YMYL pagina’s

Hoe kritisch is Google op jouw pagina? In het geval van YMYL pagina’s is Google nog kritischer dan bij reguliere pagina’s.

Wat is het?

YMYL staat voor ‘’Your money, or your life’’. Google acht deze term toepasbaar op verschillende branches. Google is extra kritisch op pagina’s die hieronder vallen. Voor de optimalisatie van een website is het van belang om direct te weten welke websites hieronder vallen. YMYL pagina’s hebben impact op iemands leven, gezondheid of financiën.

Voorbeelden van YMYL pagina’s

Wij bespreken een aantal voorbeelden van YMYL pagina’s:

 • Pagina’s waar financiële transacties plaatsvinden;
 • pagina’s die financiële informatie aanbieden (investeringen, belastingen);
 • pagina’s die medische informatie verspreiden over specifieke ziektes en geestelijke gezondheid;
 • pagina’s die juridische informatie verspreiden over kinderbijslag, scheiding en erfenis.

Websites die binnen bovengenoemde categorieen vallen, lopen meer risico wanneer zij content van lage kwaliteit publiceren,

 • Financiële sites, die het mogelijk maken om geld te verplaatsen of rekeningen te betalen.
 • Online winkels, online banken
 • Financiële informatie websites: websites die advies of informatie verstrekken omtrent investeringen, belasting, pensioen of verzekeringen.
 • Websites die medische informatie verspreiden.
 • Websites die informatie over de wet geven

De impact van YMYL pagina’s op SEO

Er zijn een aantal criteria bekend die een website moet bezitten om een YMYL website te zijn:

 • Contactgegevens zijn volledig en up-to-date.
 • De website ondergaat regelmatig updates.
 • Alle YMYL content is gecreëerd door experts.
 • De website wordt erkend door professionele organisaties en/of gekwalificeerde personen.

Waarom stelt Google strengere eisen aan YMYL pagina’s? Wanneer de content inhoudelijk niet klopt, heeft dit rampzalige gevolgen.

Wanneer jouw website een YMYL website is, heeft dit impact op de positie van jouw website binnen de zoekresultaten. Websites die hieronder vallen moeten nog betrouwbaarder zijn dan andere websites. Waarom? Wanneer de informatie niet juist is, kan het negatieve gevolgen hebben.

Per pagina controleert Google welke pagina’s YMYL zijn. Google wil te allen tijde de hoogste kwaliteit aanbieden aan zoekers.

YMYL pagina's

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat ymyl pagina’s inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over ymyl pagina’s geschreven?

Het artikel over ymyl pagina’s hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over ymyl pagina’s hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over ymyl pagina’s in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ymyl pagina’s?

Wij schrijven over begrippen als ymyl pagina’s om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Ymyl pagina’s is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ymyl pagina’s en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip ymyl pagina’s in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ymyl pagina’s. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ymyl pagina’s op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ymyl pagina’s.

Het voorbeeld dat wij geven van ymyl pagina’s geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over ymyl pagina’s van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z