SEO Leeuwarden
: dé SEO-specialist voor Leeuwarden

Bedrijven in Leeuwarden besteden SEO bij mij uit.

SEO-specialist in Leeuwarden

11 jaar ervaring

Met meer dan 11 jaar ervaring binnen SEO help ik bedrijven bij SEO uitbesteden.

SEO Leeuwarden

SEO Leeuwarden met een duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Zoekmachine optimalisatie Leeuwarden

Geen vast contract

Ik werk als SEO-specialist in Leeuwarden zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand opnieuw.

Samenwerken met een SEO-specialist in Leeuwarden

Een goede webwinkel of een website om je bedrijf te promoten opzetten is niet eenvoudig. Met een SEO-specialist in Leeuwarden wordt dit veel eenvoudiger. Ik kan omdat ik al jarenlange heb ieder bedrijf helpen met een website die aan de nieuwste eisen van de zoekmachines is aangepast.

Ik verzorg niet alleen SEO Leeuwarden, ook in de nabijgelegen steden Zwolle, Groningen, Hoogeveen, Emmen en Utrecht ben ik werkzaam als SEO-specialist. Daarnaast wordt frequent de SEO uitbesteed in steden als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen.

Heb je het idee dat ondernemen je ineens te veel tijd kost omdat je veel moet doen op het gebied van SEO Leeuwarden? Dan kan het zijn dat je plezier ineens weg gaat en dat is uiteraard jammer. Ik help je graag om dat te voorkomen en ik kan dan alles wat met SEO te maken heeft van je overnemen.

Ik ben een SEO-specialist in hart en nieren en doe mijn werk iedere dag met liefde en plezier. Ik zorg ervoor dat websites een goede positie innemen in Google, waardoor ze meer klanten krijgen en dus meer omzet kunnen draaien.

Als dat jou ook aanspreekt, dan lijkt het me fijn om samen te werken. Als je voor ogen hebt wat je wil, kun je dat bij mij aangeven en dan ga ik kijken wat ik hierin voor jou kan betekenen.

Samenwerken met een SEO-specialist in Leeuwarden

Aan de slag met SEO Leeuwarden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.


  Ik schrijf over SEO voor

  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Frankwatching
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor SERoundtable
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Marketingfacts
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Emerce
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor IMU
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Twinkle
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor SEOBlog
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor LBMedia
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor DutchCowboys
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Dutch IT channel
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Marketing Tribune
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor WPLounge
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Bloovi
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor MTSprout
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden geschreven voor Ondernemers.com

  Ik heb gewerkt als SEO-specialist voor

  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Vacanceselect
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Kruidvat
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Zivver
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Sendcloud
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Ista
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Rotterdam The Hague Airport
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor NederlandFietsland
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Rituals
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Van den Berk
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Startselect
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Marlies Dekkers
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Samskip
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Hoffelijk
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Domein-Registreren
  Wij hebben als SEO-specialist Leeuwarden gewerkt voor Synmar

  Waar werkt een SEO-specialist in Leeuwarden aan?

  Ik zorg er als SEO-specialist in Leeuwarden voor dat de juiste zoekwoorden in de teksten op de website worden gebruikt. Omdat er binnen de SEO-techniek meer dan 200 factoren een rol spelen, is dit een klus die je als bedrijf beter niet zelf op kan pakken. Het is beter om dit aan een specialistisch SEO-bureau over te laten.

  Technische SEO in Leeuwarden

  Technische SEO

  Met technische SEO in Leeuwarden wordt de website verbeterd. Ik weet als SEO-specialist op welke zaken ik hierbij moet letten. Iedereen wil dat zijn of haar website optimaal werkt en daar kan ik als SEO-specialist Leeuwarden voor zorgen.

  Ik weet alles over SEO en uiteraard ook over het technische aspect. Daarom zal ik ervoor zorgen dat je website geen foutmeldingen geeft. De website zal sterk verbeterd worden nog beter werken.

  Je bezoekers krijgen hetgeen wat zij wensen op je website, een snel werkende, goed functionerende website, waar ze alles snel kunnen vinden.

  SEO content in Leeuwarden

  SEO-content

  Een van de belangrijkste zaken op een website zijn de teksten. Deze dienen zowel informatie voor klanten als de juiste zoekwoorden te bevatten.

  Als SEO in Leeuwarden kan ik dit verzorgen. Een website moet voorzien zijn van relevante teksten, die echt een meerwaarde bieden voor de bezoekers.

  Voorbeelden zijn teksten over producten of diensten die worden aangeboden. Het draagt ook weer bij aan een betere positie in de zoekmachines waaronder Google. Bloggen zou ook een optie kunnen zijn en dit kan ik allemaal realiseren als er gekozen wordt voor SEO Leeuwarden. Probeer het daarom zelf en ontdek het resultaat.

  Linkbuilding in Leeuwarden

  Linkbuilding

  Door de site aan te passen met een aantal linkjes kan de website van jouw bedrijf ook op andere sites door potentiële klanten worden gevonden. Door links te plaatsen op de website kunnen bezoekers eenvoudiger van de ene naar de andere pagina navigeren.

  Maar bij linkbuilding gaat het ook over externe links. Deze kan ik voor jou plaatsen als SEO-specialist Leeuwarden.

  Ik zorg er dan voor dat er meer verkeer naar je website komt en dat draagt dan ook weer bij aan een hogere positie in Google en andere zoekmachines. Het gaat er om dat de doelgroep de website snel kan vinden.

  Compleet SEO traject

  SEO-analyses

  Een website moet zo hoog mogelijk scoren in de zoekmachines. Met een aantal uitgebreide SEO-analyses kan ik de website nog verder verbeteren.

  Het is vervelend als er pagina´s zijn op een website die erg traag laden of helemaal niet werken. Daarom is het verstandig om regelmatig een SEO-analyse uit te laten voeren en dat kan ik voor je doen.

  Eventuele foutmeldingen komen dan in beeld en die kan ik dan snel voor je oplossen. Het draagt dan weer bij aan een betere vindbaarheid in Google omdat alle problemen zijn opgelost.

  Samenwerken met een SEO-specialist in Leeuwarden

  Aan de slag met SEO Leeuwarden?

  Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.


   Voor wie is een SEO-specialist in Leeuwarden?

   Iedereen die een eigen bedrijf met een website of webwinkel heeft, kan niet zonder goed onderhoud van de website, zodat deze aan de tegenwoordige eisen voldoet. Ik als SEO in Leeuwarden zorg ervoor dat elke ondernemer een website heeft die naar behoren werkt.

   Iedereen kan gebruik maken van SEO Leeuwarden. Maar met name voor ondernemers die een eigen webshop of website beheersen is het zeker interessant. Het onderhoud van een website kost namelijk erg veel tijd en die tijd is niet altijd voor handen.

   Een goede keuze om al dat werk dat uit handen te geven aan een SEO-specialist Leeuwarden. Ik zal er dan zorg voor dragen dat je website voldoet aan alle eisen en zorg ook dat alles naar behoren werkt. Ondernemers houden hierdoor veel meer tijd over om te doen waar dat zij goed in zijn!

   De website zal in korte tijd mooie resultaten boeken en stijgen in de zoekmachine resultaten zoals van Google. Ik zal alles continu voor je optimaliseren zodat het aan de laatste updates van de zoekmachines voldoet. Ook content plaatsen en de websitestructuur behoren tot mijn werkzaamheden.

   Wat is een SEO-specialist rondom Leeuwarden?

   Een deskundige op het gebied van SEO-optimalisatie in Leeuwarden. Ben je voor je bedrijf op zoek naar iemand die alles weet van websiteoptimalisatie, dan ik daar uitstekend bij helpen. Ik zorg ervoor dat de website een betere organische vindbaarheid heeft in de zoekmachines.

   Interesse in SEO Leeuwarden? Alleen maar een goed teken want dan ben je hier op de juiste plaats. Ik weet namelijk alles over websiteoptimalisatie en kan er zorg voor dragen dat er alleen maar duidelijke informatie op je website wordt weergegeven.

   Het gaat er immers om dat je bezoekers vinden wat zij zoeken, zoals informatie over diensten of producten die er worden aangeboden. Dit alles bij elkaar gaat er voor zorgen dat een website hoger gaat scoren in de zoekmachines.

   Met als gevolg meer verkeer, meer klanten en dan moet er ook meer omzet worden gerealiseerd. Daarvoor moet een website technisch in orde zijn en ook dat regel ik voor jou! SEO uitbesteden Leeuwarden? Ik doe het graag voor je, de website gaat aan alle eisen van Google voldoen en uiteraard speel ik in op de wensen van potentiële klanten.

   Waarom een SEO-specialist inschakelen?

   Werkt de website niet goed, dan is de kans groot dat deze na verloop van tijd traag wordt. Het is ook mogelijk dat de content niet meer van deze tijd is. Ik kan ervoor zorgen dat dit wordt verholpen. Als resultaat zal de website een betere online vindbaarheid hebben en zal deze makkelijker worden gevonden door de doelgroep.

   De gehele klantenreis

   SEO-optimalisatie van de klantreis

   Hiermee volg je de klant vanaf het moment dat deze aankomt op de website totdat hij of zij een product of dienst afneemt. Hierdoor is het voor bedrijven eenvoudig om hun aanbod aan de wensen van de consument aan te passen.

   SEO consultancy voor B2B

   Een SEO-specialist voor B2B

   Door deze techniek toe te passen binnen de website wordt het een stuk verbeterd om samen te kunnen werken met andere bedrijven, zoals bijvoorbeeld leveranciers.

   SEO consultancy voor B2C

   Een SEO-specialist voor B2C

   Bedrijven willen de lijn van bedrijf naar de klant zo kort mogelijk houden. Dit wordt mogelijk gemaakt door deze SEO-techniek toe te passen.

   Jouw doelgroep is op zoek naar je

   Jouw doelgroep zoekt naar jou

   Door een hogere positie in de zoekmachines zal het voor de doelgroep veel makkelijker zijn om je bedrijf snel te vinden.


   SEO-specialist Leeuwarden

   Ralf van Veen

   Senior SEO-specialist
   Five stars
   Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

   Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

   Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

   Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 november 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 november 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.


   Veelgestelde vragen uit Leeuwarden

   Hoe begint een SEO-specialist in Leeuwarden een SEO-traject?

   Een SEO-traject begint bij het begrijpen van de klant en daarom wordt er eerst uitgebreid besproken wat de doelen en wensen van een bedrijf zijn. Deze doelen neemt de SEO-specialist in Leeuwarden mee in zijn strategie. Daarnaast begint de specialist met een analyse van de website.

   Deze zogenoemde nulmeting meet niet alleen welke content er op de website staat, maar ook de kwaliteit van de content, de laadsnelheid en de metaomschrijvingen en –titels. De SEO-specialist in Leeuwarden stelt op basis van de meting een aantal verbeterpunten op.

   De verbeterpunten vormen, in combinatie met de doelen van het bedrijf en een zoekwoordenonderzoek, de basis voor de SEO-strategie. Deze strategie wordt helemaal op maat gemaakt voor een bedrijf, waardoor er precies verbeterd wordt op de punten waarop dit nodig is. Waar het ene bedrijf behoefte heeft aan meer content, heeft een ander bedrijf juist behoefte aan linkbuilding.

   Wat zijn de voordelen van SEO uitbesteden in Leeuwarden?

   Veel bedrijven proberen SEO zelf op te pakken na wat online onderzoek en denken dat dit voldoende is om hun organische positie te verbeteren, maar behalen hun doelstellingen niet. Een specialist heeft jarenlange ervaring en een uitgebreide opleiding, waardoor hij alles van SEO weet. Hierdoor lukt het een SEO-specialist in Leeuwarden om doelstellingen te behalen die een bedrijf zelf niet kan behalen.

   De specialist heeft kennis over technische SEO, SEO-content en linkbuilding. Daarnaast weet hij hoe hij moet inspelen op veranderingen in de markt door updates van het algoritme. Dit betekent dat de strategie aangepast moet worden. Met behulp van een specialist scoor je zelfs in concurrerende markten een hoge organische positie.

   Investeren in een SEO-specialist is waardevol, omdat je er op de lange termijn de vruchten van plukt. Er worden meer kwalitatieve leads gegenereerd, waardoor je ook meer producten of diensten verkoopt. Goede SEO verhoogt je omzet.

   Kun je als bedrijf uit Leeuwarden concurreren met grotere bedrijven?

   Wil je als klein bedrijf concurreren met de grotere vissen in de zee? Het kan lastig zijn om een hogere organische zoekpositie te behalen als klein bedrijf en daarom is het belangrijk om de juiste aanpak te kiezen. Een SEO-specialist in Leeuwarden helpt je hierbij. Met verbeterde SEO content, technische SEO en linkbuilding scoor je snel hoger.

   Als klein bedrijf richt je je op een specifieke doelgroep: de mensen die bereid zijn tot conversie. Het heeft geen nut om meer mensen naar de website te trekken, wanneer dit niet de doelgroep is die het product of de dienst uiteindelijk koopt. Richt je in het aanbod en in de SEO op een niche.

   Een ervaren SEO-specialist weet alles van zijn vakgebied en kan goed inspelen op de veranderingen in het algoritme. Hierdoor verbeter je initieel je organische positie en wordt deze daarna behouden door slimme aanpassingen.

   Hoe weet je of een SEO-bureau in Leeuwarden goed werk levert?

   Wanneer je op zoek bent naar een SEO-bureau dat goed werk levert, begin je met het vergelijken van websites. Kijk bij verschillende specialisten wat voor informatie ze online aanbieden en of dit nuttig is. Denk aan blogs, maar ook aan het beschrijven van de werkwijze en beoordelingen van klanten.

   Veel bureaus bieden een portfolio aan. Hierin zie je wat de SEO-specialist in Leeuwarden voor trajecten heeft doorlopen. Bekijk de behaalde resultaten, het type trajecten en welke verbeteringen er zijn doorgevoerd. Opleiding en ervaring in het algemeen zijn belangrijk.

   Kies voor een SEO-specialist die met vergelijkbare trajecten of bedrijven heeft gewerkt. Een ervaren SEO-bureau heeft alle kennis in huis en kan goed inspelen op veranderingen in algoritmes. Kijk of het SEO-bedrijf qua uitstraling en schrijfstijl bij je bedrijf past en plan een kennismakingsgesprek bij je favoriete specialist.

   Wat is mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leeuwarden?

   Met mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leeuwarden zorg ik ervoor dat jouw website in zoekmachines als Google optimaal vindbaar wordt. Alhoewel er binnen de SEO nooit garanties kunnen worden gegeven, kan ik bogen op enkel succesvolle trajecten voor klanten uit een brede range aan beroepsgroepen. Mijn aanpak start met een kennismaking, ook wel intake genoemd. Hierop volgt een nulmeting, welke een uitgebreide websiteanalyse betreft. Ik onderzoek daarbij alle factoren die van invloed zijn op de ranking van jouw website. In mijn strategie start ik met het laaghangende fruit. Mijn SEO-werkwijze voor bedrijven uit Leeuwarden richt zich op duurzame, lange termijnresultaten.

   Wat maakt lokale SEO rondom Leeuwarden zo waardevol?

   Wie een zoekmachine raadpleegt, doet dat steeds vaker op een mobiel apparaat. Het vaakst wordt de mobiele telefoon gebruikt. Lokale SEO rondom Leeuwarden is waardevol omdat Google begrijpt dat je een mobiel apparaat gebruikt en je IP-adres kan aflezen. Dit helpt de zoekmachine bij het bieden van de passendste resultaten aan zijn gebruikers, die -aangezien ze mobiel zoeken- wellicht op zoek zijn naar iets in de buurt. Biedt jij producten en/of diensten ook op een fysieke locatie aan, dan is lokale SEO rondom Leeuwarden dus extra waardevol omdat je daarmee direct op die behoefte inspringt.

   Wat is een verklaring voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten?

   e kwaliteit van je website is voor een groot deel verantwoordelijk voor jouw (online) succes als ondernemer. Daarom ga je natuurlijk het liefst met de voor jou beste partij een samenwerking aan. De resultaten die SEO-bureaus voor je kunnen neerzetten, lopen echter nogal sterk uiteen. Een verklaring voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten is de mate van ervaring waarover deze beschikken. Ervaring is des te belangrijker, gezien het feit dat er geen specifieke opleiding tot SEO-expert bestaat. Een tweede verklaring voor het verschil in het niveau van SEO-specialisten is een beperkte verdieping in alle zaken die aan SEO grenzen en hierop van invloed zijn.

   Wat houdt SEO uitbesteden in Leeuwarden in?

   SEO uitbesteden in Leeuwarden houdt in dat je investeert in een traject dat zich in de toekomst dubbel en dwars zal uitbetalen. De resultaten zijn bovendien vele malen gunstiger dan wanneer je de zoekmachineoptimalisatie zelf voor je rekening zou nemen. Als ondernemer beschik je immers niet over de kennis, ervaring of professionele (en vaak dure) tools die hiervoor nodig zijn. Met mijn resultaatgerichte aanpak en juiste inzet van middelen ga ik voor jou aan de slag.

   SEO uitbesteden in Leeuwarden houdt daarnaast in dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst hoger zal ranken in de organische zoekresultaten. Heb je eenmaal een gunstige positie behaald, dan raak je deze niet zomaar meer kwijt. Een voorwaarde daarvoor is wel, dat marktontwikkelingen en veranderingen in het Google algoritme en de webmaster richtlijnen nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ook dat kun je met een gerust hart aan mij overlaten.

   Hoe voer je SEO optimalisatie uit voor lokale SEO in Leeuwarden?

   Als je SEO wilt optimaliseren voor lokale SEO in Leeuwarden, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de zichtbaarheid van je website te vergroten voor lokale zoekopdrachten. Hieronder vind je enkele suggesties:

   Gebruik lokale zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor Leeuwarden en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld in de titel, koppen, meta-beschrijvingen, tekst en afbeeldingsbestanden. Vergeet niet om ook te variëren in zoekwoorden en synoniemen te gebruiken.

   Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf-profiel: maak een Google Mijn Bedrijf-profiel aan en zorg ervoor dat alle informatie correct en up-to-date is. Vermeld bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, het adres, telefoonnummer en openingstijden. Voeg ook foto's toe om je bedrijf te presenteren.

   Maak gebruik van lokale reviews: vraag tevreden klanten om een beoordeling achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-profiel of andere lokale beoordelingssites. Positieve beoordelingen kunnen bijdragen aan een betere ranking in lokale zoekopdrachten.

   Gebruik lokale linkbuilding: probeer links te verkrijgen van lokale websites en directories die relevant zijn voor jouw bedrijf en Leeuwarden. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan lokale bedrijfsnetwerken en evenementen.

   Maak gebruik van lokale content: creëer content die relevant is voor Leeuwarden en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn over lokale evenementen, trends of nieuws.

   Optimaliseer je website voor mobiel: zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is en snel laadt. Steeds meer lokale zoekopdrachten worden uitgevoerd op mobiele apparaten en een website die goed werkt op mobiel kan je ranking verbeteren.

   Maak gebruik van social media: gebruik social media om in contact te komen met lokale gebruikers en om je bedrijf te promoten. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van lokale nieuwsberichten, evenementen en aanbiedingen.

   Door deze stappen te nemen, kun je de zichtbaarheid van je website vergroten voor lokale zoekopdrachten in Leeuwarden. Het is belangrijk om te onthouden dat lokale SEO een doorlopend proces is en dat het regelmatig bijwerken en aanpassen van je strategie nodig kan zijn om concurrentie voor te blijven.

   Hoe voer je internationale SEO uit voor bedrijven uit Leeuwarden?

   Als je SEO wilt optimaliseren voor internationale zoekopdrachten voor bedrijven uit Leeuwarden, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de zichtbaarheid van je website te vergroten voor internationale zoekopdrachten. Hieronder vind je enkele suggesties:

   Gebruik internationale zoekwoorden: gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de internationale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld in de titel, koppen, meta-beschrijvingen, tekst en afbeeldingsbestanden. Vergeet niet om ook te variëren in zoekwoorden en synoniemen te gebruiken.

   Maak gebruik van hreflang-tags: hreflang-tags zijn een belangrijk onderdeel van internationale SEO en geven aan welke taal en regio je website target. Zorg ervoor dat de juiste hreflang-tags zijn ingesteld voor je website.

   Optimaliseer je website voor internationale zoekmachines: gebruik de juiste meta-tags voor internationale zoekmachines. Dit omvat bijvoorbeeld de 'language'-tag en de 'content-language'-tag.

   Maak gebruik van lokale content: creëer content die relevant is voor de internationale doelgroep en jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn over internationale trends of nieuws.

   Zorg voor een geoptimaliseerde websitestructuur: zorg voor een overzichtelijke en goed gestructureerde website. Hierdoor kunnen internationale gebruikers de informatie gemakkelijker vinden en begrijpen.

   Maak gebruik van internationale linkbuilding: probeer links te verkrijgen van internationale websites en directories die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan internationale bedrijfsnetwerken en evenementen.

   Zorg voor een meertalige website: maak een meertalige website om de internationale doelgroep te bedienen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van taalkeuzemenu's of door de website automatisch aan te passen aan de taal van de gebruiker.

   Door deze stappen te nemen, kun je de zichtbaarheid van je website vergroten voor internationale zoekopdrachten. Het is belangrijk om te onthouden dat internationale SEO een doorlopend proces is en dat het regelmatig bijwerken en aanpassen van je strategie nodig kan zijn om concurrentie voor te blijven. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat er regionale verschillen zijn in zoekopdrachten en SEO-strategieën en dat je daar rekening mee moet houden bij het optimaliseren van je website voor internationale zoekopdrachten.

   Doe ik de SEO voor concurrerende bedrijven uit Leeuwarden in dezelfde branche?

   Als SEO-specialist is het belangrijk om ethische richtlijnen te volgen en eerlijk te zijn tegenover je klanten. Het is daarom niet gepast om SEO te doen voor concurrerende bedrijven in dezelfde branche, omdat je dan conflicterende belangen hebt. Dit kan leiden tot onnodige competitie en oneerlijkheid, en het kan ook leiden tot problemen met je professionele reputatie.

   Als je meerdere klanten hebt in dezelfde branche, is het belangrijk om duidelijke richtlijnen en grenzen te stellen, en ervoor te zorgen dat je geen vertrouwelijke informatie deelt tussen klanten. Het is ook belangrijk om duidelijk te communiceren over je diensten en wat je wel en niet kunt doen voor je klanten.

   Als je een klant hebt en er ontstaat een conflict met een ander bedrijf in dezelfde branche, dan is het belangrijk om eerlijk te zijn tegenover beide partijen en ervoor te zorgen dat je geen informatie deelt die tot oneerlijkheid kan leiden.

   Hoe onderscheid je jezelf van de lokale concurrent in Google in Leeuwarden?

   Er zijn verschillende manieren om jezelf te onderscheiden van lokale concurrenten in Google in Leeuwarden. Hieronder staan een aantal suggesties:

   Kies unieke zoekwoorden: door te zoeken naar zoekwoorden die jouw concurrenten niet gebruiken of weinig gebruiken, kan je jezelf onderscheiden en mogelijk een nieuwe doelgroep aanspreken. Het is wel belangrijk om te controleren of deze zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf.

   Bied unieke producten en diensten aan: door unieke producten of diensten aan te bieden die jouw concurrenten niet aanbieden, kan je jezelf onderscheiden van hen en aantrekkelijker worden voor potentiële klanten.

   Focus op lokale reviews en beoordelingen: door positieve reviews te verzamelen op Google Mijn Bedrijf en andere lokale beoordelingssites, kan je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten en een betere reputatie opbouwen.

   Maak gebruik van lokale SEO: door lokale zoekwoorden te gebruiken en je Google Mijn Bedrijf-profiel te optimaliseren, kan je jezelf beter positioneren in lokale zoekopdrachten.

   Creëer lokale content: door content te creëren die relevant is voor Leeuwarden en je doelgroep, kan je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten en een trouwe volgersgroep opbouwen.

   Gebruik social media: door social media te gebruiken om in contact te komen met lokale gebruikers en om je bedrijf te promoten, kan je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten en een groter publiek bereiken.

   Het is belangrijk om te onthouden dat je jezelf niet alleen hoeft te onderscheiden van jouw concurrenten, maar dat je jezelf ook moet richten op het bieden van de best mogelijke ervaring voor jouw klanten. Door te focussen op klanttevredenheid en kwaliteit, kan je jezelf onderscheiden van jouw concurrenten en een positieve reputatie opbouwen.

   Hoelang duurt het voordat ik resultaat boek?

   Denk hierbij aan een periode van enkele weken tot enkele maanden. Hoelang het duurt voordat ik resultaat boek varieert per klant en markt waarvoor ik werk. Dit is grotendeels afhankelijk van:

   • de geschiedenis van het domein;
   • hoeveel naamsbekendheid heeft het bedrijf;
   • wat kan het bedrijf zelf intern doen aan de SEO (de interne resources);
   • wat is het budget voor het traject;
   • wat is de mate van concurrentie.

   Hier kan ik voorafgaand grondig naar kijken, zodat ik een goede inschatting kan maken tijdens het opstellen van de offerte.

   Bekijk hier de andere steden

   SEO-specialist voor de provincies