Content

Content, de belangrijkste pijler van zoekmachine optimalisatie. Wat houdt het in? In dit artikel vertellen wij wat branded content is. Wat doet een content creator precies? Wij vertellen het je. Daarnaast vertellen wij je wat content management is. Ten slotte bespreken we waarom cornerstone content zo cruciaal is voor SEO.

Definitie

Content omvat alle beschikbare informatie op het internet. Wat is SEO content? Simpel, alle content die je maakt met als doel: meer bezoekers genereren.

Er zijn verschillende soorten content:

 • Productpagina’s
 • Blogberichten
 • Artikelen
 • Infographics
 • Videos
 • Afbeeldingen

Content speelt een grote rol bij zoekmachine optimalisatie. Het is in feite de kern van jouw website. Het is dan ook van groot belang om content naar SEO standaarden te optimaliseren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat is branded content?

Het is content die gelinkt is aan een merk. Het algemene doel van branded content is de betrokkenheid van de consument tot het merk verhogen. Deze content is dan ook gericht op de sterkte van het merk zelf, in plaats van de producten. 

Het gebruiken van branded content leidt tot een groter vertrouwen vanuit de klant naar het merk toe. De reden? Het is geen invasieve manier van marketing. Vaak heb je zelf niet eens door dat iemand je iets probeert te verkopen. De consument ziet een filmpje, en is onbewust bezig met het opslaan van het merk zelf in het achterhoofd.

Branded content is een marketinginstrument die in vele vormen voorkomt. Branded content kent verschillende doelen:

 • emoties opwekken;
 • de lezer aanzetten tot actie
 • merkvertrouwen bij de consument opbouwen.

Binnen SEO is het doel de lezer aanzetten tot actie veelvoorkomend. Vaak sluit je content dan ook af met een zogenoemde ‘call-to-action’. 

Wat is een voorbeeld van branded content? Dit gaat van politieke statements tot emotionele verhalen. Het bekendste voorbeeld in Nederland, is de reclame die je ziet rond kerst. Deze bedrijven verkopen op dat moment niet daadwerkelijk haar producten, maar proberen een band met jou als consument op te bouwen.

Content | Begrippenlijst

Wat is een content creator?

Een content creator is iemand die verantwoordelijk is voor het creëren van aansprekende en ontzagwekkende content. Teksten, video’s, afbeeldingen, noem het maar op.

Het is veel meer dan even een quote posten op sociale media. Als content creator ben je creatief en daarnaast ook analytisch ingesteld. Je houdt je continu bezig met de doelgroep van jouw content. Alle content die jij creëert, is immers bedoeld om jouw doelgroep aan te spreken.

Wat is content management?

Content management is het beheren van content op gestructureerde wijze. De content van een website wordt op één plaats bewaard. Dit staat bekend als een Content Management Systeem (CMS). Het meest bekende CMS is WordPress.

Een CMS zorgt ervoor dat je content kan bewaren en organiseren. Het is een software die jouw content digitaal beheert. Zo staat alles op één plek.

Cornerstone content

Binnen SEO gebruik je content om zoveel mogelijk relevante informatie aan jouw bezoeker te leveren. De bezoeker is op zoek naar jouw content. Google merkt dit op in combinatie met vele andere factoren en zal jouw website op een hogere positie plaatsen. Zo vindt de klant jouw product of dienst.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Content?

Content bevat alle informatie in verschillende vormen die er op internet is te vinden. Hierbij kun je denken aan blogs, productpagina’s, videofragmenten, afbeeldingen, et cetera.

Wat is de impact van Content op SEO?

Content speelt bij SEO een zeer grote rol. In principe is het waar jouw website om draait. Om veel bezoekers te trekken, is het dan ook zeer belangrijk om de SEO-vriendelijke content op jouw website te hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over content geschreven?

Het artikel over content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

 • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
 • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
 • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals content?

Wij schrijven over begrippen als content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

content is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over content in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals content, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende content.

Het voorbeeld dat wij geven van content , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over content van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z