Bezoeker

Een succesvolle website heeft bezoekers nodig. De bezoeker van je website is voor wie je het eigenlijk doet. De bezoeker wordt soms ook een gebruiker genoemd. Het doel van een website is doorgaans het aantrekken van bezoekers. Daarna wil je de bezoeker natuurlijk de optimale ervaring bieden of zorgen dat deze investeert in wat jij te bieden hebt.

Wat is een bezoeker?

De bezoeker is natuurlijk ook je potentiële klant, of een al bekende klant. Hoe dan ook, de klant is koning en de bezoeker dus ook. Een bezoeker is niet altijd een natuurlijk persoon. Ook bots bezoeken je website en worden gezien als bezoeker. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Organische en niet-organische bezoeker

Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een organische en niet-organische bezoeker. Een organische bezoeker is hetzelfde als een onbetaalde bezoeker. Een betaalde bezoeker is weer niet-organisch. Het verschil is dat een niet-organische bezoeker of betaalde bezoeker op je website terecht is gekomen via een betaalde advertentie. Een organische of onbetaalde bezoeker komt op je website via andere wegen. De termen slaan dus niet zozeer op de bezoeker zelf, maar geven aan op wat voor manier ze op je website terecht zijn te komen.

Dan kan je website ook nog bezocht worden door bots. Die leveren je meestal geen klanten op. Bots kunnen zowel organisch of onbetaald als niet-organisch of betaald zijn als bezoeker.

Bezoeker _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De bezoeker is van belang voor SEO en SEA. Ook hierbij is het verschil tussen de soorten bezoekers belangrijk. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEA staat voor zoekmachine advertentie. De afkortingen komen van de Engelse termen. SEO relateert aan de organische bezoeker, de bezoeker die zonder betaalde advertenties op je website terecht komt. Een sterke SEO levert meer organische bezoekers. SEA relateert juist weer aan de betaalde bezoeker. 

Ons advies

Het meest voordelig is om organische bezoekers naar je site te trekken. Maar ook betaalde bezoekers leveren potentiële nieuwe klanten op. Een bezoeker blijft een bezoeker. Daarom is het verstandig om te kijken naar zowel je SEO als je SEA. Zeker als groeiend bedrijf, is SEA een manier om meer bezoekers te trekken. 

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Bezoeker?

Een bezoeker is iemand die bij je langs komt. Kijken we naar jouw website, dan is de bezoeker, vaak ook wel gebruiker genoemd, degene die jouw website bezoekt. Dit kan natuurlijk ook een (potentiële) klant zijn. De bezoeker is niet per definitie een natuurlijk persoon. Zo behoren de bots van een zoekmachine die jouw site scannen tot de bezoekers van jouw website.

Wat is de impact van Bezoeker op SEO?

De bezoeker is erg belangrijk voor SEO. Bij SEO draait het om de zogenaamde organische bezoekers. Deze komen op basis van een zoekopdracht op jouw website terecht, dus niet via betaalde advertenties. Als je jouw SEO goed voor elkaar hebt, zal dit tot een groter aantal organische bezoekers leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over bezoeker geschreven?

Het artikel over bezoeker hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bezoeker in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bezoeker?

Wij schrijven over begrippen als bezoeker om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bezoeker is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bezoeker in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bezoeker, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bezoeker in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bezoeker. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bezoeker op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bezoeker.

Het voorbeeld dat wij geven van bezoeker , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bezoeker van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z