Vermijd enorme netwerkpayloads

Een website moet snel laden en voor de gebruiker moet hier zo min mogelijk data verloren gaan. Het vermijden van enorme netwerkpayloads is in dit geval de beste oplossing. Wat is Vermijd enorme netwerkpayloads en hoe maak je jouw website aantrekkelijker voor mobiele gebruikers? Dat lees je hier!

Wat is Vermijd enorme netwerkpayloads?

Vermijd enorme netwerkpayloads is een advies dat Google geeft aan websites die beschikbaar zijn voor mobiele gebruikers. Met het doorvoeren van een aantal aanpassingen met betrekking tot de netwerkpayloads is je website een stuk beter toegankelijk en is dit beter voor de SEO van je website. 

Maak je website aantrekkelijk voor mobiele gebruikers

Steeds meer internetgebruikers zoeken websites op via mobiele apparaten. De mobiele bezoekers van je pagina willen een website zo snel mogelijk geladen hebben: wanneer er sprake is van enorme netwerkpayloads kost dit niet alleen veel meer data, maar ook meer geld voor de gebruiker. 

Het vermijden van enorme netwerkpayloads is onder andere mogelijk door het aantal netwerkverzoeken te minimaliseren. De browser maakt gebruik van netwerkverzoeken: deze zijn nodig om een pagina te laden. Maar ze zijn niet altijd allemaal nodig, waardoor er soms sprake is van een overload. Zorg dan ook voor een maximale grootte van 1600 kB of minder. In ons advies lees je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Vermijd enorme networkpayloads _ Begrippenlijst

De impact van Vermijd enorme netwerkpayloads op de SEO

Vermijd enorme netwerkpayloads heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt niet alleen voor lagere kosten voor de gebruiker, maar jouw website laadt op deze manier ook een stuk sneller. Dit is aantrekkelijk voor de bezoeker van je site, maar ook voor de zoekmachine. Het heeft mogelijk gevolgen voor jouw positie in de zoekresultaten. 

Mijn advies

Er zijn een aantal manieren waarop wij aanraden aan de slag te gaan met het vermijden van enorme netwerkpayloads. Het is onder andere aan te raden om de afbeeldingsbestanden te comprimeren, caching te implementeren, code verkleinen en het WebP-formaat te gebruiken voor afbeeldingen. Dit zijn kleine aanpassingen waarmee je enorme netwerkpayloads vermijdt voor mobiele gebruikers. Schakel de hulp van webhosting in om dit door te voeren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.