindelijk zult ontvangen. Hiermee wordt de kans op een hogere omzet ook weer groter.

Voor wie hebben wij dit artikel over zoekresultaten geschreven?

Het artikel over zoekresultaten hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over zoekresultaten in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals zoekresultaten?

Wij schrijven over begrippen als zoekresultaten om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

zoekresultaten is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over zoekresultaten in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals zoekresultaten, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip zoekresultaten in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van zoekresultaten. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van zoekresultaten op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende zoekresultaten.

Het voorbeeld dat wij geven van zoekresultaten , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over zoekresultaten van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z