Traffic

Wil je weten hoe populair jouw website is? Kijken naar de traffic op je website is een van de mogelijkheden. Wat is traffic en welke rol speelt dit bij online marketing? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is traffic?

Traffic is het verkeer op een website. Het gaat hierbij om de ontvangen en verzonden data door een website. Deze data ontstaat op het moment dat iemand jouw website bezoekt en hier een poosje verblijft. Als bedrijf haal je veel interessante informatie uit traffic.

Traffic in online marketing

Welke rol speelt traffic in online marketing? Traffic biedt hierin belangrijke informatie. Over de website en de bezoekers op de website komt veel informatie vrij. Zo is het mogelijk om met traffic te bepalen hoe lang een bezoeker op de website blijft. Daarnaast zie je ook de hoeveelheid traffic dat voortkomt uit verwijzingen vanuit andere websites. Traffic meten doe je met een analytic tool als Google Analytics.

traffic

De impact van traffic op SEO

Traffic heeft zeker impact op de SEO van een website. Hoe meer relevante traffic op jouw website, hoe interessante je bent voor Google en hoe hoger de ranking in de zoekmachine. Andersom beïnvloedt SEO de hoeveelheid traffic.

Anderzijds is het wel zo dat veel traffic niet altijd gewenst is. Je hebt als bedrijf alleen iets aan traffic van bezoekers die ook daadwerkelijk overgaan tot actie: het doen van een aankoop of het aanvragen van een dienst. Gaan mensen snel weg van jouw website, dan ziet Google je website als niet-relevant en rank je hierdoor lager.

Ons advies

Met traffic op de website creëer je meer mogelijkheden: je bereikt meer potentiële klanten. Toch is niet al het verkeer op een website voor jouw als aanbieder interessant.

We raden dan ook aan om de content op een website zo relevant mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers op jouw website komen met een doel en ook overgaan tot conversie. Daarbij is het interessant om gebruik te maken van Google Analytics om zo meer inzicht te krijgen in de traffic op je website.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat traffic inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over traffic geschreven?

Het artikel over traffic hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over traffic hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over traffic in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals traffic?

Wij schrijven over begrippen als traffic om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Traffic is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over traffic en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip traffic in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van traffic. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van traffic op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende traffic.

Het voorbeeld dat wij geven van traffic geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over traffic van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z