SEO-investering

Dagelijks zijn er miljoenen mensen die gebruik maken van zoekmachines zoals Google. Hierop worden ook weer miljarden zoekopdrachten uitgevoerd. Een gedeelte van al deze zoekopdrachten wordt gedaan door mensen die op zoek zijn naar jouw branche, waardoor jij misschien wel in deze zoekresultaten opduikt. Het is belangrijk dat jij deze mensen goed weet op te vangen. En daar hoort een SEO-investering bij.

Wat is een SEO-investering?

Zoals de naam al zegt is een SEO-investering een investering die je doet om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines, ofwel Search Engine Optimization. Dit kan een eenmalige investering zijn, als jij een expert inhuurt die jouw website eenmalig optimaliseert, of een investering die continu doorloopt om jouw website SEO up-to-date te houden.

Voorbeelden van SEO-investering

Een voorbeeld van een SEO-investering is bijvoorbeeld een investering die jou helpt met een bepaald keyword op nummer 1 te belanden. Als een potentiële klant naar dit zoekwoord zoekt in een zoekmachine, staat jouw website helemaal bovenaan, onder de betaalde advertenties (SEA). De kans is hierdoor groter dat er naar jouw website geklikt wordt.

Je betaalt in dit geval alleen voor iedere klik en niet voor iedere weergave. De investering hangt uiteindelijk dus af van hoeveel mensen er op jouw website hebben geklikt.

Het belang van SEO-investering

Als jij een website hebt die op de eerste pagina staat van een zoekmachine zoals Google, dan zal jouw bedrijf het vast goed doen. Dit is wat veel klanten denken en bijna ook altijd het geval. Als jij een kwalitatief slechter bedrijf hebt en geen SEO-investering doet, kun je eigenlijk niet bijblijven en draai je geen omzet. Google houdt de eerste pagina vrij voor betrouwbare bedrijven, wat klanten ook weten.

De impact van SEO-investering

Zeker als jouw concurrenten een SEO-investering doen, kan jij eigenlijk niet achterblijven. Je kunt het jezelf namelijk niet veroorloven om slecht vindbaar te zijn in de zoekmachines. Zelfs als je niet aan online verkoop doet wil je wel dat jouw plaatselijke vestiging onder de aandacht bij potentiële klanten gebracht wordt.

Mijn advies

Het doen van een SEO-investering is goed voor ieder bedrijf. Investeren in SEO is eigenlijk vergelijkbaar met het investeren in een fysieke winkel. Je stopt er namelijk geld in, waardoor het bedrijf meer waard wordt. Hoe beter jouw website scoort dankzij jouw SEO-investering, hoe waardevoller dat voor jou zou zijn.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.