SEO-pakket voor een duurzaam resultaat

Sta je op het punt om je website naar de volgende fase te brengen? Een SEO-pakket kan precies de oplossing zijn die je zoekt. In dit artikel duik ik in de essentiële elementen van SEO-pakketten, van de specifieke opdrachten die een SEO-specialist aanpakt tot de componenten die bijdragen aan een productieve samenwerking.

Lees verder om te ontdekken hoe deze pakketten je kunnen helpen om je online vindbaarheid te vergroten, meer potentiële klanten aan te trekken, en uiteindelijk de uitbreiding van je onderneming te stimuleren.

Welke werkzaamheden zitten doorgaans in een SEO-pakket?

De werkzaamheden binnen een SEO-pakket variëren per bureau en pakket, maar er zijn een aantal standaard taken die meestal inbegrepen zijn. Hieronder vind je een overzicht van deze taken:

 1. Zoekwoordonderzoek: Een essentieel onderdeel van SEO. Het bureau identificeert de belangrijkste zoekwoorden en -zinnen die relevant zijn voor je bedrijf en die je doelgroep gebruikt tijdens hun zoekopdrachten.
 2. On-page optimalisatie: Dit omvat het optimaliseren van de content op je website, inclusief de teksten, afbeeldingen en meta-informatie (1). Dit helpt om de relevantie van je pagina’s voor de gekozen zoekwoorden te verbeteren.
 3. Technische SEO: Dit betreft de optimalisatie van de website zelf, inclusief de laadsnelheid, mobielvriendelijkheid, en de structuur van de website.
 4. Linkbuilding: Dit is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw site, wat kan helpen om de autoriteit en zichtbaarheid van je website te verhogen.
 5. Content creatie: Sommige SEO-pakketten omvatten ook de creatie van nieuwe content, zoals blogposts of landingspagina’s, die specifiek zijn geoptimaliseerd voor je gekozen zoekwoorden.
 6. Analyse en rapportage: SEO-bureaus moeten regelmatig rapporteren over de voortgang en resultaten van hun werk. Dit kan maandelijks zijn, maar kan ook vaker zijn afhankelijk van het pakket.
 7. Monitoring en aanpassingen: SEO is een continu proces, dus het is belangrijk om de prestaties van je website te blijven monitoren en aanpassingen te maken waar nodig.

Het is belangrijk op te merken dat niet elk SEO-pakket al deze diensten zal bevatten, en sommige kunnen extra diensten aanbieden die hier niet zijn opgenomen. Het is altijd een goed idee om met het bureau te praten over wat er precies in hun pakketten zit voordat je een beslissing neemt

SEO-pakket bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met een SEO-pakket van mij, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-pakket bij Ralf van Veen

SEO-pakketten in vogelvlucht

Geen tijd voor een artikel over SEO-pakketten? Geen probleem. Bekijk onderstaande video voor een samenvatting.

Dit vind ik belangrijk bij een samenwerking

Bij ieder traject zijn er een aantal zaken die ik van belang vind. Dit geldt voor ieder samenwerking die ik heb met een opdrachtgever. Overzichtelijk in een tabel met daarbij de prioriteit en reden.

PrioriteitAspectReden
100TransparantieTransparant zijn als SEO-specialist vind ik een van de belangrijkste onderdelen van een samenwerking. Met een transparante werkwijze zetten we samen een duurzaam resultaat neer.
90CommunicatieKorte lijntjes staan hoog in de vaandel bij iedere samenwerking die ik aan ga. Ik reageer snel op berichten en handel pro actief.
100Expertise en ervaringMet meer dan 10 jaar ervaring help ik mijn klanten verder met gespecialiseerde kennis en ervaring binnen (bijna) iedere markt.
100ResultaatgerichtIeder traject dient resultaatgericht te zijn. Of dit nu gaat om leads, naamsbekendheid of organische bezoekersaantallen.
90Aangepaste strategieënIeder bedrijf, binnen iedere markt, heeft behoefte aan een gepersonaliseerde en daarmee aangepaste strategie. Ik ga graag samen met jouw organisatie in overleg over wat dit voor jullie betekent.
90Prijs en flexibiliteit van het pakketDe flexibiliteit is bij ieder traject van belang voor mij. Het eenvoudig op- en afschalen van een traject zorgt voor deze flexibiliteit.
100Regelmatige rapportageRegelmatig en grondig rapporteren zorgt ervoor dat iedereen binnen de samenwerking weet wat er speelt.
De onderdelen van een SEO-pakket.

Houd er rekening mee dat de prioriteiten enigszins kunnen variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie. Het is belangrijk om een SEO-bureau te kiezen dat past bij jouw zakelijke doelstellingen en waar je je comfortabel bij voelt om mee samen te werken.

Artikelen die gerelateerd zijn aan SEO-pakketten

SEO-pakket bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het belangrijkste (en lastigste) zoekwoord binnen de SEO-markt. Met een SEO-pakket van mij, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-pakketten bij Ralf van Veen

Wat zijn de doelen van mijn SEO-pakketten?

Als aanbieder van SEO-pakketten, zet ik mij in om een aantal belangrijke doelen te bereiken voor mijn klanten:

 1. Verhoogde zichtbaarheid in zoekmachines: mijn eerste en voornaamste doel is om je website zo hoog mogelijk in Google te krijgen. Ik wil ervoor zorgen dat wanneer iemand zoekt naar een product of dienst die jij aanbiedt, jouw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Deze verhoogde zichtbaarheid leidt tot meer organisch verkeer naar je site.
 2. Verhogen van kwalitatief website verkeer: het verhogen van het verkeer naar je website is niet voldoende als dat verkeer niet converteert. Daarom richt ik me op het aantrekken van kwalitatief verkeer – bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en die waarschijnlijk zullen converteren.
 3. Verbeteren van de gebruikerservaring: een SEO-pakket afnemen draait niet alleen om zoekmachines, maar ook om de gebruikers. Ik streef ernaar om de gebruikerservaring op je website te verbeteren door zaken zoals laadtijden, mobiele responsiviteit en site navigatie te optimaliseren. Een goede gebruikerservaring kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op je site blijven en eerder overgaan tot actie.
 4. Bouwen aan merkautoriteit en geloofwaardigheid: tot slot, wil ik door middel van SEO-strategieën helpen bij het opbouwen van je merkautoriteit. Dit doe ik door kwalitatieve content te creëren en backlinks te genereren van gerenommeerde sites. Dit helpt om je bedrijf te positioneren als een betrouwbare en geloofwaardige bron binnen je branche.

Door deze doelen na te streven, hoop ik de online aanwezigheid van je website te vergroten, meer waardevolle bezoekers aan te trekken en uiteindelijk je bedrijfsresultaten te verbeteren.

De stappen van een SEO-pakket

StapFasePrioriteit
1. SEO-checkMaand 1Hoog
2. Contentstrategie opstellenMaand 1Hoog
3. Pagina optimalisatieMaand 2-3Hoog
4. Technische verfijningMaand 3-4Medium
5. Content ontwikkelingVanaf maand 1Hoog
6. Linkbuilding strategieVanaf maand 1Medium
De stappen van een SEO-pakket.
 1. SEO gezondheidscheck: in de eerste maand van mijn dienstverlening begin ik met een uitgebreide SEO gezondheidscheck van je website. Deze cruciale stap met hoge prioriteit stelt me in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige SEO-status van je website en om eventuele gebieden te identificeren die verbetering behoeven.
 2. Contentstrategie: gelijktijdig met de gezondheidscheck, voer ik een uitgebreide contentstrategie opstellen. Dit is een essentiële, hoog geprioriteerde stap waarbij ik de meest relevante en waardevolle zoekwoorden voor jouw specifieke branche en doelgroep identificeer.
 3. Pagina optimalisatie: deze stap start vanaf de tweede maand en gaat door tot de derde maand. Hier pas ik op basis van de resultaten van de sleutelwoord ontleding de inhoud en structuur van je website aan. Hierbij zorg ik ervoor dat elke pagina volledig is geoptimaliseerd voor de geselecteerde zoekwoorden.
 4. Technische verfijning: tijdens de derde en vierde maand ligt de focus op de technische kant van SEO. Hoewel deze stap een medium prioriteit heeft, is het nog steeds een belangrijk onderdeel van het proces, waarbij ik zorg voor snelle laadtijden, mobiele compatibiliteit en een sterke site architectuur.
 5. Content ontwikkeling: deze stap begint al vanaf de eerste maand en blijft doorlopen gedurende het gehele traject. Ik creëer hierbij hoogwaardige, SEO-vriendelijke content die zowel waarde biedt aan je bezoekers als je rankings in de zoekmachines verbetert.
 6. Linkbuilding strategie: vanaf de eerste maand start ik ook met de ontwikkeling van een krachtige link strategie. Hoewel dit een doorlopend proces met een medium prioriteit is, speelt het een cruciale rol in het opbouwen van de autoriteit van je website en het verbeteren van je rangschikking in de zoekresultaten.

Met dit SEO-pakket zorg ik ervoor dat jouw website niet alleen voldoet aan de belangrijkste SEO-standaarden, maar ook continu verbetert en groeit in online zichtbaarheid en aantrekkingskracht.

SEO-pakket bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het belangrijkste (en lastigste) zoekwoord binnen de SEO-markt. Met een SEO-pakket van mij, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-pakketten bij Ralf van Veen

SEO pakketten tarieven

SEO-pakketten variëren aanzienlijk in tarieven, afhankelijk van de aangeboden diensten, de expertise van het SEO-bedrijf, en de specifieke behoeften van de organisatie. Basispakketten kunnen starten vanaf enkele honderden euro’s per maand en zijn gericht op kleine bedrijven of basis SEO-behoeften, zoals zoekwoordonderzoek en on-page optimalisatie.

Meer geavanceerde pakketten, die diepere analyses, content creatie, linkbuilding, en technische SEO omvatten, kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s per maand. Voor grote ondernemingen of zeer concurrerende markten kunnen de tarieven nog hoger liggen, waarbij maatwerk en uitgebreide strategieën vereist zijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat SEO een langetermijninvestering is, en de effectiviteit hangt sterk af van de kwaliteit en consistentie van de geleverde diensten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 6 september 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.