Samenwerking met WTS Energy

Snel passend personeel nodig, hulp bij personeelsbeheer, of een partner voor een nieuw project? WTS Energy begrijpt dat elke situatie uniek is en biedt op maat gemaakte oplossingen met drie onderscheidende diensten voor energiepioniers wereldwijd.

Een leuk, dynamisch bedrijf waar veel kennis zit op het gebied van online marketing. Sinds maart 2023 werk ik samen met deze partij aan de SEO, waarbij we een mooi resultaat hebben weten neer te zetten.

Samenweking met WTS Energy
631%

Stijging van het organische verkeer.

582%

Toename van het aantal zoekwoorden in de top-3.

749%

Toename van conversies uit SEO.

Het begin van de samenwerking

De samenwerking begon in maart 2023. WTS deed een aanvraag via de website waarbij we na een aantal gesprekken al snel met het project begonnen. Ik heb samen met de klant een duidelijke strategie opgesteld in maand 1 op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Het vraagstuk was duidelijk. Het doel van dit traject was meer kwalitatieve sollicitanten vanuit SEO verkrijgen (wereldwijd). De uitdaging hierbij was dat het organische verkeer al een lange tijd aan het afnemen was, deze dalende trend hebben we snel kunnen ombuigen naar een stijgende.

Samenwerking met WTS Energy

Wat heb ik voor WTS Energy gedaan?

Voor WTS Energy werk ik maandelijks aan ieder onderdeel van SEO. In het kort heb ik het volgende gedaan:

  • De volledige SEO-strategie opgesteld op het gebied van techniek, content en linkbuilding.
  • Er is een technische SEO-strategie opgesteld gekoppeld aan een technische strategie die we maandelijks uitvoeren met een externe development partij.
  • Op het gebied van kwalitatieve content schrijven werk ik samen met WTS waarbij ik de contentstrategie opstel en deze intern door WTS wordt uitgevoerd.
  • Op het gebied van technische SEO werk ik samen met de website bouwer om maandelijks verbeterpunten uit te werken en door te voeren.
  • Maandelijks verkrijg ik kwalitatieve links naar de juiste landingspagina’s om deze van meer autoriteit te voorzien.

Dit traject werkt zo goed doordat we ieder onderdeel van SEO maandelijks verbeteren op een kwalitatieve manier.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Een stijging van het organisch verkeer van circa 1.500 per maand naar meer dan 10.000 iedere maand. Het gevolg? Een toename van conversies uit SEO van wel meer dan 600% (de screenshot onderstaand komt uit Ahrefs).

WTS Energy aan het woord

Cases | WTS Energy

“Wij zijn een tijd geleden begonnen met onze samenwerking met Ralf en we kunnen met enthousiasme zeggen dat hij een wereld van verbetering biedt aan ons bedrijf, en aan onze klanten. Ralf en zijn team werken nauwkeurig en concreet. Ze zijn altijd een stapje voor met de strategie de ze ons en onze klanten bieden. 5/5 is een understatement!”

Tristan Pahud de Mortanges
Senior webdeveloper bij WTS Energy