B2C marketing

Hoe meer goede interactie je met jouw klanten hebt, hoe beter de reviews over jouw bedrijf. Goede B2C marketing is hierbij onmisbaar. Meer weten? Hier lees je uitgebreide informatie over het begrip B2C marketing.

Wat is B2C marketing?

B2C marketing is een bekende marketingtechniek. B2C staat voor Business to Consumer.

Bedrijven verkopen hun producten en diensten hierbij direct aan de klant. Met de komst van online winkelen ligt de drempel om de consument te benaderen extra laag. Met B2C marketing is het makkelijker om de klantenkring uit te breiden.

De werking van B2C marketing

Vroeger deelde het bedrijf de lakens uit, maar vandaag de dag heeft de consument de grootste macht. Dit komt onder andere door de opkomst van social media: dit geeft de consument een stem om zijn of haar (on)tevredenheid te laten blijken. Een goede B2C marketing strategie zorgt ervoor dat je het optimale haalt uit social media en de berichten van klanten over je product of dienst.

Door als bedrijf gebruik te gaan maken van social media en door te weten wat de doelgroep is, schat je makkelijker in welke informatie jouw klanten nodig hebben. Met deze nieuwe informatie speel je hier goed op in en pas je B2C marketing op de juiste manier toe.

Impact van B2C marketing op SEO

B2C marketing heeft zeker invloed op de SEO. Onder andere de positieve recensies van klanten of gebruikers zijn van grote waarde voor de SEO van jouw bedrijf. Wanneer klanten over jouw bedrijf praten op social media geeft dit jouw bedrijf de beste reclame. Je bent op deze manier goed bezig met B2C marketing. 

Mijn advies

Verkoop je jouw product of dienst direct aan de klant via jouw webshop? Dan is het slim om B2C marketing te gebruiken om je te gaan verdiepen in jouw klanten.

We raden aan om interessante informatie over jouw bedrijf te verspreiden in de vorm van nieuwsbrieven, blogartikelen en meer. Ga de interactie aan met jouw klanten. Laat mensen over jouw praten en zorg dat zij hun mening over jouw product of dienst online delen. Kies ook voor sociale integratie van de klantenservice om zo interactie te onderhouden met de klant.

Steeds meer bedrijven kiezen voor influencer marketing. Het is niet alleen interessant voor meer bekendheid van je merk, maar ook voor het verhogen van de omzet. Wij raden aan om op zoek te gaan naar een influencer die goed past bij jouw doelgroep. Kleinere influencers bieden vaak meer authenticiteit, maar hebben een kleiner bereik dan grotere influencers. Het gebruik van influencer marketing is zeker een meerwaarde voor je bedrijf.


Veelgestelde vragen

Wat is B2C marketing?

B2C marketing is een veel gebruikte marketingmethode. B2C staat voor Business to Consumer en hierbij verkopen bedrijven hun producten of diensten direct aan de eindklant. Online winkelen maakt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om via B2C Marketing hun klantenkring te vergroten.

Wat is de impact van B2C Marketing op SEO?

B2C marketing heeft absoluut een invloed op SEO. Klanten die positieve reacties geven zijn hierbij erg belangrijk. Ook als er op sociale media op een positieve manier over jouw bedrijf wordt gesproken, zal tot veel bezoekers leiden. Dit alles zal ook weer leiden tot een hoge ranking in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.