SEO Minion

Een handige tool met alle features voor je dagelijkse SEO werkzaamheden? Je vindt het bij SEO Minion. Deze tool is gemaakt voor je Chrome browser. Het is dus een extensie. Iedereen kan de tool gratis downloaden. Er zit geen eindtijd op tot wanneer dit gratis blijft. 

Wat is SEO Minion?

SEO Minion is een SEO tool in de vorm van een extensie voor je browser. Deze tool installeer je op je Chrome of Firefox browser. De tool heeft verschillende features die helpen bij je SEO werkzaamheden van alledag. Je houdt je website op peil wat betreft SEO door de tool te gebruiken. Ga naar de Chrome web store om de extensie te installeren. 

Features

Als je dat hebt gedaan, heb je toegang tot alle features van SEO Minion. Hiermee kun je de HTML van een pagina analyseren. Daarbij krijg je ook te zien waar eventuele problemen zich bevinden op de pagina. SEO Minion heeft ook de optie om links te markeren. Zo zie je de interne en externe links op een website duidelijk naar voren komen.

Met een rapport is het denkbaar om kapotte links te controleren. In het rapport vind je dan links waar zich problemen voordoen. Met de hreflang checker controleer je de hreflang tag validiteit en of er returntags aanwezig zijn. Een handige SEO tool van SEO Minion is de SERP preview. Daarmee zie je hoe je zoekresultaat eruit komt te zien op Google. 

Impact op de SEO

Er zijn nog meer functies en features van SEO Minion. Allemaal dragen ze dus bij aan je SEO. Het zit niet voor niets in de naam van de extensie. De features wijzen je op issues die je SEO kunnen beïnvloeden en geven inzichten in hoe je zoekresultaat eruit ziet. Alle tools hebben op hun eigen manier impact op de SEO. 

Mijn advies

SEO Minion is een fijne manier om te werken aan je SEO. De extensie zit in je browser en is zo goed toegankelijk. De interface werkt prettig en gemakkelijk. Dat doet niet af aan de mogelijkheden die je hebt met SEO Minion. 


Veelgestelde vragen

Wat is SEO Minion?

SEO Minion is een extensie ten behoeve van je browser. Deze SEO tool is beschikbaar voor de Chrome of Firefox browser. SEO Minion kent verschillende mogelijkheden die je ondersteunen bij het dagelijkse SEO en zo hou je je website helemaal up to date.

Wat is de impact van Seo Minion op SEO?

De naam van het product zegt het al natuurlijk. De diverse opties van het tool geven je inzicht in zaken die je SEO nadelig beïnvloeden maar ook in je zoek zoekresultaat. Zo heeft iedere optie weer zijn specifiek impact op SEO.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.