Branded content

Een merk of product onder de aandacht brengen zonder dat er sprake is van een commerciële insteek? Dit is mogelijk met branded content. Wat is dit precies en hoe werkt dit in de praktijk? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is branded content?

Branded content is een vorm van marketing. Hierbij produceert en betaalt het bedrijf zelf de content. Het doel van branded content is de associatie van een merknaam met bepaalde content die ook aansluit bij het imago van het merk.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeelden van branded content in de praktijk

Normaal gesproken is reclame erop gericht om een bepaald product te verkopen. Bij branded content gaat het vooral om het vergroten van de bekendheid van een merk. Ook online is er steeds meer sprake van branded content.

Bij branded content is er sprake van reclame voor een product of merk, zonder dat er ook daadwerkelijk reclame bij komt kijken. Het commerciële gedeelte is hierbij vrijwel onzichtbaar. Denk hierbij aan films waar producten van een merk voorkomen zonder dat hierbij prijzen bij staan of dat de kijker een aansporing krijgt om een product te kopen.

branded content

De impact van branded content op SEO

Branded content heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Wel levert het mogelijk meer bekendheid en daardoor ook betere vindbaarheid op. Het plaatsen van branded content tegen betaling levert extra inkomsten op voor de beheerder van een website en een extra platform voor de bedrijven waarover de branded content gaat.

Ons advies

Online branded content komt steeds vaker voorbij. Het biedt dan ook zeker interessante mogelijkheden voor je merk of een product.

We raden dan ook aan om branded content toe te passen. Wanneer je dit nuttig maakt voor je doelgroep en hier herkenbaarheid en beperkte informatie aan toevoegt, zorg je voor leuke en onverwachte content. Dit kan zomaar viral gaan en je bereik vergroten.

Hoewel branded content vooral gaat om bekendheid van je merk, is het verkoop van producten ook belangrijk. Dit is echter een apart concept dat je niet uit het oog moet verliezen.

Veelgestelde vragen

Wat is branded content?

Het is een vorm van marketing. Het bedrijf produceert en betaalt het content zelf. Branded content heeft als doel dat je een merknaam associeert met een bepaalde content. Het moet aansluiten op het imago van het merk. Het is belangrijk bij branded content dat je bekendheid van het merk vergroot.

Wat is de impact van Branded Content op SEO?

Er is geen directe impact op de SEO van een website. Branded content levert meer bekendheid en wordt sneller gevonden. Als je een branded content plaatst tegen betaling zorgt dat voor extra inkomsten bij de beheerder van de website en extra platform voor de bedrijven waarover de branded content gaat.

Voor wie hebben wij dit artikel over branded content geschreven?

Het artikel over branded content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over branded content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals branded content?

Wij schrijven over begrippen als branded content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

branded content is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over branded content in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals branded content, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip branded content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van branded content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van branded content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende branded content.

Het voorbeeld dat wij geven van branded content , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over branded content van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z