Webpagina

Open je een website, dan is het zeer waarschijnlijk dat je op een webpagina terecht komt. Maar wat is een webpagina en hoe belangrijk is dit voor je zoekmachine optimalisatie? Hier leggen we dit begrip graag uitgebreid aan je uit. 

Wat is webpagina?

Een webpagina is een verzameling van informatie op een website. Een webpagina bestaat uit HTML code en heeft verschillende soorten content, zoals afbeeldingen, tekst en soms ook video. Iedere pagina heeft een unieke URL waarmee een persoon de pagina bezoekt op het internet. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo eenvoudig is een webpagina maken

Een webpagina is niet hetzelfde als een website. Een website is het geheel van meerdere pagina’s: een webpagina is een los onderdeel van een website. Op de pagina vind je meestal informatie over een specifiek onderwerp. 

Het maken van een pagina is goed mogelijk en er zijn dan ook diverse systemen waarmee dit mogelijk is, zoals WordPress. Hiermee is het voor ondernemers goed mogelijk zelf aan de slag te gaan met het creëren van een pagina. Een wat meer geavanceerde pagina laat je het beste maken door een professional in webdesign.

Webpagina _ Begrippenlijst

De impact van webpagina op SEO

Een webpagina heeft zeer grote impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer de webpagina in orde is, snel werkt en de juiste content bevat, is dit een van de belangrijkste pijlpunten van zoekmachine optimalisatie. Door een pagina op de juiste manier in te vullen en deze te voorzien van goede content, valt dit op in de zoekmachine en daardoor stijgt je webpagina in de ranking. 

Ons advies

Het hebben van een webpagina is altijd slim: hiermee geeft je bezoekers van je website een pagina met meer informatie over een bepaald onderwerp of is het mogelijk bepaalde producten aan te schaffen. 

We raden aan om een webpagina zo goed mogelijk in te vullen, zodat deze volledig voldoet aan de SEO voorwaarden: goede content, snelle laadtijd en voorzien van de juiste links. Het is altijd mogelijk een SEO expert in te schakelen die je hierbij helpt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een webpagina?

De term webpagina wordt gebruikt om een pagina op het web aan te duiden. Een webpagina bevindt zich altijd ergens op een website.

Wat is de impact van Webpagina op SEO?

De impact van een webpagina op SEO is groot. Als die een goede structuur en content heeft en snel werkt, zal dit tot een hoge ranking leiden. Dit geld ook voor de content die op de pagina wordt getoond. Tegenovergesteld werkt het ook zo. Een trage webpagina met irrelevante content zal niet hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Voor wie hebben wij dit artikel over webpagina geschreven?

Het artikel over webpagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webpagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webpagina?

Wij schrijven over begrippen als webpagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webpagina is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webpagina in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webpagina, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webpagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webpagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webpagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webpagina.

Het voorbeeld dat wij geven van webpagina , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webpagina van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z