Samenwerking met Spoelbakhuis

Spoelbakhuis is dé aanbieder in Nederland van.. spoelbakken! Met een ruime selectie aan merken en spoelbakken kan iedereen de spoelbak vinden van zijn of haar dromen.

De samenwerking begon in 2023 na een aanvraag van Emiel van Spoelbakhuis, de marketeer die aan de website werkt. Emiel had zelf ook ervaring binnen SEO, waardoor de klik er meteen was. We gingen snel aan de slag met het traject.

Samenweking met Spoelbakhuis
1.000%

Stijging van het organische verkeer.

871%

Toename van het aantal zoekwoorden in de top-3.

658%

Toename van conversies uit de webshop.

Het begin van de samenwerking

De samenwerking begon in 2023, waar Emiel mij via Google vond en een aanvraag via mijn website deed. In de eerste fase hebben we kunnen sparren over een mogelijke strategie voor dit project (wat was er al gedaan op het gebied van SEO en waar zagen we nog kansen).

Het doel van het traject was de verkopen stimuleren van specifieke categorieën op de website. SEO is hier met name het kanaal voor doordat verkopen via het kanaal SEA erg snijden in de marges van webshops.

Samenwerking met Spoelbakhuis

Wat heb ik voor Spoelbakhuis gedaan?

Voor Spoelbakhuis werk ik structureel aan de technische SEO en linkbuilding. Dit heb ik gedaan voor de website:

  • In maand 1 heb ik een volledig zoekwoordonderzoek uitgevoerd waarbij een contentstrategie is opgesteld waar Spoelbakhuis zelf verder mee aan de slag kon.
  • Maandelijks analyseer ik een belangrijke landingspagina waarbij ik gericht advies uitdoe over hoe we deze pagina kunnen verbeteren.
  • Maandelijks verkrijg ik links naar de belangrijkste pagina’s van de website om zodoende deze van meer autoriteit te voorzien.

Het succes van dit project is te verklaren doordat we maandelijks werken aan de content, techniek én linkbuilding. Dit zorgt voor een goed effect op het aantal bezoekers en conversies op de website.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Toen ik begon met dit project, verkreeg de webshop nog bijna geen verkeer (zeker voor een webshop was het weinig). Hier was de strategie ook op afgestemd, om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. Zo zijn we van minder dan 500 bezoekers per maand naar meer dan 6.000 bezoekers per maand gegaan. We staan voor onze belangrijkste zoektermen in de top-3, waar tevens veel kwalitatieve conversies uit voortvloeien.

Spoelbakhuis aan het woord

Cases | Spoelbakhuis

“We hebben met onze webshop een fijne samenwerking gehad met Ralf & Jeremy. Ze hebben ons ondersteuning gegeven met heldere SEO analyses en documenten welke afgestemd waren op ons tempo. Communicatie was helder en vlot. Ik beveel deze jongens zeker aan als je vastloopt op je SEO!”

Emiel Lockhorst
Senior marketeer bij Spoelbakhuis