SEO tekstschrijver

Wanneer je jouw eigen bedrijf hebt schrijf je vaak met veel passie over je vakgebied. Hierbij wordt vaak vergeten dat je ook rekening moet houden met de vindbaarheid van jouw website in Google. Andersom komt het ook voor dat je volop gebruik maakt van jouw kennis over zoekmachine optimalisatie, maar hierbij juist de bezoekers van jouw website uit het oog verliest. In dit artikel vertel ik wat een SEO tekstschrijver voor jouw website kan betekenen.

Het is van belang om de juiste balans te vinden tussen jouw online vindbaarheid en kwalitatieve teksten. Het gaat om het creëren van hoogwaardige content voor jouw website én tegelijkertijd de bezoekers aan te zetten tot conversie. Meer potentiele klanten aantrekken: dat is wat je wil om de omzet van jouw website of webshop te verhogen.

Wat doet een SEO copywriter?

Een SEO copywriter is een expert op het gebied van content voor websites. Een goede SEO tekstschrijver weet hoe je een tekst schrijft waardoor jouw website een hogere ranking in Google behaalt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de behoefte van jouw doelgroep. Je kunt ons als SEO content schrijvers inschakelen om dit voor jou op te pakken. Je weet op deze manier dat je kiest voor kennis en focus op het juiste publiek.

Bij SEO teksten schrijven kijken wij naar de behoefte van jouw doelgroep. Hoe zoekt jouw potentiële klant? Op welke manier denken ze? Wat typen ze in op Google? Door jouw doelgroep daadwerkelijk te begrijpen, spelen wij in op de zoekopdracht. Zo zorgen we er voor dat meer potentiële klanten jouw website bezoeken. De content moet van zodanige kwaliteit zijn, dat jouw bezoekers overgaan tot aankoop. Daar helpen wij je graag bij!

seo tekstschrijver

Hoe ziet een SEO tekst eruit?

Een SEO tekst is een tekst die geoptimaliseerd is voor de bezoeker én Google. Leesbaarheid is de sleutel tot een succesvolle SEO tekst. Voorheen was het gebruikelijk om overmatig zoekwoorden te gebruiken. 

Vandaag de dag weten we dat dit afbreuk doet aan de leesbaarheid en daarmee tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Google hecht grote waarde aan de gebruikerservaring. Het is dan ook cruciaal dat een SEO tekstschrijver schrijft voor de bezoeker in plaats van Google.

Kenmerken van een goede SEO tekst zijn:

  • korte en duidelijk subkoppen;
  • langer dan 400 woorden;
  • goede leesbaarheid.

Voordelen van een SEO tekstschrijver

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan een SEO tekstschrijver. Wij noemen er een aantal:

  • Een SEO tekstschrijver weet hoe hij/zij kwalitatieve content moet schrijven voor zoekmachine optimalisatie.
  • Bespaar tijd, door het schrijven van content uit te besteden.
  • Geen duplicate content, een SEO tekstschrijver weet hoe je dit vermijdt.

Wat zijn de kosten van een SEO tekstschrijver?

De kosten van een SEO tekstschrijver zijn situatie afhankelijk. Het ligt volledig aan de opdracht die je geeft aan een SEO tekstschrijver. Meestal betaal je per aantal woorden. Dit is effectiever dan per uur betalen. 

Het totale kostenplaatje ligt dus aan wat jij nodig hebt van de tekstschrijver. Zijn dit wekelijkse of maandelijkse teksten? Het ligt volledig aan jouw behoefte.

Veelgestelde vragen

Ik krijg dagelijks vragen binnen omtrent het samenwerken met een SEO-tekstschrijver en de voordelen/nadelen van deze mogelijke samenwerking. Ik heb de gestelde vragen en gegeven antwoorden hieronder uitgeschreven vanuit mijn eigen ervaring op dit gebied.

Wat is een SEO-tekstschrijver?

Een SEO-tekstschrijver, ook wel copywriter genoemd, is een schrijver die weet wat je op welke manier moet schrijven voor zoekmachines als Google. Waar je als professional wellicht met passie over jouw vakgebied zou kunnen schrijven, ontbreekt het vaak aan de kennis omtrent de werking van Google en de vindbaarheid van je website. Een SEO-tekstschrijver beschikt over actuele kennis van Google richtlijnen en weet teksten dusdanig te optimaliseren dat de organische positie van een website (ranking) binnen de zoekresultaten aanzienlijk verbetert. De geschreven content is kwalitatief hoogwaardig en weet bezoekers sneller tot conversie aan te zetten.

Wat zijn SEO-teksten?

SEO-teksten zijn teksten die dusdanig zijn geschreven, dat ze goed ranken in zoekmachines als Google. Dit betekent dat een schrijver de tekst duidelijk structureert, bijvoorbeeld middels tussenkopjes en bullet points. Ook bestaan SEO-teksten uit korte, duidelijke zinnen en hebben ze de juiste lengte. Bij het schrijven van SEO-teksten is de bezoeker van je website echter het uitgangspunt. De teksten moeten dus waardevolle inhoud bevatten. Google stelt dan ook letterlijk dat SEO-teksten voor gebruikers moeten worden geschreven en niet voor zoekmachines.

Wat zijn de voordelen van SEO-teksten laten schrijven?

Het laten schrijven van SEO-teksten door een professionele SEO tekstschrijver heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • SEO tekstschrijvers weten precies hoe ze kwalitatieve content moeten schrijven ten behoeve van zoekmachine optimalisatie
  • Door het laten schrijven van SEO teksten houd je zelf meer tijd over. Deze kun je aan de core business van je bedrijf besteden
  • SEO-teksten bevatten geen duplicate content, oftewel tekst die op meer dan één pagina voorkomt. Duplicate content beïnvloedt je rankings op negatieve wijze en dient dus te worden vermeden
  • Je kunt je doelgroep op een unieke manier aanspreken

Wat is het verschil tussen een SEO-tekstschrijver en een normale tekstschrijver?

Zowel een SEO-tekstschrijver als een reguliere tekstschrijver is een professional die interessante, waardevolle en goed leesbare teksten schrijven. Echter heeft de eerstgenoemde daarbovenop ook nog eens verstand van de werking van zoekmachines als Google, waardoor hij of zij weet hoe je content moet schrijven om zo goed mogelijk in de zoekmachineresultaten te scoren. Een SEO-tekstschrijver voert ten behoeve daarvan onder andere een zoekwoordenonderzoek uit.

Wat kan ik verwachten van een SEO-tekstschrijver?

Van een SEO-tekstschrijver kun je verwachten dat deze teksten aflevert die interessante en waardevolle content bevatten. Maar dat niet alleen; de teksten zijn uniek en passen bij jouw bedrijf en de strategie die deze (of een SEO-expert) heeft uitgestippeld. De teksten die een SEO-tekstschrijver levert, zijn goed vindbaar. Hij of zij weet namelijk exact hoe zoekmachines werken. Voorafgaand aan het schrijven voert de SEO-tekstschrijver een zoekwoordenonderzoek uit. Zo kun je erop rekenen dat de teksten geheel zijn afgestemd op jouw doelgroep.

Hoeveel kost het om een SEO-tekstschrijver in te huren?

Op de vraag wat het kost om een SEO-tekstschrijver in te huren, bestaat geen eenduidig antwoord. De prijs is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Het type opdracht en de omvang ervan bepalen voor het grootste deel welk kostenplaatje hieraan verbonden is. De meeste SEO-tekstschrijvers betaal je per aantal woorden in plaats van een uurloon. Het inhuren van een SEO-tekstschrijver is een investering, maar wel een waarmee je meer leads genereert en de uitgaven aldus vlot terugverdient.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 20 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus