Webpagina

Open je een website, dan is het zeer waarschijnlijk dat je op een webpagina terecht komt. Maar wat is een webpagina en hoe belangrijk is dit voor je zoekmachine optimalisatie? Hier leggen we dit begrip graag uitgebreid aan je uit. 

Wat is webpagina?

Een webpagina is een verzameling van informatie op een website. Een webpagina bestaat uit HTML code en heeft verschillende soorten content, zoals afbeeldingen, tekst en soms ook video. Iedere pagina heeft een unieke URL waarmee een persoon de pagina bezoekt op het internet. 

Zo eenvoudig is een webpagina maken

Een webpagina is niet hetzelfde als een website. Een website is het geheel van meerdere pagina’s: een webpagina is een los onderdeel van een website. Op de pagina vind je meestal informatie over een specifiek onderwerp. 

Het maken van een pagina is goed mogelijk en er zijn dan ook diverse systemen waarmee dit mogelijk is, zoals WordPress. Hiermee is het voor ondernemers goed mogelijk zelf aan de slag te gaan met het creëren van een pagina. Een wat meer geavanceerde pagina laat je het beste maken door een professional in webdesign.

Webpagina _ Begrippenlijst

De impact van webpagina op SEO

Een webpagina heeft zeer grote impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer de webpagina in orde is, snel werkt en de juiste content bevat, is dit een van de belangrijkste pijlpunten van zoekmachine optimalisatie. Door een pagina op de juiste manier in te vullen en deze te voorzien van goede content, valt dit op in de zoekmachine en daardoor stijgt je webpagina in de ranking. 

Mijn advies

Het hebben van een webpagina is altijd slim: hiermee geeft je bezoekers van je website een pagina met meer informatie over een bepaald onderwerp of is het mogelijk bepaalde producten aan te schaffen. 

We raden aan om een webpagina zo goed mogelijk in te vullen, zodat deze volledig voldoet aan de SEO voorwaarden: goede content, snelle laadtijd en voorzien van de juiste links. Het is altijd mogelijk een SEO expert in te schakelen die je hierbij helpt.

Veelgestelde vragen

Wat is een webpagina?

De term webpagina wordt gebruikt om een pagina op het web aan te duiden. Een webpagina bevindt zich altijd ergens op een website.

Wat is de impact van Webpagina op SEO?

De impact van een webpagina op SEO is groot. Als die een goede structuur en content heeft en snel werkt, zal dit tot een hoge ranking leiden. Dit geld ook voor de content die op de pagina wordt getoond. Tegenovergesteld werkt het ook zo. Een trage webpagina met irrelevante content zal niet hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies