Google Search Console | Toegang verlenen tot een account

Wil je RalfvanVeen.com toegang geven tot een Google Search Console account? Lees in dit stappenplan hoe je dit doet.

Ga naar search.google.com en log in met een Google-account.

Wanneer je inlogt kom je terecht op het dashboard. Hier vind je een overzicht van recente statistieken. 

Er zijn verschillende toegangsniveaus in Google Search Console. Je kunt eigenaar of gebruiker van een zogenoemde property zijn. Een property is een domeinnaam. Ieder toegangsniveau heeft andere rechten en mogelijkheden. Wanneer je de eigenaar van een property bent, kun je rechten verlenen aan andere gebruikers.

Ga naar ‘’Instellingen’’

Hierna kom je op het scherm met alle instellingen. Je ziet property-instellingen en crawl-instellingen.

Klik op ‘’Gebruikers en rechten’’.

Wanneer je klikt op ‘’Gebruikers en rechten’’, krijg je een lijst te zien van de huidige gebruikers die toegang hebben tot het Google Search Console account. Achter iedere gebruiker is het toegangsniveau te zien.

Klik rechtsboven op ‘’gebruiker toevoegen’’.

Vul ralf@ralfvanveen.com in als e-mailadres.

 Selecteer daarna het gewenste toegangsniveau. 

Zodra deze stap voltooid is, worden wij op de hoogte gesteld met een mailtje. Vanaf dit moment hebben wij toegang tot het Google Search Console account. Lukt het toch niet helemaal of wil je iets vragen? Stuur een mailtje naar ralf@ralfvanveen.com.

Lees verder over de Google Search Console

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.