SEO-diensten afnemen

Klaar om je online vindbaarheid te verbeteren? SEO-diensten afnemen kan de sleutel zijn om dat doel te bereiken. Dit artikel belicht de kernaspecten van SEO-diensten, van de specifieke acties die een SEO-specialist onderneemt tot de elementen die bijdragen aan een vruchtbare samenwerking.

Ontdek hoe deze diensten je zichtbaarheid op het web kunnen verhogen, meer potentiële klanten kunnen aantrekken en uiteindelijk de groei van je bedrijf kunnen stimuleren. Wanneer je SEO-diensten wil afnemen, laat het dan ook gerust weten, dit kan via de contactpagina.

Welke werkzaamheden zitten doorgaans in een SEO-dienstverlening?

De activiteiten binnen een SEO-dienst (bekijk hiervoor ook mijn werkwijze pagina) kunnen variëren afhankelijk van het bureau en de specifieke dienst, maar er zijn enkele fundamentele taken die doorgaans worden aangeboden. Hier is een opsomming van deze taken:

Zoekwoord analyse: een cruciaal element van SEO. Het bureau identificeert de meest belangrijke zoektermen en -uitdrukkingen die relevant zijn voor jouw bedrijf en die jouw doelgroep gebruikt tijdens hun online zoektochten.

On-page optimalisatie: dit houdt in dat de inhoud van je website wordt geoptimaliseerd, waaronder teksten, beelden en meta-informatie. Dit helpt om de relevantie van je pagina’s voor de geselecteerde zoekwoorden te verbeteren.

Technische SEO: dit heeft betrekking op de optimalisatie van de website zelf, waaronder laadtijden, mobiele bruikbaarheid, en de structuur van de website.

Linkbuilding: dit is het proces van het verkrijgen van backlinks van andere websites naar jouw site, wat kan bijdragen aan het vergroten van de autoriteit en zichtbaarheid van jouw website.

Content creatie: sommige SEO-diensten omvatten ook het creëren van nieuwe inhoud, zoals blogberichten of landingspagina’s, die specifiek zijn geoptimaliseerd voor de gekozen zoekwoorden.

Analyse en rapportage: SEO-bureaus dienen regelmatig verslag uit te brengen over de voortgang en resultaten van hun inspanningen. Dit kan maandelijks zijn, maar kan ook frequenter zijn, afhankelijk van de gekozen dienst.

Monitoring en aanpassingen: SEO is een doorlopend proces, dus het is essentieel om de prestaties van je website continu te bewaken en indien nodig aanpassingen te doen (1).

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet elke SEO-dienst al deze services zal bevatten, en sommige kunnen extra services aanbieden die hier niet zijn vermeld. Het is altijd verstandig om met het bureau te overleggen over wat er precies in hun diensten is inbegrepen voordat je een keuze maakt.

SEO-diensten afnemen bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mijn SEO-diensten, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-diensten in vogelvlucht

Geen tijd voor een artikel over SEO-diensten? Geen probleem. Bekijk onderstaande video voor een samenvatting.

Dit vind ik belangrijk bij het verlenen van SEO-diensten

PrioriteitAspectReden
100TransparantieBij het verlenen van SEO-diensten staat het transparant zijn in de werkzaamheden hoog in de vaandel. Belangrijk is dat iedereen die betrokken is bij het project op de hoogte is van alle werkzaamheden.
90CommunicatieDe communicatie, en met name de korte lijntjes, is van belang doordat dit het momentum van het project erin houdt.
100Expertise en ervaringDoor mijn expertise en ervaring herken ik al snel de pijnpunten in een website en kan ik resultaatgericht hierbij helpen.
100ResultaatgerichtResultaatgericht een traject ingaan betekent meteen inspringen op het laaghangende fruit. Dit laaghangende fruit vormt de basis voor duurzaam resultaat.
90Aangepaste strategieënIk stel een aangepaste strategie op voor iedere organisatie die SEO-diensten afneemt bij mij.
90Prijs en flexibiliteit van het abonnementEen flexibele overeenkomst die we eenvoudig kunnen op- en afschalen. Dit zorgt voor zekerheid en de mogelijkheid tot doorgroeien.
100Regelmatige rapportageRegelmatig rapporteren draagt bij aan het interne draagvlak binnen de organisatie om actief met SEO aan de slag te gaan.
SEO-diensten (belangrijkste onderdelen).

Artikelen die gerelateerd zijn aan SEO-abonnement

SEO-diensten afnemen bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mijn SEO-diensten, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Wat zijn de doelen van mijn SEO-diensten?

Mijn SEO-diensten afnemen heeft de prioriteit resultaat voor mijn klanten bereiken. Door de zichtbaarheid te vergroten, wordt je website een magneet voor bezoekers, wat uiteindelijk resulteert in een stijging van de verkoopcijfers.

Het hoofddoel is om een organische groei in de zichtbaarheid binnen zoekmachines te bewerkstelligen. Als je website hoog scoort bij de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten, trekt dat als een magneet bezoekers aan. Dat levert niet alleen meer verkeer op, maar ook meer waardevol verkeer: bezoekers die werkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij aanbiedt.

Ik wil allemaal meer verkeer op onze website, nietwaar? En dat is precies het volgende doel. Wanneer jouw website een prominente positie inneemt in de zoekmachines, zul je zien dat meer en meer mensen een digitaal bezoekje brengen.

Maar SEO-ondersteuning gaat verder dan alleen het verbeteren van je positie in zoekmachines. Het gaat er ook om de gebruikerservaring op je website te optimaliseren. Denk aan snellere laadtijden, een design dat ook mobielvriendelijk is en een heldere site-navigatie. Al deze factoren dragen bij aan het behouden van bezoekers op je website.

Last but not least, wil ik je merk neerzetten als autoriteit in je branche. Daarvoor is het belangrijk dat je website waardevolle en informatieve inhoud biedt. Ook het hebben van backlinks van gerespecteerde sites speelt hierin een belangrijke rol.

Elk van deze doelen helpt op zijn eigen manier om je online aanwezigheid te vergroten, bezoekers te trekken en uiteindelijk je bedrijfsresultaten te verbeteren. Met de juiste SEO-ondersteuning kun je een sterk fundament leggen voor je online succes.

Welke stappen doorloop ik met mijn SEO-diensten?

StapFasePrioriteit
1. SEO-analyseMaand 1Hoog
2. ZoekwoordonderzoekMaand 1Hoog
3. On-page SEOMaand 2-3Hoog
4. Technische SEOMaand 3-4Medium
5. Content creatieVanaf maand 1Hoog
6. LinkbuildingVanaf maand 1Medium
  1. SEO-analyse: In de eerste maand voer ik een grondige SEO Audit uit. Dit is een hoog geprioriteerde stap waarbij ik analyseer hoe je website momenteel presteert op het gebied van SEO en welke verbeteringen er nodig zijn.
  2. Zoekwoordonderzoek: Tegelijkertijd met de SEO Audit, voer ik een zoekwoordonderzoek uit. Dit is een essentiële stap met hoge prioriteit, waarbij ik relevante zoekwoorden voor je bedrijf identificeer.
  3. On-Page SEO: Vanaf de tweede maand begin ik met de On-Page SEO. Deze stap heeft ook hoge prioriteit en omvat het optimaliseren van de inhoud en de HTML-broncode van je website.
  4. Technische SEO: Tussen de derde en vierde maand werk ik aan de technische SEO. Deze stap heeft een medium prioriteit en omvat het verbeteren van de technische aspecten van je website, zoals de laadtijd en de mobiele gebruiksvriendelijkheid.
  5. Content creatie: Vanaf de eerste maand begin ik met de content creatie. Dit is een doorlopend proces met hoge prioriteit, waarbij ik kwalitatieve, SEO-vriendelijke content voor je website creëren.
  6. Linkbuilding: Ook vanaf de eerste maand begin ik met linkbuilding. Dit is een proces met medium prioriteit waarbij ik kwalitatieve backlinks naar je website te verkrijg.

Dit schema is een algemene richtlijn en de exacte stappen, fasen en prioriteiten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van je website en bedrijf.

SEO-diensten afnemen bij de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het meest gezochte zoekwoord binnen mijn markt. Met mijn SEO-diensten, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 3 juni 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.