Samenwerking met Heating World

Heating World is een van de grotere aanbieders van rookkanalen en kachelpijpen binnen Europa. Ik ben aan de slag gegaan voor de Nederlandse en Franse webshops. De websites staan op verschillende domeinen (een .fr en een .nl), wat het traject nog iets interessanter maakt. De samenwerking begon in september 2022, we werken nog structureel samen aan dit project in een maandelijkse vorm.

Ik word heel enthousiast van het stukje ondernemerschap van de eigenaar van de webshops en de leuke, vlotte samenwerking die we hebben.

Samenweking met Heating World
744%

Een toename in organisch verkeer

542%

Een toename van de omzet uit SEO

800+

Zoektermen organisch in de top-10

Het begin van de samenwerking

De samenwerking begon in september 2022. Na het maken van de eerste analyses en het uitvoeren van een marktonderzoek begonnen we met een maandelijks traject waarbij we aan alle facetten van SEO gingen werken.

Wat heb ik voor Heating World en Tubage Center gedaan?

Samen met de klant ben ik aan de slag gegaan met een volledig SEO-traject. Hierbij stond het opstellen van een contentstrategie en het uitvoeren hiervan, in combinatie met linkbuilding, centraal. Waar nodig gingen we aan de slag met de techniek, maar dit was niet het speerpunt van dit traject.

  • Content: op het gebied van content gingen we zowel voor de Franse als Nederlandse webshop aan de slag met het schrijven van kwalitatieve content aan de hand van een contentstrategie.
  • Technische SEO: aan de hand van een technische website analyse hebben we samen een technische SEO-strategie opgesteld die we tot op de dag van vandaag nog steeds maandelijks uitvoeren.
  • Linkbuilding: op het gebied van off-page SEO verkrijgen we maandelijks kwalitatieve linkvermeldingen naar de website.
  • Internationale SEO: door middel van een internationale SEO-strategie hebben we ervoor gezorgd dat alles goed verbonden is met elkaar en de autoriteit wordt onderverdeeld tussen de domeinen.

Doordat we aan alle onderdelen van SEO hebben gewerkt, hebben we een mooie groei weten te realiseren voor beide webshops.

Resultaat Heating World

Met de website van Heating World zijn we van circa 600 organische bezoekers per maand naar 8.000 organische bezoekers per maand gegaan. Dit is een groei van meer dan 1300%.

Resultaat Tubage Center

Voor de website van Tubage Center (gericht op de Franse markt) zijn we van circa 950 organische bezoekers per maand naar 4.500 organische bezoekers per maand gegaan.

Heating World aan het woord

Cases | Heating World

“In contact gekomen met Ralf van Veen, door op zoek te gaan naar een bedrijf die organisch met zijn eigen website de beste plek heeft in Google. Ralf en zijn team begeleiden ons bij het optimaliseren van onze websites. Door hun is er een professioneel plan gemaakt met een strategische planning om met onze websites een hogere ranking te realiseren. Zeer tevreden over hun inmiddels uitgevoerde werkzaamheden.”

Peter Brussaard
Eigenaar van Heating World & Tubage Center