Bezoeker

Een succesvolle website heeft bezoekers nodig. De bezoeker van je website is voor wie je het eigenlijk doet. De bezoeker wordt soms ook een gebruiker genoemd. Het doel van een website is doorgaans het aantrekken van bezoekers. Daarna wil je de bezoeker natuurlijk de optimale ervaring bieden of zorgen dat deze investeert in wat jij te bieden hebt.

Wat is een bezoeker?

De bezoeker is natuurlijk ook je potentiële klant, of een al bekende klant. Hoe dan ook, de klant is koning en de bezoeker dus ook. Een bezoeker is niet altijd een natuurlijk persoon. Ook bots bezoeken je website en worden gezien als bezoeker. 

Organische en niet-organische bezoeker

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een organische en niet-organische bezoeker. Een organische bezoeker is hetzelfde als een onbetaalde bezoeker. Een betaalde bezoeker is weer niet-organisch. Het verschil is dat een niet-organische bezoeker of betaalde bezoeker op je website terecht is gekomen via een betaalde advertentie. Een organische of onbetaalde bezoeker komt op je website via andere wegen. De termen slaan dus niet zozeer op de bezoeker zelf, maar geven aan op wat voor manier ze op je website terecht zijn te komen.

Dan kan je website ook nog bezocht worden door bots. Die leveren je meestal geen klanten op. Bots kunnen zowel organisch of onbetaald als niet-organisch of betaald zijn als bezoeker.

Bezoeker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De bezoeker is van belang voor SEO en SEA. Ook hierbij is het verschil tussen de soorten bezoekers belangrijk. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEA staat voor zoekmachine advertentie. De afkortingen komen van de Engelse termen. SEO relateert aan de organische bezoeker, de bezoeker die zonder betaalde advertenties op je website terecht komt. Een sterke SEO levert meer organische bezoekers. SEA relateert juist weer aan de betaalde bezoeker. 

Mijn advies

Het meest voordelig is om organische bezoekers naar je site te trekken. Maar ook betaalde bezoekers leveren potentiële nieuwe klanten op. Een bezoeker blijft een bezoeker. Daarom is het verstandig om te kijken naar zowel je SEO als je SEA. Zeker als groeiend bedrijf, is SEA een manier om meer bezoekers te trekken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Bezoeker?

Een bezoeker is iemand die bij je langs komt. Kijken we naar jouw website, dan is de bezoeker, vaak ook wel gebruiker genoemd, degene die jouw website bezoekt. Dit kan natuurlijk ook een (potentiële) klant zijn. De bezoeker is niet per definitie een natuurlijk persoon. Zo behoren de bots van een zoekmachine die jouw site scannen tot de bezoekers van jouw website.

Wat is de impact van Bezoeker op SEO?

De bezoeker is erg belangrijk voor SEO. Bij SEO draait het om de zogenaamde organische bezoekers. Deze komen op basis van een zoekopdracht op jouw website terecht, dus niet via betaalde advertenties. Als je jouw SEO goed voor elkaar hebt, zal dit tot een groter aantal organische bezoekers leiden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies