Traffic

Wil je weten hoe populair jouw website is? Kijken naar de traffic op je website is een van de mogelijkheden. Wat is traffic en welke rol speelt dit bij online marketing? We leggen het begrip hier aan je uit.

Wat is traffic?

Traffic is het verkeer op een website. Het gaat hierbij om de ontvangen en verzonden data door een website. Deze data ontstaat op het moment dat iemand jouw website bezoekt en hier een poosje verblijft. Als bedrijf haal je veel interessante informatie uit traffic.

Traffic in online marketing

Welke rol speelt traffic in online marketing? Traffic biedt hierin belangrijke informatie. Over de website en de bezoekers op de website komt veel informatie vrij. Zo is het mogelijk om met traffic te bepalen hoe lang een bezoeker op de website blijft. Daarnaast zie je ook de hoeveelheid traffic dat voortkomt uit verwijzingen vanuit andere websites. Traffic meten doe je met een analytic tool als Google Analytics.

traffic

De impact van traffic op SEO

Traffic heeft zeker impact op de SEO van een website. Hoe meer relevante traffic op jouw website, hoe interessante je bent voor Google en hoe hoger de ranking in de zoekmachine. Andersom beïnvloedt SEO de hoeveelheid traffic.

Anderzijds is het wel zo dat veel traffic niet altijd gewenst is. Je hebt als bedrijf alleen iets aan traffic van bezoekers die ook daadwerkelijk overgaan tot actie: het doen van een aankoop of het aanvragen van een dienst. Gaan mensen snel weg van jouw website, dan ziet Google je website als niet-relevant en rank je hierdoor lager.

Mijn advies

Met traffic op de website creëer je meer mogelijkheden: je bereikt meer potentiële klanten. Toch is niet al het verkeer op een website voor jouw als aanbieder interessant.

We raden dan ook aan om de content op een website zo relevant mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers op jouw website komen met een doel en ook overgaan tot conversie. Daarbij is het interessant om gebruik te maken van Google Analytics om zo meer inzicht te krijgen in de traffic op je website.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.