Samenwerking met Frits

De hypotheekmarkt rammelt. Kleine lettertjes, onduidelijke berekeningen en moeilijke termen; het overzicht is soms ver te zoeken. Frits fixt dit door misstanden in de hypotheekwereld aan het licht te brengen.

Mijn samenwerking met Frits begon in februari 2023. De samenwerking en communicatie met Jan-Willem (marketing manager bij Frits) is vlot en duidelijk. Het resultaat dat hieruit komt is iets waar we allebei trots op zijn.

Samenweking met Frits
284%

Stijging van organisch verkeer.

387%

Toename van de zoekwoorden in de top-3.

6.000+

Zoekwoorden in de top-10.

Het begin van de samenwerking

De samenwerking begon in februari 2023, waar Frits mij vond op organische zoektermen via Google (hoe kan het ook anders). Na een aantal gesprekken en analyses is het besluit genomen om hier samen een volwaardig traject van te maken. Dit houdt in, structureel werken aan de technische SEO, content en linkbuilding.

Het vraagstuk ging om het verhogen van het aantal organische bezoekers. Er gebeurt veel in de markt, waardoor we ondanks deze fluctuaties een stijgende lijn wilden creëren in het aantal organische bezoekers en de leads uit SEO.

Samenwerking met Frits

Wat heb ik voor Frits gedaan?

Om dit waar te maken ben ik voor Frits ben ik aan de slag gegaan met ieder onderdeel van SEO. In het kort zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd.

  • Er is een volledige E-E-A-T (Expertise, Experience, Authoritiveness & Trustworthiness) analyse uitgevoerd met daarbij een implementatieplan voor de verwerking hiervan. E-E-A-T is met name belangrijk voor organisaties die invloed hebben op iemands gezondheid of financiën (daar valt Frits natuurlijk in). Dit heet YMYL (your money, your life).
  • Er is een technische SEO-strategie opgesteld waarbij we maandelijks aan de slag gaan met een aantal van deze technische verbeterpunten. Samen werken we deze punten uit en implementeren we ze in de website.
  • Er is een breed zoekwoordonderzoek uitgevoerd gekoppeld aan een contentstrategie die we maandelijks uitvoeren met interne copywriters.
  • Op het gebied van linkbuilding verkrijgen we maandelijks kwalitatieve linkvermeldingen naar de belangrijkste landingspagina’s voor de website.

Belangrijk is het gehele plaatje voor Frits. Maandelijks werken we aan de E-E-A-T, kwalitatieve content, technische SEO én linkbuilding. Dit in z’n geheel heeft mooie resultaten met zich meegebracht.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Het resultaat van de inspanningen zorgden voor een snelle stijging in de zoekmachines. Naast het stoppen van de dalende trend, is er een verdubbeling van het organische verkeer gerealiseerd. Zo is Frits van circa 19.000 organische bezoekers per maand naar 54.000 gegaan (de gegevens komen uit Ahrefs).

Frits aan het woord

Cases | Frits

“Wij werken inmiddels een aantal maanden succesvol samen met Ralf en zijn team. De communicatie is zeer prettig. Snelle reactietijd, duidelijke uitleg en een prettige manier van samenwerken. Adviezen worden concreet en begrijpelijk opgeleverd, fijne samenwerking!”

Jan-Willem de Ruiter
Marketing manager bij Frits