YMYL pagina’s

Hoe kritisch is Google op jouw pagina? In het geval van YMYL pagina’s is Google nog kritischer dan bij reguliere pagina’s.

Wat is het?

YMYL staat voor ‘’Your money, or your life’’. Google acht deze term toepasbaar op verschillende branches. Google is extra kritisch op pagina’s die hieronder vallen. Voor de optimalisatie van een website is het van belang om direct te weten welke websites hieronder vallen. YMYL pagina’s hebben impact op iemands leven, gezondheid of financiën.

Voorbeelden van YMYL pagina’s

Wij bespreken een aantal voorbeelden van YMYL pagina’s:

 • Pagina’s waar financiële transacties plaatsvinden;
 • pagina’s die financiële informatie aanbieden (investeringen, belastingen);
 • pagina’s die medische informatie verspreiden over specifieke ziektes en geestelijke gezondheid;
 • pagina’s die juridische informatie verspreiden over kinderbijslag, scheiding en erfenis.

Websites die binnen bovengenoemde categorieen vallen, lopen meer risico wanneer zij content van lage kwaliteit publiceren,

 • Financiële sites, die het mogelijk maken om geld te verplaatsen of rekeningen te betalen.
 • Online winkels, online banken
 • Financiële informatie websites: websites die advies of informatie verstrekken omtrent investeringen, belasting, pensioen of verzekeringen.
 • Websites die medische informatie verspreiden.
 • Websites die informatie over de wet geven
Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De impact van YMYL pagina’s op SEO

Er zijn een aantal criteria bekend die een website moet bezitten om een YMYL website te zijn:

 • Contactgegevens zijn volledig en up-to-date.
 • De website ondergaat regelmatig updates.
 • Alle YMYL content is gecreëerd door experts.
 • De website wordt erkend door professionele organisaties en/of gekwalificeerde personen.

Waarom stelt Google strengere eisen aan YMYL pagina’s? Wanneer de content inhoudelijk niet klopt, heeft dit rampzalige gevolgen.

Wanneer jouw website een YMYL website is, heeft dit impact op de positie van jouw website binnen de zoekresultaten. Websites die hieronder vallen moeten nog betrouwbaarder zijn dan andere websites. Waarom? Wanneer de informatie niet juist is, kan het negatieve gevolgen hebben.

Per pagina controleert Google welke pagina’s YMYL zijn. Google wil te allen tijde de hoogste kwaliteit aanbieden aan zoekers.

YMYL pagina's
Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn YMYL Paginas?

De afkorting YMYL staat voor de term ‘’Your money, or your life’’. Als je een website gaat optimaliseren, is het dus belangrijk om te weten welke pagina’s hieronder vallen. Google is hierbij namelijk extra kritisch. YMYL pagina’s zijn pagina’s die een bepaalde impact hebben impact op iemands financiën, gezondheid of leven.

Wat is de impact van YMYL Paginas op SEO?

Als jouw pagina een YMYL pagina is, heeft dit impact op de ranking binnen de zoekresultaten. Van dergelijke pagina’s moeten de gegevens uiterst betrouwbaar zijn vanwege mogelijke nadelige gevolgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over ymyl pagina’s geschreven?

Het artikel over ymyl pagina’s hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

 • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
 • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
 • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over ymyl pagina’s in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ymyl pagina’s?

Wij schrijven over begrippen als ymyl pagina’s om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

ymyl pagina’s is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ymyl pagina’s in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals ymyl pagina’s, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip ymyl pagina’s in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ymyl pagina’s. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ymyl pagina’s op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ymyl pagina’s.

Het voorbeeld dat wij geven van ymyl pagina’s , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over ymyl pagina’s van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z