Dé SEO checklist van 2021 en 2022: gebruik deze voor je eigen website

Kom vandaag nog met jouw website op #1 in Google. Bespaar hoge marketingkosten en leer SEO zelf aan de hand van drie praktische checklists. Gegarandeerd direct toepasbaar op jouw onderneming. 

Voor alle ondernemers die zelf aan de slag willen met SEO (zónder SEO-specialisten), wanneer het hen uitkomt. Werk de lijst door, los problemen op en maximaliseer kansen!

Hoe ziet onze SEO basics checklist eruit?

We leggen je de basis van SEO uit zodat je gemakkelijk zelf je SEO uitvoert. Voordat je écht aan de slag gaat met SEO, zijn er een aantal basiselementen waar je kennis mee maakt. De basics. Zo ga je direct aan de slag met jouw eigen SEO. Leg een gedegen fundament voor jouw website!

SEO-checklist | Opstellen van een lijst

De SEO basics die je op orde moét hebben en wij uiteraard behandelen:

 • stel Google Search Console in;
 • google Analytics instellen;
 • installeer een SEO plugin (wij vertellen jou welke);
 • genereer een XML sitemap;
 • identificeer jouw concurrenten.

Zodra jij deze basics hebt afgevinkt, begin je aan de on page SEO checklist. 

On page SEO checklist

Maak je content op je website relevant en actueel voor jouw doelgroep. Zorg dat je interesse en vertrouwen opwekt, hierdoor krijg je meer bezoekers.

Gebruik de on page SEO checklist om jouw content te perfectioneren. Een tipje van de sluier:

En nog veel meer! Tijdens de SEO-training leggen wij jou precies uit hoe je de checklist toepast. Wij hebben de checklists zo ontworpen, dat ze je blijven helpen met het optimaliseren van jouw website.

Technische SEO checklist

Verlies jij vaak bezoekers door een trage webpagina? Vanaf nu niet meer! Deze checklist bevat technische SEO problemen, fouten, tips en aanbevelingen. Je lost ze makkelijk zelf op door de checklist af te werken. 

SEO-checklist | ScreamingFrog

Maak jouw website sneller en beter ingedeeld. Dit is goed voor de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker én Google. De checklist omvat onder andere:

Wij zorgen ervoor dat jij nergens meer aan hoeft te denken. De punten op de checklist implementeer je direct op jouw onderneming.

Off page SEO checklist

Wil jij massaal relevant verkeer naar jouw website trekken? Optimaliseer jouw linkstructuur! Dat doe je met linkbuilding, ook wel off page SEO. Dit is dé sleutel naar SEO-succes. 

SEO-checklist | Linkbuilding

Externe links zorgen ervoor dat jij waarde van andere websites verkrijgt. Dit is een proces dat vraagt om precisie. Blijf kritisch welke websites naar jouw webpagina mogen linken. De volgende punten komen in de SEO-training naar voren:

 • nofollow en dofollow hyperlinks;
 • de 4 meest gebruikte linkbuilding strategieën;
 • link juice;
 • hoe behoud je kwaliteit van links.

SEO in de praktijk

Wil jij ook SEO vliegensvlug invoeren? WordPress is de uitkomst. In de praktijk kiezen veel ondernemers voor WordPress als Content Management Systeem (CMS). 

SEO-checklist | Verloop organisch verkeer

Wij leren je tijdens onze SEO-cursus hoe wij SEO in de praktijk brengen met WordPress. Hier volgt een korte checklist om ook na de cursus jouw SEO in een handomdraai te verbeteren.

 • kies een betrouwbare hostingprovider;
 • installeer een SEO-vriendelijk WordPress thema;
 • installeer een gratis SEO-plug-in;
 • stel je voorkeursdomein in;
 • schakel SEO-vriendelijke permalinks in.

Leer hoe je WordPress gebruikt en hoe je zelf SEO-resultaten monitort. Deze checklists helpen je direct SEO te optimaliseren voor jouw onderneming. 

SEO-checklist | Verloop van organische bezoekers

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

SEO-specialisten blijven iedere dag op de hoogte van SEO veranderingen en updates vanuit Google. Dit vergt tijd en energie. Gelukkig hoef jij dat niet zelf te doen. 

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Kom erachter hoe je op pagina #1 terecht komt. Start vandaag nog!


Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen

Hoe is de cursus SEO optimalisatie opgebouwd?

Tijdens de cursus duiken we de diepte in met content, techniek en linkbuilding. Wij zetten maximaal in op ieder element en benutten het hoogste potentieel. Schone code, sitestructuur, snelheid en tools komen aan bod tijdens de training. De meest belangrijke pijler voor Google is de gebruikerservaring. Elke SEO beslissing moet je ten goede van jouw bezoeker maken. Wij bespreken het uitvoerig. De kennis begrippen leggen wij uit aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstieken uit verschillende branches.

Moet ik technisch ingesteld zijn voor SEO?

Nee. Techniek is een belangrijk component van SEO, echter is het niet nodig om ervaring met of een achtergrond in techniek te hebben. De kennis die wij aanreiken, formuleren wij op toegankelijke wijze. Wij leggen alles stapsgewijs uit zodat het voor iedereen te volgen is.

Hoe meet je SEO-succes?

In de cursus behandelen we handige tools waarmee jij jouw SEO blijft monitoren. Zo zie je in een handomdraai hoe jij er voor staat. Het ligt aan wat je met SEO wilt bereiken. Je meet bijvoorbeeld hoeveel meer verkeer er naar jouw website geleid wordt. Wat is het effect van een bepaalde landingspagina? Meer conversies, meer verkeer voor bepaalde zoekwoorden of meer verkeer via backlinks. Dit zie je allemaal terug in de statistieken van jouw website.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

Het actuele tarief voor de training is in totaal €249. De factuur voor de trainingskosten ontvang je na de betaling. Na de training weet jij alles over SEO. In de cursus zit inbegrepen: 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus