Branded content

Een merk of product onder de aandacht brengen zonder dat er sprake is van een commerciële insteek? Dit is mogelijk met branded content. Wat is dit precies en hoe werkt dit in de praktijk? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is branded content?

Branded content is een vorm van marketing. Hierbij produceert en betaalt het bedrijf zelf de content. Het doel van branded content is de associatie van een merknaam met bepaalde content die ook aansluit bij het imago van het merk.

Voorbeelden van branded content in de praktijk

Normaal gesproken is reclame erop gericht om een bepaald product te verkopen. Bij branded content gaat het vooral om het vergroten van de bekendheid van een merk. Ook online is er steeds meer sprake van branded content.

Bij branded content is er sprake van reclame voor een product of merk, zonder dat er ook daadwerkelijk reclame bij komt kijken. Het commerciële gedeelte is hierbij vrijwel onzichtbaar. Denk hierbij aan films waar producten van een merk voorkomen zonder dat hierbij prijzen bij staan of dat de kijker een aansporing krijgt om een product te kopen.

branded content

De impact van branded content op SEO

Branded content heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Wel levert het mogelijk meer bekendheid en daardoor ook betere vindbaarheid op. Het plaatsen van branded content tegen betaling levert extra inkomsten op voor de beheerder van een website en een extra platform voor de bedrijven waarover de branded content gaat.

Mijn advies

Online branded content komt steeds vaker voorbij. Het biedt dan ook zeker interessante mogelijkheden voor je merk of een product.

We raden dan ook aan om branded content toe te passen. Wanneer je dit nuttig maakt voor je doelgroep en hier herkenbaarheid en beperkte informatie aan toevoegt, zorg je voor leuke en onverwachte content. Dit kan zomaar viral gaan en je bereik vergroten.

Hoewel branded content vooral gaat om bekendheid van je merk, is het verkoop van producten ook belangrijk. Dit is echter een apart concept dat je niet uit het oog moet verliezen.

Veelgestelde vragen

Wat is branded content?

Het is een vorm van marketing. Het bedrijf produceert en betaalt het content zelf. Branded content heeft als doel dat je een merknaam associeert met een bepaalde content. Het moet aansluiten op het imago van het merk. Het is belangrijk bij branded content dat je bekendheid van het merk vergroot.

Wat is de impact van Branded Content op SEO?

Er is geen directe impact op de SEO van een website. Branded content levert meer bekendheid en wordt sneller gevonden. Als je een branded content plaatst tegen betaling zorgt dat voor extra inkomsten bij de beheerder van de website en extra platform voor de bedrijven waarover de branded content gaat.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z