Samenwerking met Startselect

Samenwerking met Startselect

Startselect verkoopt online tegoed waarmee in-game attributen worden aangekocht. De partij is sinds marktleider in Europa binnen dit segment. Het is een jong en snelgroeiend bedrijf met intern veel specialisten op het gebied van development en marketing.

Samenweking met Startselect
300.000+

Organische bezoekers per maand

6.000+

Meer dan 6.000 top-10 posities

200.000+

Extra pagina’s geïndexeerd in Google

Het begin van de samenwerking

Ik werd begin 2019 benaderd door de toenmalige interim CMO. De vraag was, we hebben een goed marketingteam én een sterk development team, we zoeken nu nog iemand die hiertussen kan zitten en de SEO-strategie opstelt en development begeleidt bij de implementatie.

Wat heb ik voor Startselect gedaan?

De website van Startselect is groot. Deze grootte brengt voordelen met zich mee, zoals een hoger aantal landingspagina’s, maar ook zijn eigen uitdagingen. Met ongeveer 100.000 geïndexeerde pagina’s is het belangrijk dat Google (GoogleBot) overal eenvoudig bij kan. Deze crawlbaarheid was een van de kernvragen waar ik Startselect bij hielp:

  • Opstellen van een internationale SEO-strategie (30+ landen).
  • Opstellen van een globale technische website analyse.
  • Begeleiden van het developer team (15 developers) bij de implementatie van de technische bevindingen.
  • JavaScript en SEO (Vue.js).
  • Implementeren van de hreflang tags en X-default middels XML.
  • Opstellen van een gestructureerde data strategie.
  • Analyseren van de duplicate content (verschillende TLDs en per TLD).
  • Uitgebreide Web Core Vitals analyse (snelheid, toegankelijkheid, security en CLS).

Volledige SEO-strategie

Initieel heb ik de volledige SEO-strategie opgesteld, gericht op 32+ landen.

Optimalisatie van de Core Web Vitals

Samen met development is een additioneel traject doorlopen om de Core Web Vitals volledig te.

Development begeleiden

Ik begeleidde het development team (15 developers) in de technische SEO verwerken (XML-sitemaps, Javascript issues en hreflang tags optimalisatie).

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Destijds is een stijging van circa 43% verwezenlijkt. De website ontving reeds duizenden organische bezoekers iedere dag waardoor deze vooruitgang een mooie toevoeging is aan het bestaande aantal.

Startselect - Resultaat van de inspanningen

Startselect aan het woord

Cases | Startselect

“Ralf is een toffe peer en een aangename gozer om mee samen te werken. Zelfs voor organisaties met eigen marketing afdeling, zoals die van ons, heeft Ralf de kennis en kwaliteit om de organisatie te ondersteunen in adviserende of uitvoerende rol.

Voor ons heeft Ralf een SEO audit samengesteld die aantonende waar de kwetsbaarheden van onze indexatie en crawlability zaten.

Met de intrede als SEO marketeer bij mijn destijds nieuwe werkgever heb ik een voorsprong kunnen uitbouwen door zijn voorwerk en heb ik makkelijke SEO Quickwins kunnen realiseren die de rankings op belangrijke keywords deed versnellen.

En hebben we de belangrijkste problemen kunnen tackelen die ervoor zorgde dat dieper liggende pagina’s niet geïndexeerd werden door complexe sitemap structuur en on-site issues.

Daarmee kan ik bevestigen dat Ralf een SEO wizard is op het gebied van: site structuur, indexatie, redirect issues, duplicate content acties, structured data en internal linking.”

Jordy Reijers
SEO-manager bij Startselect