Content

Content, de belangrijkste pijler van zoekmachine optimalisatie. Wat houdt het in? In dit artikel vertellen wij wat branded content is. Wat doet een content creator precies? Wij vertellen het je. Daarnaast vertellen wij je wat content management is. Ten slotte bespreken we waarom cornerstone content zo cruciaal is voor SEO.

Definitie

Content omvat alle beschikbare informatie op het internet. Wat is SEO content? Simpel, alle content die je maakt met als doel: meer bezoekers genereren.

Er zijn verschillende soorten content:

  • Productpagina’s
  • Blogberichten
  • Artikelen
  • Infographics
  • Videos
  • Afbeeldingen

Content speelt een grote rol bij zoekmachine optimalisatie. Het is in feite de kern van jouw website. Het is dan ook van groot belang om content naar SEO standaarden te optimaliseren.

Wat is branded content?

Het is content die gelinkt is aan een merk. Het algemene doel van branded content is de betrokkenheid van de consument tot het merk verhogen. Deze content is dan ook gericht op de sterkte van het merk zelf, in plaats van de producten. 

Het gebruiken van branded content leidt tot een groter vertrouwen vanuit de klant naar het merk toe. De reden? Het is geen invasieve manier van marketing. Vaak heb je zelf niet eens door dat iemand je iets probeert te verkopen. De consument ziet een filmpje, en is onbewust bezig met het opslaan van het merk zelf in het achterhoofd.

Branded content is een marketinginstrument die in vele vormen voorkomt. Branded content kent verschillende doelen:

  • emoties opwekken;
  • de lezer aanzetten tot actie
  • merkvertrouwen bij de consument opbouwen.

Binnen SEO is het doel de lezer aanzetten tot actie veelvoorkomend. Vaak sluit je content dan ook af met een zogenoemde ‘call-to-action’. 

Wat is een voorbeeld van branded content? Dit gaat van politieke statements tot emotionele verhalen. Het bekendste voorbeeld in Nederland, is de reclame die je ziet rond kerst. Deze bedrijven verkopen op dat moment niet daadwerkelijk haar producten, maar proberen een band met jou als consument op te bouwen.

Content | Begrippenlijst

Wat is een content creator?

Een content creator is iemand die verantwoordelijk is voor het creëren van aansprekende en ontzagwekkende content. Teksten, video’s, afbeeldingen, noem het maar op.

Het is veel meer dan even een quote posten op sociale media. Als content creator ben je creatief en daarnaast ook analytisch ingesteld. Je houdt je continu bezig met de doelgroep van jouw content. Alle content die jij creëert, is immers bedoeld om jouw doelgroep aan te spreken.

Wat is content management?

Content management is het beheren van content op gestructureerde wijze. De content van een website wordt op één plaats bewaard. Dit staat bekend als een Content Management Systeem (CMS). Het meest bekende CMS is WordPress.

Een CMS zorgt ervoor dat je content kan bewaren en organiseren. Het is een software die jouw content digitaal beheert. Zo staat alles op één plek.

Cornerstone content

Binnen SEO gebruik je content om zoveel mogelijk relevante informatie aan jouw bezoeker te leveren. De bezoeker is op zoek naar jouw content. Google merkt dit op in combinatie met vele andere factoren en zal jouw website op een hogere positie plaatsen. Zo vindt de klant jouw product of dienst.

Veelgestelde vragen

Wat is Content?

Content bevat alle informatie in verschillende vormen die er op internet is te vinden. Hierbij kun je denken aan blogs, productpagina’s, videofragmenten, afbeeldingen, et cetera.

Wat is de impact van Content op SEO?

Content speelt bij SEO een zeer grote rol. In principe is het waar jouw website om draait. Om veel bezoekers te trekken, is het dan ook zeer belangrijk om de SEO-vriendelijke content op jouw website te hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies