Advertorial

Van welke soorten advertenties kun je gebruik maken om je doelgroep te bereiken en de beste resultaten te behalen? Dit is onder andere mogelijk met het plaatsen van een advertorial. Wat is een advertorial en wat zijn hierin je mogelijkheden? We leggen het begrip aan je uit.

Wat is een advertorial?

Een advertorial is een vorm van een advertentie waarbij er sprake is van een redactioneel artikel. Het hoeft niet te gaan om een advertentie in print media, advertorials online plaatsen komt ook regelmatig voor. Een advertorial is er een combinatie van een advertentie en een redactioneel artikel.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De vormen van een advertorial

Een advertorial ziet eruit als een informatief artikel, maar heeft een commerciële boodschap. In de meeste gevallen prijst een advertorial een bepaald bedrijf of product aan. Hierbij bestaan verschillende vormen. Plaats een advertorial in de vorm van journalistieke content, waarbij een bedrijf het vooropgesteld belang heeft. Een andere optie is het plaatsen van een afbeelding voor het onder de aandacht brengen van een product, dienst of merk.

Het doel van een advertorial is vrijwel altijd het verkopen van een product of dienst. Ook online is het mogelijk om een advertorial te plaatsen in de vorm van een landingspagina of gastblog van andere websites. Zo breng je jouw product of dienst onder de aandacht.

advertorial

De impact van een advertorial op SEO

Met de juiste inzet van een advertorial profiteer je van gunstige effecten. Een advertorial heeft als grootste doel om een product of dienst te verkopen: wanneer dit lukt heeft dit een positieve impact op de SEO. Consumenten vinden jouw website vaker en beter. De vindbaarheid van jouw website neemt toe door het inzetten van een advertorial.

Ons advies

Het inzetten van een advertorial heeft zeker voordelen. Het is hierbij wel belangrijk om te weten wat je doelgroep is en welke vorm hier het beste bij past. Door de juiste toon aan te slaan en het juiste publiek te bereiken, is het zeer goed mogelijk om voordeel te behalen uit jouw advertorial. Kies ook het juiste platform, bij voorkeur een krant of blog waarvan je weet dat jouw doelgroep dit leest.

Veelgestelde vragen

Wat is een Advertorial?

Bij een advertorial wordt er geadverteerd in een bepaald redactioneel artikel. Het is in feite een combinatie van een bepaald artikel en een advertentie met als doel om een bepaald product te promoten. Dit kan in drukwerk zoals bijvoorbeeld een tijdschrift zijn, maar vaak gaat het om online artikelen.

Wat is de impact van Advertorial op SEO?

Als je op de juiste manier gebruik weet te maken van advertorials, kan dit zeer gunstige voordelen opleveren. Het heeft wel degelijk invloed op de SEO van je Site. Als je een aantrekkelijke advertorial inzet, zal de vindbaarheid van jouw site toenemen en je zult ook meer bezoekers trekken, wat ook weer gunstige effecten op de conversie heeft.

Voor wie hebben wij dit artikel over advertorial geschreven?

Het artikel over advertorial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over advertorial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals advertorial?

Wij schrijven over begrippen als advertorial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

advertorial is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over advertorial in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals advertorial, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip advertorial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van advertorial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van advertorial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende advertorial.

Het voorbeeld dat wij geven van advertorial , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over advertorial van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z