Advertorial

Van welke soorten advertenties kun je gebruik maken om je doelgroep te bereiken en de beste resultaten te behalen? Dit is onder andere mogelijk met het plaatsen van een advertorial. Wat is een advertorial en wat zijn hierin je mogelijkheden? We leggen het begrip aan je uit.

Wat is een advertorial?

Een advertorial is een vorm van een advertentie waarbij er sprake is van een redactioneel artikel. Het hoeft niet te gaan om een advertentie in print media, advertorials online plaatsen komt ook regelmatig voor. Een advertorial is er een combinatie van een advertentie en een redactioneel artikel.

De vormen van een advertorial

Een advertorial ziet eruit als een informatief artikel, maar heeft een commerciële boodschap. In de meeste gevallen prijst een advertorial een bepaald bedrijf of product aan. Hierbij bestaan verschillende vormen. Plaats een advertorial in de vorm van journalistieke content, waarbij een bedrijf het vooropgesteld belang heeft. Een andere optie is het plaatsen van een afbeelding voor het onder de aandacht brengen van een product, dienst of merk.

Het doel van een advertorial is vrijwel altijd het verkopen van een product of dienst. Ook online is het mogelijk om een advertorial te plaatsen in de vorm van een landingspagina of gastblog van andere websites. Zo breng je jouw product of dienst onder de aandacht.

advertorial

De impact van een advertorial op SEO

Met de juiste inzet van een advertorial profiteer je van gunstige effecten. Een advertorial heeft als grootste doel om een product of dienst te verkopen: wanneer dit lukt heeft dit een positieve impact op de SEO. Consumenten vinden jouw website vaker en beter. De vindbaarheid van jouw website neemt toe door het inzetten van een advertorial.

Ons advies

Het inzetten van een advertorial heeft zeker voordelen. Het is hierbij wel belangrijk om te weten wat je doelgroep is en welke vorm hier het beste bij past. Door de juiste toon aan te slaan en het juiste publiek te bereiken, is het zeer goed mogelijk om voordeel te behalen uit jouw advertorial. Kies ook het juiste platform, bij voorkeur een krant of blog waarvan je weet dat jouw doelgroep dit leest.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat advertorial inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over advertorial geschreven?

Het artikel over advertorial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over advertorial hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over advertorial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals advertorial?

Wij schrijven over begrippen als advertorial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Advertorial is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over advertorial en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip advertorial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van advertorial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van advertorial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende advertorial.

Het voorbeeld dat wij geven van advertorial geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over advertorial van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z