Content

Content, de belangrijkste pijler van zoekmachine optimalisatie. Wat houdt het in? In dit artikel vertellen wij wat branded content is. Wat doet een content creator precies? Wij vertellen het je. Daarnaast vertellen wij je wat content management is. Ten slotte bespreken we waarom cornerstone content zo cruciaal is voor SEO.

Definitie

Content omvat alle beschikbare informatie op het internet. Wat is SEO content? Simpel, alle content die je maakt met als doel: meer bezoekers genereren.

Er zijn verschillende soorten content:

  • Productpagina’s
  • Blogberichten
  • Artikelen
  • Infographics
  • Videos
  • Afbeeldingen

Content speelt een grote rol bij zoekmachine optimalisatie. Het is in feite de kern van jouw website. Het is dan ook van groot belang om content naar SEO standaarden te optimaliseren.

Wat is branded content?

Het is content die gelinkt is aan een merk. Het algemene doel van branded content is de betrokkenheid van de consument tot het merk verhogen. Deze content is dan ook gericht op de sterkte van het merk zelf, in plaats van de producten. 

Het gebruiken van branded content leidt tot een groter vertrouwen vanuit de klant naar het merk toe. De reden? Het is geen invasieve manier van marketing. Vaak heb je zelf niet eens door dat iemand je iets probeert te verkopen. De consument ziet een filmpje, en is onbewust bezig met het opslaan van het merk zelf in het achterhoofd.

Branded content is een marketinginstrument die in vele vormen voorkomt. Branded content kent verschillende doelen:

  • emoties opwekken;
  • de lezer aanzetten tot actie
  • merkvertrouwen bij de consument opbouwen.

Binnen SEO is het doel de lezer aanzetten tot actie veelvoorkomend. Vaak sluit je content dan ook af met een zogenoemde ‘call-to-action’. 

Wat is een voorbeeld van branded content? Dit gaat van politieke statements tot emotionele verhalen. Het bekendste voorbeeld in Nederland, is de reclame die je ziet rond kerst. Deze bedrijven verkopen op dat moment niet daadwerkelijk haar producten, maar proberen een band met jou als consument op te bouwen.

Content | Begrippenlijst

Wat is een content creator?

Een content creator is iemand die verantwoordelijk is voor het creëren van aansprekende en ontzagwekkende content. Teksten, video’s, afbeeldingen, noem het maar op.

Het is veel meer dan even een quote posten op sociale media. Als content creator ben je creatief en daarnaast ook analytisch ingesteld. Je houdt je continu bezig met de doelgroep van jouw content. Alle content die jij creëert, is immers bedoeld om jouw doelgroep aan te spreken.

Wat is content management?

Content management is het beheren van content op gestructureerde wijze. De content van een website wordt op één plaats bewaard. Dit staat bekend als een Content Management Systeem (CMS). Het meest bekende CMS is WordPress.

Een CMS zorgt ervoor dat je content kan bewaren en organiseren. Het is een software die jouw content digitaal beheert. Zo staat alles op één plek.

Cornerstone content

Binnen SEO gebruik je content om zoveel mogelijk relevante informatie aan jouw bezoeker te leveren. De bezoeker is op zoek naar jouw content. Google merkt dit op in combinatie met vele andere factoren en zal jouw website op een hogere positie plaatsen. Zo vindt de klant jouw product of dienst.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat content inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over content geschreven?

Het artikel over content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over content hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals content?

Wij schrijven over begrippen als content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Content is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over content en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende content.

Het voorbeeld dat wij geven van content geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over content van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z