Branded content

Een merk of product onder de aandacht brengen zonder dat er sprake is van een commerciële insteek? Dit is mogelijk met branded content. Wat is dit precies en hoe werkt dit in de praktijk? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is branded content?

Branded content is een vorm van marketing. Hierbij produceert en betaalt het bedrijf zelf de content. Het doel van branded content is de associatie van een merknaam met bepaalde content die ook aansluit bij het imago van het merk.

Voorbeelden van branded content in de praktijk

Normaal gesproken is reclame erop gericht om een bepaald product te verkopen. Bij branded content gaat het vooral om het vergroten van de bekendheid van een merk. Ook online is er steeds meer sprake van branded content.

Bij branded content is er sprake van reclame voor een product of merk, zonder dat er ook daadwerkelijk reclame bij komt kijken. Het commerciële gedeelte is hierbij vrijwel onzichtbaar. Denk hierbij aan films waar producten van een merk voorkomen zonder dat hierbij prijzen bij staan of dat de kijker een aansporing krijgt om een product te kopen.

branded content

De impact van branded content op SEO

Branded content heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Wel levert het mogelijk meer bekendheid en daardoor ook betere vindbaarheid op. Het plaatsen van branded content tegen betaling levert extra inkomsten op voor de beheerder van een website en een extra platform voor de bedrijven waarover de branded content gaat.

Ons advies

Online branded content komt steeds vaker voorbij. Het biedt dan ook zeker interessante mogelijkheden voor je merk of een product.

We raden dan ook aan om branded content toe te passen. Wanneer je dit nuttig maakt voor je doelgroep en hier herkenbaarheid en beperkte informatie aan toevoegt, zorg je voor leuke en onverwachte content. Dit kan zomaar viral gaan en je bereik vergroten.

Hoewel branded content vooral gaat om bekendheid van je merk, is het verkoop van producten ook belangrijk. Dit is echter een apart concept dat je niet uit het oog moet verliezen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat branded content inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over branded content geschreven?

Het artikel over branded content hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over branded content hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over branded content in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals branded content?

Wij schrijven over begrippen als branded content om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Branded content is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over branded content en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip branded content in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van branded content. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van branded content op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende branded content.

Het voorbeeld dat wij geven van branded content geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over branded content van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z