Google Search Console | Toegang verlenen tot een account

Wil je RalfvanVeen.com toegang geven tot een Google Search Console account? Lees in dit stappenplan hoe je dit doet.

Ga naar search.google.com en log in met een Google-account.

Google Search Console - 01

Wanneer je inlogt kom je terecht op het dashboard. Hier vind je een overzicht van recente statistieken. 

Er zijn verschillende toegangsniveaus in Google Search Console. Je kunt eigenaar of gebruiker van een zogenoemde property zijn. Een property is een domeinnaam. Ieder toegangsniveau heeft andere rechten en mogelijkheden. Wanneer je de eigenaar van een property bent, kun je rechten verlenen aan andere gebruikers.

Ga naar ‘’Instellingen’’

Google Search Console - 02

Hierna kom je op het scherm met alle instellingen. Je ziet property-instellingen en crawl-instellingen.

Klik op ‘’Gebruikers en rechten’’.

Google Search Console - 03

Wanneer je klikt op ‘’Gebruikers en rechten’’, krijg je een lijst te zien van de huidige gebruikers die toegang hebben tot het Google Search Console account. Achter iedere gebruiker is het toegangsniveau te zien.

Google Search Console - 04

Klik rechtsboven op ‘’gebruiker toevoegen’’.

Google Search Console - 05

Vul ralf@ralfvanveen.com in als e-mailadres.

 Selecteer daarna het gewenste toegangsniveau. 

Google Search Console - 06

Zodra deze stap voltooid is, worden wij op de hoogte gesteld met een mailtje. Vanaf dit moment hebben wij toegang tot het Google Search Console account. Lukt het toch niet helemaal of wil je iets vragen? Stuur een mailtje naar ralf@ralfvanveen.com. We reageren altijd binnen een uur.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.