SEO-ondersteuning voor een duurzaam resultaat

Weet je al iets van SEO en overweeg je jouw website naar een hoger niveau te tillen? SEO-ondersteuning van een zoekmachine optimalisatie specialist is dan hét hulpmiddel waar je naar op zoek bent. Op deze pagina vertel ik meer over mijn belangrijkste onderdelen van SEO-ondersteuning. Variërend van de specifieke taken die ik als SEO-expert onder handen neem tot de elementen die zorgen voor een vruchtbare samenwerking.

Lees verder en ontdek hoe SEO-ondersteuning van mij je vermogen kunnen vergroten om je online zichtbaarheid te verhogen, meer potentiële klanten binnen te halen, en uiteindelijk de groei van je bedrijf te bevorderen.

Wat houdt SEO-ondersteuning in?

De specifieke taken binnen SEO-ondersteuning kunnen variëren van bureau tot bureau, maar er zijn enkele gemeenschappelijke activiteiten die vaak worden aangeboden. Hier volgt een lijst van dergelijke activiteiten:

Trefwoordonderzoek: een fundamenteel aspect van SEO. De specialist identificeert de sleutelwoorden en zinsneden die cruciaal zijn voor jouw onderneming en die jouw doelgroep hanteert tijdens hun online zoektochten.

Technische SEO: dit verwijst naar de optimalisatie van de website zelf, met inbegrip van de laadtijd, mobiele compatibiliteit, en de algehele structuur van de website.

On-page optimalisatie: dit houdt in dat de inhoud van je website wordt geoptimaliseerd, inclusief teksten, afbeeldingen, en meta-informatie. Dit bevordert de relevantie van jouw webpagina’s voor de geselecteerde trefwoorden.

Linkbuilding: dit is het proces van het verzamelen van backlinks van andere websites naar jouw website, wat kan bijdragen aan de autoriteit en zichtbaarheid van je website.

Contentcreatie: bepaalde vormen van SEO-ondersteuning omvatten ook het creëren van nieuwe inhoud, zoals blogberichten of landingspagina’s, die specifiek geoptimaliseerd zijn voor de gekozen trefwoorden.

Analyse en rapportage: SEO-bureaus zouden periodiek moeten rapporteren over de vooruitgang en resultaten van hun inspanningen. Dit kan maandelijks zijn, maar het kan ook frequenter zijn, afhankelijk van de ondersteuning.

Monitoring en aanpassingen: SEO is een voortdurend proces, dus het is essentieel om de prestaties van je website continu in de gaten te houden en waar nodig bij te sturen.

Het is belangrijk te benadrukken dat niet alle SEO-ondersteuning al deze diensten zal omvatten, en sommige vormen van ondersteuning kunnen extra diensten aanbieden die hier niet genoemd zijn.

SEO-ondersteuning in vogelvlucht

Geen tijd voor een artikel over SEO-ondersteuning? Geen probleem. Bekijk onderstaande video voor een samenvatting.

Dit vind ik belangrijk bij een samenwerking

Hier is een tabel die de belangrijkste aspecten van SEO-ondersteuning opsomt, samen met hun prioriteit en uitleg over hun belang:

Aspect van SEO-ondersteuningPrioriteitWaarom is het belangrijk?
ZoekwoordonderzoekHoogHet is de basis voor alle SEO-inspanningen. Door de juiste trefwoorden te bepalen, kun je jouw content strategisch optimaliseren om beter te ranken in zoekmachines.
On-page optimalisatieHoogDit zorgt ervoor dat jouw website en de content daarop relevant zijn voor de door jou gekozen trefwoorden, wat essentieel is om hoger te ranken in zoekmachines.
Technische SEOHoogDeze optimalisaties, zoals verbetering van de laadsnelheid en mobiele compatibiliteit, hebben een directe impact op de gebruikerservaring, wat een belangrijke factor is in de zoekmachineranking.
LinkbuildingMiddelBacklinks fungeren als stemmen van vertrouwen van andere websites, wat kan bijdragen aan de autoriteit van jouw website in de ogen van zoekmachines (1).
ContentcreatieMiddelRegelmatig nieuwe, relevante content publiceren kan je helpen om beter te ranken in zoekmachines en je publiek te betrekken.
Analyse en rapportageHoogHet is belangrijk om de prestaties van je SEO-inspanningen te meten om te begrijpen wat werkt en wat niet. Zo kun je jouw strategie indien nodig bijsturen.
Monitoring en aanpassingenHoogSEO is een continu proces. Regelmatige monitoring en aanpassingen zorgen ervoor dat je website altijd geoptimaliseerd is en goed presteert.
SEO ondersteuning.

Houd er rekening mee dat de prioriteit van deze aspecten kan variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften. Het is altijd aan te raden om met je SEO-specialist te overleggen om een op maat gemaakte strategie te creëren die het beste bij jouw behoeften past.

Artikelen die gerelateerd zijn aan SEO-ondersteuning

SEO-ondersteuning van de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het belangrijkste (en lastigste) zoekwoord binnen de SEO-markt. Met SEO-ondersteuning van mij, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-pakketten bij Ralf van Veen

Wat zijn de doelen van SEO-ondersteuning?

SEO-ondersteuning is een manier om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je website te verbeteren, wat op zijn beurt leidt tot meer verkeer en hogere verkoopcijfers.

  1. Verbeteren van de organische zichtbaarheid in zoekmachines: het eerste doel van SEO-ondersteuning is om je website op de eerste pagina van de zoekresultaten te krijgen voor relevante zoekopdrachten. Dit verbetert de zichtbaarheid van je website en trekt meer bezoekers aan. Dit bereiken voor relevante zoektermen leidt tot hogere conversiepercentages.
  2. Verhogen van websiteverkeer: wanneer je website hoog scoort in zoekmachines, bezoeken meer mensen je website. Meer verkeer betekent meestal meer klanten en meer verkoop (hier gaat het uiteindelijk om).
  3. Verbeteren van gebruikerservaring: SEO gaat niet alleen over zoekmachines, ook over mensen. Door het verbeteren van de gebruikerservaring op je site (door bijvoorbeeld snellere laadtijden, een mobielvriendelijk ontwerp en duidelijke navigatie), blijven bezoekers langer betrokken.
  4. Bouwen aan geloofwaardigheid en autoriteit: een goede SEO-strategie houdt ook rekening met het opbouwen van je merk als een autoriteit binnen je branche. Dit wordt bereikt door waardevolle, informatieve inhoud te bieden en door het creëren van kwalitatieve backlinks van gerenommeerde sites.

Ieder doel draagt op zijn eigen manier bij aan het vergroten van je online aanwezigheid, het aantrekken van meer bezoekers en het uiteindelijk verhogen van bedrijfsresultaten.

De stappen van SEO-ondersteuning weergegeven

StapTijdlijnPrioriteit
1. SEO AuditMaand 1Hoog
2. ZoekwoordonderzoekMaand 1Hoog
3. On-Page SEOMaand 2-3Hoog
4. Technische SEOMaand 3-4Medium
5. Content creatieMaandelijks – vanaf maand 1Hoog
6. LinkbuildingMaandelijks – vanaf maand 1Medium
  1. SEO Audit: dit is de eerste stap en het heeft een hoge prioriteit. Het doel van de audit is om te begrijpen hoe je website momenteel presteert op het gebied van SEO en om eventuele problemen te identificeren die moeten worden aangepakt.
  2. Zoekwoordonderzoek: dit heeft ook een hoge prioriteit en wordt tegelijkertijd met de SEO Audit uitgevoerd. Hier identificeer je de trefwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en die je wilt targeten in je SEO-strategie.
  3. On-Page SEO: dit is een voortdurend proces dat begint nadat het zoekwoordonderzoek is voltooid. Het omvat het optimaliseren van de inhoud en de HTML-broncode van je pagina’s om ze aantrekkelijker te maken voor zoekmachines.
  4. Technische SEO: dit omvat het verbeteren van de technische aspecten van je website, zoals site snelheid, mobiele bruikbaarheid, en de structuur van je website. Het is belangrijk, maar het heeft meestal niet dezelfde onmiddellijke impact als de eerste drie stappen.
  5. Content creatie: het creëren van hoogwaardige, SEO-vriendelijke inhoud is een essentiële stap. Het is een doorlopend proces dat direct vanaf de eerste maand begint, nadat je de trefwoorden en onderwerpen die je wilt targeten, hebt geïdentificeerd.
  6. Linkbuilding: dit is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website. Het is belangrijk voor de autoriteit en geloofwaardigheid van je website, en het is een doorlopend proces dat ook vanaf de eerste maand begint.

SEO-ondersteuning van de #1 SEO-specialist?

Ik sta organisch nummer één voor het belangrijkste (en lastigste) zoekwoord binnen de SEO-markt. Met SEO-ondersteuning van mij, kunnen we samen hetzelfde bereiken voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

SEO-pakketten bij Ralf van Veen
Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 76 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 oktober 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.