SEO-partner

Als jouw potentiële SEO-partner wil ik je graag meenemen op een reis door de mogelijkheden van een samenwerking. Ik begrijp dat SEO, hoewel essentieel voor digitale marketing, complex en tijdrovend kan zijn. Daarom ben ik hier om het voortouw te nemen, je website te optimaliseren en te zorgen voor een sterkere online aanwezigheid.

Op deze pagina vind je een overzicht van de taken die ik doorgaans uitvoer als SEO-partner. Daarnaast krijg je inzicht in de doelen die we samen kunnen bereiken en hoe onze samenwerking over een periode van 12 maanden eruit kan zien. Deze informatie is bedoeld om je te helpen een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten van een samenwerking met mij.

Welke werkzaamheden pak ik als SEO-partner op?

Als jouw SEO-partner, zijn mijn primaire verantwoordelijkheden gericht op het verhogen van de zichtbaarheid van je merk in zoekmachines. Dit omvat een breed scala aan taken, waaronder:

  1. Zoekwoordonderzoek: ik identificeer de meest relevante zoekwoorden voor je bedrijf en je doelgroep. Dit vormt de basis van de SEO-strategie.
  2. On-Page SEO: ik zorg ervoor dat de content op je website is geoptimaliseerd voor relevante zoekwoorden. Dit omvat meta-tags, koppen, alt-tags, URL-structuur, en het natuurlijk integreren van zoekwoorden in de content (1).
  3. Technische SEO: hierbij optimaliseer ik de technische aspecten van je website, zoals site-snelheid, mobiele responsiviteit, sitemap, robot.txt-bestanden en gestructureerde gegevens, om er maar een paar te noemen. Dit alles om ervoor te zorgen dat zoekmachines je site gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren.
  4. Linkbuilding: ik werk aan het verkrijgen van hoogwaardige backlinks van relevante en gezaghebbende websites. Dit helpt bij het verhogen van de autoriteit van je website in de ogen van zoekmachines.
  5. Content creatie: content is de sleutel tot effectieve SEO. Ik kan helpen met het creëren van waardevolle content die zowel je doelgroep aantrekt als zoekmachines aanspreekt.
  6. SEO audits: regelmatige SEO-audits zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd blijft en up-to-date met de laatste SEO-praktijken. Ik voer deze audits uit en stel verbeteringen voor.
  7. Analytics en rapportages: ik houd de prestaties van je website nauwlettend in de gaten via tools zoals Google Analytics, en geef regelmatige updates over je SEO-prestaties en eventuele kansen voor verbetering.
  8. Lokale SEO: als je een lokaal bedrijf bent, focus ik me op lokale SEO-strategieën, zoals het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-profiel en het genereren van lokale reviews.

Mijn doel als SEO-partner is om ervoor te zorgen dat je website en content zijn geoptimaliseerd om zowel zoekmachines als je doelgroep aan te spreken, waardoor je merkbekendheid en online zichtbaarheid worden vergroot.

De #1 SEO-partner van Nederland

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mij als SEO-partner, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Dit vind ik belangrijk bij een samenwerking

Langdurig samenwerken met een SEO-partner zorgt voor duurzaam resultaat. Het is tijdens zo een samenwerking van belang om goed contact te onderhouden en het momentum in het project te houden. Onderstaand vind je de zaken waar ik waarde aan hecht binnen zo een onderlinge samenwerking.

PrioriteitAspectWaarom het belangrijk is voor onze samenwerking
100CommunicatieIk geloof sterk in het belang van open en duidelijke communicatie. Dit stelt me in staat om je SEO-strategie effectief uit te voeren en ervoor te zorgen dat we de vastgestelde doelen bereiken. Het helpt ons ook om eventuele problemen snel te identificeren en aan te pakken.
95TransparantieAls jouw SEO-partner zorg ik voor volledige transparantie in mijn werk. Dit omvat het delen van de methoden en processen die ik gebruik, zodat je de resultaten en prestaties van je website beter kunt begrijpen.
90ResultaatgerichtheidIk ben altijd gericht op resultaten en ik gebruik deze focus om effectieve SEO-strategieën te implementeren en optimalisaties aan te brengen. Deze aanpak is essentieel om ervoor te zorgen dat ons SEO-werk tastbare verbeteringen oplevert.
85Mijn SEO-kennis en expertiseAls SEO-specialist breng ik een diepgaande kennis en expertise in SEO naar onze samenwerking. Dit stelt me in staat om je website op de juiste manier te optimaliseren volgens de laatste best practices in de sector.
80Regelmatige rapportagesIk lever regelmatige rapporten die inzicht geven in de prestaties van je website, waarmee je de voortgang kunt volgen, successen kunt vieren en eventuele problemen kunt identificeren. Dit helpt ons om op datagestuurde wijze beslissingen te nemen.
75AanpassingsvermogenSEO is een snel veranderend veld, daarom ben ik altijd alert op nieuwe trends en updates in de zoekmachine algoritmes. Dit stelt me in staat om je SEO-strategie indien nodig bij te stellen en je website geoptimaliseerd te houden.
70Proactieve benaderingIk geloof in een proactieve benadering van SEO. Dit betekent dat ik niet alleen reageer op problemen, maar ook kansen identificeer en actie onderneem voordat ze noodzakelijk zijn.
65Begrip van jouw bedrijfOm succesvol te zijn in SEO, moet ik je bedrijf, je doelen en je doelgroep grondig begrijpen. Dit stelt me in staat om een SEO-strategie te ontwikkelen die aansluit bij de unieke behoeften van je organisatie.
60Samenwerking en PartnerschapIk zie onze relatie niet als een standaard klant-leverancier relatie. In plaats daarvan werk ik graag als een partner die nauw met je samenwerkt om de beste SEO-resultaten te behalen.
55Ethische SEO-praktijkenHet is cruciaal voor mij om altijd ethische SEO-praktijken te volgen, ook wel bekend als ‘White Hat SEO’.
Wat is belangrijk bij een samenwerking met een SEO-partner.

De #1 SEO-partner van Nederland

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mij als SEO-partner, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Dit zijn mijn doelen als SEO-partner

Mijn doelen als de SEO-partner van een bedrijf lopen uiteen. Dit is deels afhankelijk van de interne doelstellingen van het bedrijf en deels afhankelijk van de mogelijkheden van de website. Voor een webshop worden vaak andere doelstellingen geformuleerd dan voor een B2B website.

DoelUitlegBelangrijk voor Websites
Verbeteren van de organische zichtbaarheidAls jouw SEO-partner werk ik aan het verbeteren van de organische zichtbaarheid van je website. Dit betekent dat ik strategieën en technieken toepas die de positie van je website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google verhogen. Een hogere organische zichtbaarheid kan leiden tot meer verkeer naar je website.Websites die streven naar een hogere merkbekendheid en een groter bereik willen hebben.
Verhogen van de kwaliteit van het websiteverkeerHet gaat niet alleen om het verhogen van het verkeer naar je website, maar ook om de kwaliteit van dat verkeer. Ik focus op het aantrekken van bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in je producten of diensten en waarschijnlijk zullen converteren.Websites die hun conversieratio’s willen verbeteren.
Verbeteren van de gebruikerservaringSEO gaat tegenwoordig niet alleen over zoekmachines, maar ook over gebruikers. Ik werk aan het verbeteren van de gebruikerservaring op je website, waardoor bezoekers langer op de site blijven en meer kans hebben om te converteren.Websites die de klanttevredenheid willen verhogen en bezoekers willen aanmoedigen om terug te keren.
Verhogen van merkbekendheid en autoriteitDoor middel van effectieve SEO-strategieën, kan ik helpen bij het opbouwen van je merkbekendheid en autoriteit in je branche. Dit wordt gedaan door het creëren en promoten van hoogwaardige content en het verkrijgen van backlinks van relevante en gezaghebbende websites.Websites die zich willen positioneren als leiders in hun branche.
Verbeteren van de conversieDoor middel van SEO-technieken zoals het optimaliseren van landingspagina’s, verbeteren van laadsnelheden en het zorgen voor een responsief ontwerp, kan ik de conversieratio’s van je website verbeteren. Dit betekent dat een hoger percentage van de bezoekers van je website acties onderneemt, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het inschrijven voor een nieuwsbrief.Websites die hun online verkoop of leadgeneratie willen verhogen.
Mijn doelen als SEO-partner.

Hoe bereik ik bovenstaande doelstellingen?

Een SEO-partnerschap is een langetermijninvestering. Hieronder volgt een globaal overzicht van hoe onze samenwerking gedurende 12 maanden eruit zou kunnen zien:

Maand 1: kennismaking en de klant begrijpen
Deze maand staat in het teken van het leren kennen van je bedrijf, je doelstellingen, je doelgroep en je concurrenten. Dit zal me helpen een beter begrip te krijgen van je bedrijf, wat de basis vormt voor onze SEO-strategie.

Maand 2: diepgaande SEO-analyse en strategie ontwikkeling
Ik voer een grondige SEO-audit van je website uit om eventuele problemen te identificeren en voer ook een uitgebreid zoekwoordonderzoek uit. Aan het eind van deze maand presenteer ik de voorgestelde SEO-strategie.

Maand 3: implementatie van on-Page SEO
Nu de strategie is vastgesteld, beginnen we met de implementatie. Dit omvat het optimaliseren van de titels, meta-beschrijvingen, koppen, content en URL-structuur op je website voor relevante trefwoorden.

Maand 4: technische SEO
Ik richt me op het optimaliseren van de technische aspecten van je website, zoals de laadsnelheid, mobiele responsiviteit, XML-sitemap en robots.txt-bestanden.

Maand 5: content creatie en optimalisatie
Ik begin met het creëren en optimaliseren van waardevolle content voor je website. Dit kan blogposts, artikelen, infographics, video’s, en meer omvatten.

Maand 6: linkbuilding
Ik begin met het opzetten van een linkbuilding-campagne om hoogwaardige backlinks naar je website te krijgen van relevante en gezaghebbende bronnen.

Maand 7: analyse en Optimalisatie
Ik analyseer de resultaten van onze inspanningen tot nu toe en maak de nodige aanpassingen aan onze strategie. Ook blijf ik nieuwe content creëren en backlinks verkrijgen.

Maand 8 – 12: continue optimalisatie en rapportage
Vanaf dit punt is het een proces van continue optimalisatie. Ik blijf de prestaties van je website analyseren, optimalisaties aanbrengen, nieuwe content creëren, en backlinks verkrijgen. Ik houd je op de hoogte van de voortgang en resultaten door middel van maandelijkse rapportages.

Ik wil benadrukken dat SEO een doorlopend proces is, en terwijl dit een algemene tijdlijn is, kan de daadwerkelijke tijdlijn variëren afhankelijk van specifieke bedrijfsbehoeften, de huidige SEO-status van je website en de steeds veranderende SEO-best practices.

Verder lezen?

De #1 SEO-partner van Nederland

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mij als SEO-partner, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 10 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.