Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing: wat is het nu precies? Vele weten vaag wat over zoekmachine optimalisatie en veel over marketing. Maar wat is nu precies de combinatie van deze twee? In dit artikel nemen we je mee in de zoekmachine marketing wereld en vertellen we je waarom dit een uitkomst is voor je bedrijf. Lees snel verder! 

zoekmachine marketing

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing is het optimaliseren van betaalde (SEA) en niet-betaalde (SEO) zoekresultaten in de zoekmachines (bijvoorbeeld Google). Een zoekmachine bureau is daarom ook gespecialiseerd in deze twee facetten: SEO en SEA. Bij een zoekmachine bureau werken SEO en SEA specialisten samen aan de optimalisatie van een website in de zoekresultaten van een zoekmachine. 

Zoekmachine marketing valt onder het zogeheten pull marketing. Een persoon (klant/zoeker) vult een zoekvraag in Google in. Hierop worden vervolgens advertenties getoond die gerelateerd zijn aan dat zoekwoord. Zoekmachine marketing is een relatief goedkope, duurzame en effectieve manier van marketing.

Er zijn verschillende facetten die van belangrijk zijn voor goede zoekmachine marketing. Dit is afhankelijk van de campagnedoelen, de populariteit (sterkte) van de website en het te besteden budget. Je voert optimalisaties uit aan de content en techniek van een website en besteed tijd aan linkbuilding. 

De inzetbaarheid van zoekmachine marketing

Hoe kan SEO marketing voor jouw bedrijf ingezet worden? In de eerste plaats kan een goede strategie worden bedacht om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Je deelt het internet met miljoenen anderen. De kans is groot dat je te maken hebt met concurrentie. Om de concurrentie voor te blijven is het belangrijk om te kiezen voor goede SEO marketing. Er wordt gekeken naar tal van punten om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Denk hierbij aan betere teksten op je site, maar ook het verbeteren van de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van de website.

Al deze verbeteringen zorgen voor goede resultaten. In vrijwel alle gevallen wordt gestart met een zoekwoorden-analyse. Dit is een manier om te achterhalen waar jouw doelgroep naar zoekt. Met andere woorden: wat typen ze in op de zoekbalk van Google of een andere zoekmachine? Aan de hand hiervan kan de content op de website aangepast worden. Denk hierbij aan betere teksten, maar ook aan afbeeldingen en video’s die de tekst aanvullen.

zoekmachine marketing 2

Betere resultaten door zoekmachine optimalisatie

Bovenstaande zaken zorgen er dus voor dat jouw website beter gevonden wordt in de zoekmachines. Door optimalisaties uit te voeren op en rondom je website, krijg je als het ware ‘pluspunten’ van Google. Deze pluspunten zorgen ervoor dat je een hogere positie in de zoekresultatenpagina’s van Google krijgt. 

Zoekmachine marketing zorgt kort gezegd voor meer vindbaarheid online. Je hoeft minder te besteden aan betaalde advertenties, omdat de bezoeker jouw vindt op Google in plaats van andersom. 

Meer uitleg over zoekmachine marketing

Wil je meer uitleg over SEO, SEA en de combinatie van deze twee voor jouw marketingplan? Wij leggen op onze site graag andere onderdelen van SEO en SEA verder aan je uit. Wil je een gehele strategie en verbetering van je website? Neem gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.