SEO Specialist Bergen op Zoom

Wij zijn Ralfvanveen.com, ervaren SEO specialisten in Bergen op Zoom.
SEO specialist Bergen op Zoom
SEO specialist in Bergen op Zoom

8 jaar ervaring

Met meer dan 8 jaar ervaring binnen SEO tacklen we ieder SEO-gerelateerd vraagstuk efficiënt.

SEO Bergen op Zoom

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leggen we uit waar wij aan werken en waarom we dat doen. Onze duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Zoekmachine optimalisatie Bergen op Zoom

Geen vast contract

We werken als SEO specialisten zonder vast contract. We bewijzen onze waarde iedere maand opnieuw.

Samenwerken met een SEO specialist in Bergen op Zoom

Ben je een bedrijf werkzaam in de regio Bergen op Zoom en op zoek naar een SEO specialist? Wij helpen je graag. Ons SEO bureau werkt voor bedrijven van verschillende formaten uit verschillende branches door heel Nederland. Transparantie en duurzaamheid. Oftewel de kern van ons SEO succes.

De interne cohesie van deze elementen is wat een SEO strategie succesvol maakt. Deze samenhang bewerkstelligen wij door vooraf een gepersonaliseerde strategie te maken. Met meer dan 8 jaar ervaring binnen SEO, hebben wij projecten van verschillende formaten begeleid. Hierdoor reageren wij snel en adequaat op vraagstukken van ieder formaat.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wij hebben over SEO geschreven voor

SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com

Wij hebben als SEO specialist gewerkt voor

SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com
SEO Bergen op Zoom
SEO Specialist Bergen op Zoom
SEO portfolio RalfvanVeen.com

SEO Bergen op Zoom tarieven

Wij werken als SEO specialist in de regio Bergen op Zoom met een vast uurtarief van €75,- (excl. BTW). Onze klanten krijgen onze volledige aandacht. Om deze reden nemen wij geen onaangekondigde belletjes aan tijdens de afgesproken uren. Hier hebben wij vaste tijden voor door de dag heen. Op deze manier krijgt de klant daadwerkelijk 60 minuten geconcentreerd werk van ons.

Naast een mooi SEO eindresultaat behalen, is het ons doel om SEO tastbaar te maken. Wij delen graag onze kennis met de klant. Dit draagt tevens bij aan de transparante wijze waarop wij werken. Wij beantwoorden graag vragen van onze klanten.

De rol van ons bureau in het project

Onze rol varieert per project. Het komt voor dat wij aan de consulterende kant blijven. Tevens komt het voor dat wij de implementatie van onze bevindingen begeleiden. De intensiteit hiervan is afhankelijk van de kennis, kunde en wens van de klant.

Daarnaast kan het voorkomen dat wij de gehele uitvoering van onze bevindingen op ons nemen. Wij bespreken onze bevindingen en het beoogde eindresultaat alvorens de daadwerkelijke uitvoering. Ieder SEO traject dat wij begeleiden wordt gekenmerkt door een aantal aspecten.

1 - Intake/planning

In al onze offertes nemen wij een gedetailleerde planning op. Deze planning, samen met de benodigdheden, versturen wij opnieuw voorafgaand aan het traject. Zo creëren wij een duidelijk beeld van de werkzaamheden en de tijdsduur hiervan.

2 - Zelfvoorzienend

Tijdens ons werk als SEO specialist in de regio van Bergen op Zoom is ons doel het zelfvoorzienend laten worden van de klant. Dit doen wij door iedere stap te bespreken. Daarnaast leggen wij onze documenten uitvoerig uit om de klant mee te nemen in onze werkwijze.

3 - Facturatie

Aan het begin van de maand versturen wij de factuur voor de werkzaamheden van de vorige maand. Wij factureren al onze werkzaamheden nadat ze zijn uitgevoerd. Ook hierin blijven we transparant.

4 - Onze agenda

Normaliter plannen wij de agenda 2 weken vooruit met vaste werkzaamheden (taken/afspraken voor vaste klanten). In deze 2 weken zit tijd ingecalculeerd voor dringende klussen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Waar werkt een SEO specialist aan?

Er zijn veel verschillende onderdelen waar een SEO specialist aan moet werken. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste.

Technische SEO in Bergen op Zoom

Technische SEO

De technische SEO is een relatief lastig onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. De technische SEO wordt in veel gevallen onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van de website.

Op basis van deze technische analyse bepaalt de SEO specialist wat er moet worden gedaan. Vaak hebben deze werkzaamheden te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO content in Bergen op Zoom

SEO content

De SEO Content is het onderdeel van SEO dat de richting van het traject bepaald. Het doel van dit onderdeel binnen de SEO is om de juiste content op de juiste pagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke vereisten aan.

Iedere SEO specialist probeert bij dit onderdeel de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is het van vitaal belang om de zoekopdracht van de zoeker te beantwoorden met de juiste content.

Linkbuilding in Bergen op Zoom

Linkbuilding

Het link builden is voor een SEO specialist vaak het belangrijkste werk. De andere onderdelen zijn “voorwaardelijk” aan een goede vindbaarheid.

Het link builden is uiteindelijk wat de rankings gaat behalen en waarmee de online autoriteit aan Google kan worden getoond. Dit is dan ook de reden dat iedere SEO specialist hier het meest mee bezig is.

Compleet SEO traject

SEO Analyses

Een SEO specialist is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hier uitkomt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.

Voor wie is SEO Bergen op Zoom ?

SEO Bergen op Zoom bieden wij voor bedrijven uit alle branches opererend in de regio aan. De variatie in deze bedrijven is enorm. In sommige gevallen opereert een bedrijf landelijk en bezit meerdere locaties in de regio. In andere gevallen voeren wij SEO uit voor regionale bedrijven, MKB of MKB+.

Wanneer je op zoek bent naar een SEO specialist Bergen op Zoom die het gehele SEO proces uit handen neemt, helpen wij je graag. Ook komt het voor dat een bedrijf uit regio Bergen op Zoom een klein gedeelte van het SEO proces uitbesteedt. In beide gevallen staan transparantie en duurzaamheid vooraan.

Weet je nog niet waar je precies naar op zoek bent? Dan is een belletje de snelste manier om hierachter te komen. Met een aantal vragen komen wij snel achter de doelstelling en hoeveel uur wij hiervoor nodig hebben. Samen met de klant brengen wij de opdracht in kaart.

Wat is een SEO specialist Bergen op Zoom?

Een SEO specialist Bergen op Zoom houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie in de regio. Zoekmachine optimalisatie omvat alle optimalisaties die aan een website gedaan worden om hogerop in zoekmachines als Google te komen. Hoe hoger een website in de zoekresultatenpagina te zien is, hoe meer organische bezoekers op de website klikken.

Organische bezoekers vormen onbetaald verkeer. De organische zoekresultaten staan vlak onder de betaalde zoekresultaten. Er wordt significant vaker geklikt op de onbetaalde zoekresultaten dan op de betaalde zoekresultaten. Hoe meer organisch verkeer, hoe hoger de conversie.

Hoe kom je zo hoog mogelijk binnen de organische zoekresultaten te staan? Dat bepaalt Google. Of eigenlijk, het algoritme van Google. Het algoritme is opgebouwd uit honderden factoren die van invloed zijn op de positie van een website. Op basis van dit algoritme, stuurt Google er "crawlers" op uit. Zij hebben de taak om iedere website op al deze factoren te scannen. Dit heet crawlen. Na het crawlen, zetten deze bots alle websites in een index. Dit proces noem je "indexeren".

Wanneer een gebruiker een zoekopdracht intypt in Google, haalt Google de best aansluitende zoekresultaten uit deze index. Google heeft het haar missie gemaakt om uitsluitend kwalitatieve en relevante informatie te leveren aan de zoeker.

Een SEO specialist houdt zich iedere dag bezig met het optimaliseren van websites. De ranking factoren zijn onderverdeeld in de categorieën: content, techniek en linkbuilding.

Waarom een SEO specialist inschakelen?

Als SEO specialisten in Bergen op Zoom schieten wij te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei branches. Van de bouw en het vastgoed, tot consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche heeft de mogelijkheid om van hoge posities binnen Google te profiteren. Wij noemen een aantal redenen die bedrijven in Bergen op Zoom hebben om een professionele SEO specialist in te schakelen.

De gehele klantenreis

Optimalisatie van de klantreis

Wanneer je een SEO traject laat uitvoeren door een SEO professional, ondersteunt dit de optimalisatie van de klantreis. De kern hiervan is het zoeken van de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantreis. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbekendheid van een bedrijf wordt verbeterd, tot long-tail zoekwoorden. Long-tail zoekwoorden bestaan uit meerdere woorden en zijn tevens specifiek van aard. Het zijn gerichte omschrijvingen van een product of dienst. Long-tail zoekwoorden zorgen voor meer converterende bezoekers.

SEO consultancy voor B2B

SEO consultancy voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken, is een diepgaande SEO strategie vereist. 57% van de B2B marketeers in 2021 zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.

89% van B2B inkopers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van zoekmachines. Kortom: jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Prominent aanwezig zijn in de zoekmachines is daarom een vereiste.

SEO consultancy voor B2C

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO traject is van cruciaal belang voor een B2C bedrijf. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines, betekent dat vrij spel voor de concurrent. Dit brengt het voortbestaan van een bedrijf in gevaar.

Google genereert 63.000 zoekopdrachten per seconde op iedere dag van het jaar. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten en diensten. Word gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jou, in plaats van andersom. Wanneer bezoekers op organische wijze op jouw website terecht komen, vergroot de kans dat zij daadwerkelijk overgaan tot aankoop. De bezoekers zijn relevant doordat ze precies weten waar ze naar op zoek zijn.

Facebook, Instagram en LinkedIn maken gebruik van "push marketing". Met deze vorm van marketing druk je producten en diensten als het ware naar de klant toe. Het bedrijf benadert de doelgroep.

In tegenstelling tot marketingkanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn, valt SEO onder "pull marketing". Bij deze vorm van marketing benadert de doelgroep het bedrijf. Zoekers zijn namelijk op zoek naar jouw producten en diensten. In de praktijk zorgt dit voor een hogere conversieratio.

Het werk van een SEO specialist Bergen op Zoom: on-page SEO

SEO Bergen op Zoom bestaat uit on-page en off-page factoren die geoptimaliseerd worden. Een SEO specialist Bergen op Zoom houdt zich bezig met beiden facetten. On-page SEO omvat alle optimalisaties die op de website zelf gedaan worden. On-page factoren zijn onderverdeeld in 2 categorieën: content en techniek.

De technische kant van SEO is een relatief lastig onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. De technische kant van SEO wordt vaak onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van een website.

Op basis van deze technische analyse bepaalt de SEO specialist Bergen op Zoom wat er moet worden opgepakt. Deze werkzaamheden hebben te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO content is het onderdeel dat de richting van het traject bepaalt. Het doel van dit onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie is om kwalitatieve content op relevante webpagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke eisen aan.

Iedere SEO specialist Bergen op Zoom probeert bij dit onderdeel de kwaliteit en relevantie van de content zo hoog mogelijk te houden. Hierbij is het cruciaal om nauw aan te sluiten op de informatiebehoefte achter de zoekopdracht van een potentiële klant.

On-page SEO in Bergen op Zoom
Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het werk van een SEO specialist in de regio van Bergen op Zoom: off-page SEO

Een SEO specialist Bergen op Zoom focust zich tevens op off-page SEO. Off-page SEO omvat alle werkzaamheden die buiten de website om gedaan worden ten behoeve van zoekmachine optimalisatie. Onder off-page SEO valt linkbuilding. Linkbuilding betekent onder andere het verkrijgen van backlinks. Google hecht veel waarde aan de kwaliteit van binnenkomende en uitgaande links. Een SEO specialist Bergen op Zoom automatisch ook.

Linkbuilding is voor een SEO specialist Bergen op Zoom het belangrijkste werk. De onderdelen content en techniek zijn voorwaardelijk aan een goede online vindbaarheid. Het één kan niet zonder het ander. Het linkbuilden is uiteindelijk wat de ranking gaat behalen. Daarnaast is linkbuilding de manier waarop de online autoriteit aan Google getoond wordt.

Off-page SEO in Bergen op Zoom

Over ons bedrijf

Met 8 jaar waard aan expertise en ervaring, hebben wij al aardig wat gezien en meegemaakt in de wereld van SEO. Van A-merken helpen met de SEO tot het geven van de SEO cursus tot het trainen van marketing afdelingen. Iedere dag helpen wij bedrijven scoren in Google. Transparantie en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Naast het beoogde eindresultaat, vinden wij het belangrijk om SEO te concretiseren. Wij vinden het belangrijk dat de klant zelfvoorzienend wordt op het gebied van SEO.

SEO specialist worden

Om SEO specialist te worden, moet je veel ervaring opdoen binnen zoekmachine optimalisatie. Er is geen specifieke opleiding voor SEO. Het meeste leer je dan ook in de praktijk. De werkzaamheden van een SEO specialist zijn gefocust op het verbeteren van websites ten behoeve van de ranking in Google.

Een SEO specialist focust zich op content, techniek en linkbuilding. Linkbuilding zorgt er voor dat een website scoort in Google. De andere twee componenten zijn voorwaardelijk. Daarmee bedoelen we dat dit de basiselementen zijn die sowieso aanwezig moeten zijn.

Op het gebied van content houdt een SEO specialist zich met het volgende bezig:

- Het tot in de puntjes begrijpen van de zoekintentie van de doelgroep.
- Het uitvoeren van een uitgebreide zoekwoord-analyse.
- Het schrijven van unieke content van hoge kwaliteit.
- Content SEO-proof maken.

Op het gebied van techniek houdt een SEO specialist zich met het volgende bezig:

- Het organiseren en structureren van de interne links.
- De website structuur optimaliseren voor de bezoeker én Google.
- Het opschonen van de broncode achter de website.
- Het sneller maken van een website.

Op het gebied van linkbuilding houdt een SEO specialist zich met het volgende bezig:

- Het verkrijgen van kwalitatieve inkomende links.
- Het optimaliseren van ankerteksten.
- Linkbuilding strategieën opstellen.

Zodra iemand minimaal 2 jaar ervaring heeft met bovenstaande facetten, noem je diegene SEO specialist. Er zijn verschillende titels. Deze titels zijn afhankelijk van de ervaring van de SEO specialist. Een junior SEO specialist heeft ongeveer 2 jaar ervaring, een medior SEO specialist 2-5 jaar ervaring. Daarna volgt een senior SEO specialist. Deze heeft minimaal 6 jaar ervaring. Afhankelijk van hoeveel ervaring een SEO specialist heeft, wordt het salaris bepaald. Hieronder een schatting van hoeveel een SEO specialist ongeveer verdient.

Onderstaand een greep uit de meest voorkomende functies binnen SEO

Ervaring Salaris in euro's
Junior SEO specialist €2.200 - €2.800
Senior SEO specialist €3.000 - €4.000
Content marketeer €2.000 - €3.500
Copywriter vanaf €2.000

Meer weten over SEO in de regio Bergen op Zoom? Je bent één belletje verwijderd van het antwoord.

Veelgestelde vragen

Wij krijgen dagelijks vragen omtrent zoekmachine optimalisatie. Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen beantwoord.

Wat doet een SEO-specialist in de buurt van Bergen op Zoom?

Een SEO-specialist uit Bergen op Zoom houdt zich bezig met het optimaliseren van websites ten behoeve van de positie binnen de organische zoekresultaten in de regio van Bergen op Zoom. Het resultaat is vooral gericht op de zoekresultaten van Google, maar werpt ook zijn vruchten af bij andere zoekmachines, zoals Yahoo of Bing.

Het doel van SEO Bergen op Zoom is om de online vindbaarheid te vergroten. Wanneer een bedrijf uit Bergen op Zoom beter vindbaar is, trekt de website meer relevante bezoekers aan. Dit heeft positieve invloed op de conversie. Op het moment dat er meer conversie plaatsvindt, leidt dit automatisch tot meer omzet en dus winst.

Een SEO-specialist uit Bergen op Zoom helpt bedrijven uit deze regio met het optimaliseren van de website. Dit doet een SEO-specialist op basis van honderden factoren. Er vindt een combinatie plaats tussen techniek, content en linkbuilden. Dit geeft namelijk het beste resultaat.

Een SEO-traject ziet er op verschillende manieren uit. Het komt voor dat een SEO-specialist aan de consulterende kant blijft. De SEO-specialist geeft dan vooral advies, maar het bedrijf doet de uitwerking. Maar het komt ook voor dat een SEO-specialist de gehele realisatie op zich neemt. Hij of zij analyseert het bedrijf (hoe het er nu voor staat), doet op basis hiervan optimalisaties en maakt de resultaten hiervan ook weer inzichtelijk. Zo voert de SEO-specialist optimalisatie op optimalisatie uit.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Het verschil tussen SEO en SEA is dat je bij SEO (Search Engine Optimization) de online vindbaarheid verbetert met onbetaalde zoekresultaten en bij SEA (Search Engine Advertising) doe je hetzelfde via betaalde zoekresultaten. Deze betaling doe je hoofdzakelijk aan Google.

Naast het verschil in kosten, is er ook een verschil in strategie. SEO is een langetermijnstrategie en SEA is een kort termijnstrategie. Het vergt meer energie en tijd om een organische positie binnen de zoekresultaten te behalen dan met een betaalde positie.

Het voordeel van SEO is dat het een eenmalige investering bevat waar je lang profijt van hebt. In het geval van SEA valt een hoge positie direct weg wanneer je stopt met investeren. Het succes droogt op.

Met SEO vergroot je niet alleen de online vindbaarheid van een website, maar doe je er alles aan om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website te hebben. Dit doe je door middel van content, maar ook door middel van de techniek. Zoals de laadsnelheid van de website bijvoorbeeld.

Wat is het voordeel van SEO ten opzichte van SEA?

Door het doorvoeren van SEO voor jouw website kun je hoog in Google belanden. Dat is zeer belangrijk, want wanneer je een hoge positie in Google bemachtigt, genereert dat meer bezoekers en potentiële klanten naar jouw website. Dit kan weer leiden tot meer omzet. En meer omzet leidt tot meer winst. SEO heeft verschillende voordelen:

 • SEO kost geen geld. Bij SEA is het zo dat jouw advertentie wegzakt, of zelfs verdwijnt op het moment dat je stopt met betalen. Bij SEO is dit niet het geval. Voor SEO hoef je niet te betalen en je bereikt alsnog hoge, organische resultaten.
 • Een boost voor iedere zoekmachine. Iedere zoekmachine heeft een eigen advertentieplatform. Stel je betaalt advertentiekosten aan Google, sta je in Google bovenaan, maar dit geldt niet voor Yahoo en Bing bijvoorbeeld. Het voordeel van SEO is dat dit werkt voor iedere zoekmachine. Wanneer je beschikt over de juiste content en techniek waardoor je in Google bovenaan belandt, dan is de kans groot dat je bij de andere zoekmachines ook een hoge positie hebt bemachtigd.
 • SEO is een duurzame investering. Wanneer je investeert in SEO, heb je hier voor hele lange tijd profijt van. Dit komt, doordat je de doelgroep gericht aanspreekt door middel van jouw webpagina’s.
 • SEO is goed meetbaar. Aan de hand van bijvoorbeeld Google Analytics kun je precies zien welke zoekwoorden zij hebben gebruikt of vanuit welke pagina’s ze zijn doorverwezen. Dit is zeer bruikbare informatie, want hier kun je weer nieuwe ideeën uit halen. Een nieuw onderwerp voor een webpagina bijvoorbeeld, of een productinnovatie.
 • Een vindbare website versterkt je andere marketingmiddelen. Heb je een fysieke winkel? Ook dan is het van belang dat je hoog in Google staat. Veel mensen zoeken namelijk eerst winkels op in Google, voordat ze hier daadwerkelijk heen gaan.

Wat levert zoekmachine optimalisatie concreet op?

Zoekmachine optimalisatie levert een hoger aantal relevante bezoekers uit zoekmachines op. Dit betekent automatisch dat de conversie gestimuleerd wordt. Er zijn niet alleen meer bezoekers, maar ook meer relevante bezoekers.

Een website kan veel verkeer aantrekken, maar als die bezoekers niet converteren, is dat niet efficiënt. Door middel van zoekmachine optimalisatie weet je zeker dat potentiële klanten jouw website weten te vinden.

De waarde van SEO wordt vaak berekend door de volgende formule: conversieratio x CTR x zoekvolume x prijs van product/dienst. Daarnaast zorgt een goede SEO-specialist voor een hogere website snelheid en gebruiksvriendelijkheid van een website.

Naast hogere conversies, zorgt zoekmachine optimalisatie ook voor een gebruiksvriendelijke website. De gehele website wordt tijdens een SEO-traject onder handen genomen. Hier heeft een bedrijf voor hele lange tijd profijt van.

Wat zijn de voordelen van samenwerken met een SEO-specialist?

Met behulp van een SEO-specialist weet je dat de optimalisatie van jouw website in goede handen is. Een SEO-specialist heeft namelijk veel ervaring op het gebied van content, techniek en linkbuilding: de drie belangrijke pijlers van SEO.

Door de ervaring van een SEO-specialist weet deze hoe een succesvolle SEO-strategie eruit ziet. Zo schiet je in één keer raak met zoekmachine optimalisatie. Daarnaast verandert SEO continue. De SEO-specialist is goed op de hoogte van alle veranderingen en updates rondom het land van SEO.

Het tweede voordeel is dat het jou, als ondernemer, meer ruimte geeft om op de business te concentreren. SEO vergt veel tijd en energie. Het is dan ook van belang om er genoeg tijd aan te besteden. Met de hulp van een SEO-specialist weet je zeker dat je er alles aan doet om het maximale resultaat te behalen.

Heeft RalfvanVeen.com openstaande vacatures voor een SEO-specialist Bergen op Zoom?

Ralfvanveen.com is altijd op zoek naar SEO talent. Neem een kijkje op de vacaturepagina. Op het moment staan er de volgende vacatures open:

Hoe weet je of je huidige SEO-specialist zijn of haar werk doet?

Op het moment dat je een samenwerking aangaat met een SEO-specialist, is het belangrijk dat je continue in gesprek blijft. Service is voor een SEO-specialist heel belangrijk. Door middel van bijvoorbeeld een wekelijkse meeting houdt een SEO-specialist jou op de hoogte van alle resultaten en bevindingen. De SEO-specialist heeft namelijk toegang tot alle handige tools om zijn of haar werk goed uit te kunnen voeren.

Tevens kan de specialist aan de hand van deze tools verschillende inzichten krijgen wat betreft de optimalisaties die zijn verricht. Vervolgens deelt de SEO-specialist deze resultaten en andere inzichten met de klant. Op die manier weet je of jouw huidige SEO-specialist zijn of haar werk goed doet.

Naast het delen van de resultaten en de voortgang, is het doel van een SEO-specialist ook om jou als klant te adviseren wat betreft SEO. Bij sommige projecten is het niet alleen het doel om te implementeren, maar juist om te consulteren. Voor een SEO-specialist is kennisdeling namelijk ook een belangrijke factor.

In het geval van de consulterende rol scheelt dit de klant een hoop uren en dus geld. Wanneer de SEO-specialist naast de consulterende rol, ook de implementatie doet voor de klant, zorgt hij of zij ervoor dat de implementatie, de bevindingen en het resultaat altijd worden besproken met de klant.

Hoe herken je een SEO-specialist rondom Bergen op Zoom met veel ervaring?

Effectieve zoekmachine marketing vraagt om een SEO-specialist die ook nog kennis heeft van SEA. Daarnaast dient een SEO-specialist ook nog kennis te hebben over hoe een website technisch in elkaar zit of zou moeten zitten.

Hoe herken je een SEO-specialist met veel ervaring? Kom hier achter door zijn of haar website goed te lezen en een gesprek met hem of haar aan te gaan. Bereid je op dit gesprek goed voor en stel kritische vragen. De mate van ervaring van een SEO-specialist zit hem in de kennis en vaardigheden. Let hierbij op de volgende punten.

Een SEO-specialist met veel ervaring weet en kan alles wat betreft:

 • De website-techniek. Een goede SEO-specialist weet dat je niet alleen bovenaan komt door middel van goede content. De techniek is minstens net zo belangrijk. Snelle laadtijd bijvoorbeeld. Zowel van de homepage als van de andere pagina’s. Een snelle laadtijd houdt in: maximaal een paar milliseconden.
 • Online veiligheid. Een SEO-specialist met ervaring weet dat dit essentieel is voor iedere pagina om hogerop in de organische zoekresultaten te belanden. Google zet onveilige websites – websites zonder HTTPS-verbinding met een SSL-certificaat – een plek naar achter.
 • Optimaliseren voor onderwerpen. Een SEO-specialist met veel ervaring weet dat het belangrijk is om niet meer voor specifieke zoektermen te optimaliseren. Er dienen ook aanvullende zoektermen gebruikt te worden in een stuk tekst. Zo wordt het goed duidelijk waar het artikel over gaat en dat draagt bij aan een sterk verhaal voor de bezoeker. Google ziet dit vervolgens als tekst van goede kwaliteit.
 • Afbeeldingen, infographics en video’s. Een SEO-specialist met veel ervaring is steeds kritischer op de quality score van een webpagina. Een ervaren SEO-specialist weet dat een stuk tekst alleen pas de basis is en dat dit verrijkt moet worden met afbeeldingen, infographics en bijvoorbeeld video, zodat de pagina zoveel mogelijk toegevoegde waarde krijgt.
 • Content, online autoriteit en techniek. Een SEO-specialist met veel ervaring weet alles over de drie pijlers voor organische vindbaarheid en hoe deze het best kunnen samenwerken:
 • Content: tekst op de website moet waardevol zijn. Informatie waar de bezoeker echt iets aan heeft.
 • Online autoriteit: dit is voor Google een belangrijk signaal dat een website van toegevoegde waarde is. Dit doe je voor de website als geheel als ook voor de specifieke pagina’s.
 • Techniek: dit betreft een korte laadtijd, een duidelijke sitestructuur en URL’s die op een logische manier in elkaar zitten.

Wat is een SEO-specialist eigenlijk?

Een SEO-specialist is iemand die ervoor zorgt dat de websites van zijn of haar klanten organisch vindbaar zijn in zoekmachines. Een SEO-specialist focust zich voornamelijk op Google, maar boekt meestal ook resultaat bij de andere zoekmachines. Zoals Yahoo en Bing.

Wanneer een website hoger in de zoekresultaten van Google belandt, zorgt dit voor meer bezoekers en potentiële klanten op de website. Meer bezoekers resulteert automatisch in meer conversie, omzet en winst.

De werkzaamheden van SEO-specialisten zien er als volgt uit:

 • de positie in de zoekmachines verbeteren. Met name door middel van content, linkbuilding en technische verbeteringen van de website;
 • het analyseren van zoekgedrag van de doelgroep en het maken van zoekwoord rapportages door middel van een zoekwoordplanner of andere tools;
 • het schrijven van kwalitatieve, unieke content die gebaseerd is op zoekwoordonderzoek en rapportages;
 • het inrichten, beheren en optimaliseren van Google AdWords campagnes;
 • het meten, analyseren en monitoren van resultaten van online campagnes via Google Analytics.
 • het analyseren en optimaliseren van gebruiksvriendelijkheid van de website;
 • het volgen van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied van SEO. Dit ontwikkelt zich namelijk continue. Eventuele kansen grijp je aan door deze te operationaliseren;
 • kennis en ervaring proactief delen met collega’s en de klant. Ook verzorgt een SEO-specialist interne en externe presentaties met betrekking tot de wereld van SEO.

Hoe zwaar weegt technische SEO in het geheel zoekmachine optimalisatie?

SEO draait om drie componenten, te weten: content, techniek en linkbuilding. Het vinden van de perfecte zoekwoorden en deze verwerken in jouw website, is cruciaal. Zo word je vindbaar voor jouw doelgroep en dat levert uiteindelijk meer conversie en omzet op.

Naast goede content, speelt technische SEO ook een hele belangrijk rol. Sterker nog: de basis van SEO ligt bij de techniek van een website. Deze moet in orde zijn. Waar je omtrent technische SEO op moet letten, is:

 • Websitesnelheid
 • Is de technische basis van je website gezond?
 • Hoe staat het met de gebruiksvriendelijkheid? Is deze aan de hand van techniek te verbeteren?

Hoe sneller jouw website laadt (lees: maximaal een paar milliseconden) des te eerder je een hogere plaats in Google bemachtigt. Op het moment dat dit te lang duurt, klikt de bezoeker al snel weg en dat geeft Google de verkeerde indruk.

Andere zaken wat betreft technische SEO die worden meegenomen, zijn:

 • Indexatie: worden alle relevante URL’s door zoekmachines gevonden en geïndexeerd of misschien juist een te groot aantal?
 • Robots.txt en SML-sitemap: zijn deze beiden aanwezig en op de juiste manier geïmplementeerd?
 • Interne links: maakt de website gebruik van interne links en bevatten deze geen onnodige redirects waardoor linkjuice wordt verspeeld?
 • Veiligheid: heeft de website een HTTPS-versie en een juist SSL-certificaat?
 • Structured data: maakt de website gebruik van structured data? Dit verrijkt de zoekresultaten namelijk in Google. Het maakt het eenvoudiger voor een zoekmachine om data zoals reviews, prijzen en productinformatie te vergaren.

Hoe belangrijk is SEO-content in zoekmachine optimalisatie?

Een andere, hele belangrijke pijler wat betreft SEO is content. ‘Content is king’. Het produceren van SEO-content heeft twee belangrijke functies, namelijk:

 • Content is nodig om relevant te zijn voor zoekvragen van de bezoeker.
 • Content draagt bij aan een goede website. Hierdoor is het makkelijker om links te verkrijgen als een website over goede content beschikt. Daarnaast is content uiteraard van belang voor de bezoeker. Die zoekt via Google naar antwoorden die hij of zij vervolgens op jouw website vindt. Dit kan leiden tot conversie.

Door relevante, kwalitatieve content op jouw website te plaatsen, ziet een zoekmachine waar jouw website of een websitepagina overgaat. Aan de hand hiervan bepaalt de zoekmachine of jouw website aansluit op de zoekintentie van de gebruiker en daarmee relevant is.

Bij het schrijven van content moet je dus ook altijd goed nadenken over de vraag: welke informatie zoekt de bezoeker van deze pagina? Wat is interessant? Hier doe je voorafgaand aan het produceren van content onderzoek naar. Dit noem je een zoekwoordonderzoek.

Wanneer er geen content op en website of webpagina is, wordt het heel lastig om vindbaar te zijn. De basis van het produceren van SEO-content is: je schrijft steeds over de onderwerpen waarop je graag gevonden wilt worden.

Het doel van Google is om de meeste relevante resultaten bij iedere gebruiker te tonen. Dit houdt in: schrijf minimaal één interessante pagina over één thema.

Werk je met een vast contract voor je SEO-werkzaamheden?

Wanneer je een samenwerking aangaat met een SEO-specialist, spreek je van te voren af hoe je te werk gaat. Ik werk als SEO-consultant zonder vast contract. Iedere maand wordt er een offerte van de werkzaamheden verstuurd naar de klant.

In deze offerte staat een gedetailleerde planning beschreven. Deze planning, tezamen met de benodigdheden, wordt verstuurd voorafgaand aan de samenwerking. Zo heeft de klant een duidelijk beeld van alle werkzaamheden en de tijdsduur hiervan.

De factuur wordt aan het begin van iedere maand verstuurd en bevat de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de maand ervoor. Tijdens een intakegesprek kan alvast besproken worden hoeveel tijd er in het project gaat zitten. Aan de hand daarvan heb je als klant alvast een idee van hoe groot de investering ongeveer zal zijn.

Voor wat voor klanten hebben jullie als SEO-specialist in Bergen op Zoom gewerkt?

Als SEO-specialist in Bergen op Zoom zijn er al vele bedrijven voorbij gekomen. De rol die de SEO-specialist daarbij uitvoert, verschilt van project tot project. Dit ligt ook aan het feit waar het bedrijf op dat moment staat op gebied van SEO. Soms geeft de SEO-specialist vooral advies, maar soms wordt het project ook van A tot Z geleid door de SEO-specialist in Bergen op Zoom. Dit betekent het advies, maar ook de implementatie daarvan en continue verbeteringen.

Een greep uit diverse klanten waar de SEO-specialist in Bergen op Zoom onder andere voor gewerkt heeft:

 • Rotterdam The Hague Airport
 • Samskip
 • Marlies Dekkers
 • Start select
 • Ista
 • Sendcloud
 • Rituals
 • Fagron
 • Van der Toorn autoschade
 • Kunststoff plattenonline.de
 • Techlab
 • Helping Hero
 • EAZ Wind
 • S’DAM
 • Van den Berk Boomkwekerijen
 • Nederland Fietsland
 • Unsaid
 • Kruidvat
 • Vacanceselect
 • Sapje
 • Quickjewels
 • Zoet of Zout
 • Crisp
 • Happy Soaps
 • Hoffelijk

Wat is belangrijk om mee te nemen in een samenwerking met een SEO-specialist in Bergen op Zoom?

Veel bedrijven willen investeren in SEO en hier de hulp van een deskundige voor inschakelen. SEO wordt steeds belangrijker en dat zien bedrijven ook. Hoe hoger je in Google belandt met jouw website, hoe meer bezoekers en potentiële klanten op jouw website belanden. Dit zorgt automatisch voor meer conversie, omzet en dus winst.

Wanneer je er over na zit te denken om een samenwerking aan te gaan met een SEO-specialist in Bergen op Zoom, is het handig om een aantal zaken mee in overweging te nemen. Namelijk:

 • Denk na over jouw SEO-doelstellingen en de beoogde resultaten die je hiermee wilt bereiken.
 • Denk na over jouw bestaande SEO-strategieën en hoe goed je op dit moment presteert.
 • Denk na over de tools en middelen waar je nu al over beschikt.
 • Denk na over het marketingbudget die je beschikbaar wilt stellen voor SEO en hoeveel je bereid bent te investeren.
 • Denk na over de potentiële ROI die je kunt behalen.
 • Denk na over de algemene grootte, de fase en de aard van jouw bedrijf of website.

Wat is je aanbod op het gebied van SEO-content?

Een van de belangrijkste pijlers op SEO-gebied bestaat uit content. Ofwel: het schrijven van tekst, tekst en nog eens tekst. Content is de basis wat betreft SEO. Door middel van het produceren van content beantwoord je namelijk de vraag van de (potentiële) bezoeker. En dat is hetgeen waar Google naar opzoek is, namelijk antwoorden voor de gebruikers.

Daarnaast is content ook erg gebruiksvriendelijk voor de bezoeker. Het beantwoordt namelijk zijn of haar vraag en dit kan weer leiden tot conversie.

Wanneer jouw content relevant en van hoge kwaliteit is, resulteert dit in een hogere positie in Google en andere zoekmachines. Wanneer je begint met het schrijven van een tekst, moet je altijd nadenken over de vraag: welke informatie zoekt de bezoeker van deze pagina en wat is interessant? Dit onderzoek je vooraf door middel van een zoekwoordonderzoek.

Google zoekt steeds naar de meest relevante resultaten en presenteert deze aan de gebruiker. Tip bij het schrijven van content: schrijf minimaal één interessante pagina over één thema. Dit kost tijd. Tijd die een SEO-specialist uit Bergen op Zoom bij jou uit handen kan nemen.

Daarnaast heeft een SEO-specialist kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Zo zijn targeting en optimalisatie van de landingspagina’s gegarandeerd.

Een SEO-specialist uit Bergen op Zoom biedt op het gebied van content het volgende aan:

 • Het schrijven van kwalitatieve, goed vindbare landingspagina’s. Ze moeten niet alleen vindbaar zijn, maar ook leesbaar.
 • Zoekwoordonderzoek. Achter iedere tekst zit een strategie. De onderwerpen, kwaliteit en manier van schrijven staan centraal.
 • Contentstrategie. Door middel van het zoekwoordonderzoek en andere analyses wordt er een contentstrategie opgesteld. De content kan aan de hand van deze strategie door de klant zelf, of door de SEO-specialist geschreven worden.

Wat is je aanbod op het gebied van technische SEO?

Naast het schrijven van relevante, kwalitatieve content mag de technische SEO zeker niet vergeten worden. Je kan nog zo goede content hebben, maar op het moment dat de techniek van de website onvoldoende presteert, heb je hier niks aan. De bezoeker klikt dan al snel de website weg. De kern van technische SEO bestaat uit een snelle, toegankelijke en natuurlijk goed vindbare website.

Een aantal belangrijke onderdelen van technische SEO zijn onder andere:

 • Sitemaps (XML en HTML): dit is een overzichtelijk document van alle interne links van jouw website. De sitemaps kunnen bijdragen aan de manier waarop Google deze crawled. Je kunt het een beetje vergelijken met de inhoudsopgave van een boek. Een XML-sitemap is puur bedoeld voor zoekmachines. Zo kunnen zoekrobots jouw website doorgronden. Achteraf indexeert hij deze.
 • Robots.txt: aan de hand hiervan kun je de Googlebot beïnvloeden. Je kunt namelijk pagina’s die je opneemt in de Robots.txt uitsluiten van crawling en indexering.
 • Google Page Speed: aan de hand van deze tool (en meerdere tools) wordt de snelheid van een website gemeten. de laadtijd van een website is namelijk een belangrijke ranking factor.
 • Toegankelijkheid: dit gaat onder andere over gebruiksvriendelijkheid en dat heeft weer impact op de organische vindbaarheid.
 • Crawlability: een uitvoerige technische analyse geeft antwoord op de vraag hoe Google door een website ‘crawlt’.
 • Structured data: een gestructureerde website vindt Google heel belangrijk. Zo weet Google namelijk waar bepaalde delen van de website over gaan.

Wat is je aanbod op het gebied van linkbuilding?

De derde pijler van SEO is linkbuilding. Ik heb grote aantallen links in het bezit, waardoor ik het recht heb op de sterkste links. De betekenis van linkbuilding is het actief vergaren van relevante links van andere websites naar jouw website. Google ziet jouw website in dit geval als betrouwbare bron en dat zorgt voor een hogere plaats in de zoekresultaten.

Wat betreft linkbuilding wordt zowel de strategie als de uitvoering voor je gedaan. Mijn linkbuilding netwerk bevat ongeveer 30.000 websites. Op deze websites kan ik artikelen van mijn klanten opzetten met een link naar de website van mijn klant. Wat ik jou kan bieden betreft linkbuilding:

 • Een linkbuilding strategie: deze vertelt waar relevante links kunnen worden verkregen.
 • De linkbuilding campagne: dit is de uitvoering van de linkbuilding strategie.
 • Het rapporteren van de linkbuilding activiteiten: het rapporteren hiervan dient gedetailleerd en maandelijks te gebeuren.

Zijn er veel senior SEO-specialisten in Bergen op Zoom?

Op dit moment zijn er niet veel SEO-specialisten te vinden in Bergen op Zoom. Dit ten opzichte van de alsmaar stijgende vraag naar dit soort specialisten. Er is dus eigenlijk zelfs een te kort. Een SEO-specialist vind je in drie verschillende vormen:

 • Junior SEO-specialist: een junior werkt mee aan een gedeelte van zoekwoordonderzoeken, on-page SEO en schrijft veel content. Als junior leer je heel veel en kun je ook makkelijk groeien naar een medior en uiteindelijk senior-functie.
 • Medior SEO-specialist: een medior heeft al een iets uitgebreider takenpakket, dan een junior. Een medior heeft vanzelfsprekend ook meer kennis en ervaring dan een junior.
 • Senior SEO-specialist. Deze functie heeft de meeste kennis en ervaring van het vakgebied. Een senior houdt zich veelal bezig met de strategische werkzaamheden, ten opzichte van de operationele. Ook bekommert een senior zich over het opleiden van de juniors en mediors binnen het bedrijf. Hij of zij doet dit door het geven van trainingen op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

In het geval van bovenstaande rollen is er geen exacte accreditatie waaraan je feitelijk kunt zien of iemand een junior, medior of senior is. Dit wordt meestal door het marketingbureau zelf bepaald.

Hoe ziet de dag eruit van een SEO-specialist in de buurt van Bergen op Zoom?

Een typische werkdag van een SEO-specialist in Bergen op Zoom is erg gevarieerd. Het hangt veelal af van welk project en welke klant hij of zij bezig is op dat moment. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe website op de planning staat, houdt de SEO-specialist zich bezig met het zoekwoordonderzoek. Maar wanneer het project al wat verder is, kan het zo zijn dat een SEO-specialist zich bezighoudt met de laatste trends rondom SEO.

Wanneer een SEO-specialist als freelancer werkt, heeft hij of zij veel meer gevarieerde taken dan wanneer hij of zij bij een SEO-bureau werkt. In het geval van dit laatste, worden alle taken namelijk verspreid onder de medewerkers. Zo focust de ene medewerker zich op zoekwoordonderzoek, terwijl de andere zich richt op de linkbuilding. Deze samenwerking pakt in de meeste gevallen zeer positief uit: er kan veel sneller en kwalitatiever werk worden verricht dan wanneer een SEO-specialist in Bergen op Zoom alles zelf doet.

Waarom beginnen met SEO in Bergen op Zoom?

SEO is tegenwoordig voor ieder bedrijf onmisbaar. Dankzij SEO komen er mee bezoekers en dus meer potentiële klanten op de website. Op die manier ontstaat er meer conversie en dus meer omzet en winst. SEO is een duurzame investering. Wanneer je investeert in SEO, heb je hier lange tijd profijt van. Dit komt, doordat je de doelgroep gericht aanspreekt door middel van jouw webpagina’s.

Een andere reden waarom je zou moeten beginnen met SEO in Bergen op Zoom, is omdat jouw website zo continue geoptimaliseerd is. Dit zal de bezoeker dan ook weer heel erg waarderen. Tot slot maakt SEO dat je meer inzicht in je bezoeker hebt waar je weer handig op in kunt spelen. Je ziet bijvoorbeeld op welke gedeelte van de website de bezoeker vastloopt.

Bekijk hier de andere steden