Keywords Everywhere

Wil jij je zoekterm onderzoek gemakkelijker maken? Kijk dan eens naar Keywords Everywhere. Deze extensie voor je browser geeft je direct overzicht. In het overzicht vind je informatie over de zoekterm. Het grote voordeel is dat je dit meteen paraat hebt. 

Wat is Keywords Everywhere?

In het overzicht dat Keywords Everywhere levert zie je een viertal aspecten. Je ziet het volume van de zoekterm, de CPC, hoeveel concurrentie er is op de zoekterm en trend data. CPC staat voor cost per click en is wat er betaald wordt voor een klik via de zoekterm. Met deze informatie kun je aan de slag om je organische vindbaarheid te verbeteren. (1)

Uniek prijssysteem

Het volume van de zoekterm geeft aan hoe vaak er gezocht is naar de bepaalde term in de afgelopen 12 maanden. De trend data geeft een algeheel overzicht over de zoekterm en gaat terug tot 2004. Je krijgt dus informatie over de zoekterm sinds 2004. Al deze informatie zie je via je browser. Je kunt de extensie voor verschillende browsers downloaden.

Keywords Everywhere onderscheidt zichzelf door geen maandelijks bedrag te vragen. In plaats daarvan betaal je voor een aantal credits. Je krijgt geen korting wanneer je er meer koopt. Er is gewoon een prijs per credit. Eén credit is goed voor één zoekterm. Daarvoor betaal je eenmalig, tot de credits op zijn.

Impact op de SEO

Zoektermen zijn de basis voor een goede SEO campagne. De juiste zoektermen moeten jouw site of pagina als resultaat opleveren in de zoekresultaten. Het liefst zo hoog mogelijk op de eerste pagina. Daarvoor is inzicht in data van zoektermen handig. Daarvoor gebruik je Keywords Everywhere. Directe invloed heeft het niet. Je gebruikt de informatie van Keywords Everywhere om je online vindbaarheid te verbeteren. 

Mijn advies

Het unieke prijssysteem van Keywords Everywhere is erg aantrekkelijk. Ze maken het je gemakkelijker om zoekterm onderzoek te doen, omdat je direct overzicht hebt van alle data omtrent een zoekterm. Het is misschien verleidelijk om meteen een hoop credits in te kopen. Doe dat vooral niet. Je bent niet goedkoper uit en bovendien verlopen de credits na een jaar. Begin dus bij het minimale aantal credits. Je merkt vanzelf hoe lang je hiermee doet en of je meer moet inslaan. 

Bronnen

  1. King, M. (2023, 13 november). How to do keyword research on a budget with Keywords Everywhere. https://zapier.com/blog/keywords-everywhere/

Veelgestelde vragen

Wat is Keywords Everywhere?

Keywords Everywhere is een extensie voor jouw webrowser die je ondersteund bij het verrichten van een zoekwoordenonderzoek. Het geeft je direct een overzicht met uitgebreide informatie over de ingevoerde zoekterm, zoals het zoekvolume, de hoeveelheid concurrentie, de Cost per Click (CPC) en trendinformatie.

Wat is de impact van Keywords Everywhere op SEO?

Bij SEO draait alles om het gebruik van de juiste zoektermen om zodoende jouw website goed vindbaar te maken en om een goede ranking in de zoekresultaten te verkrijgen. Door de inzichten te gebruiken die Keywords Everywhere je geeft, kan je de SEO verder optimaliseren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 26 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.