SEO tekstschrijver

Wanneer je jouw eigen bedrijf hebt schrijf je vaak met veel passie over je vakgebied. Hierbij wordt vaak vergeten dat je ook rekening moet houden met de vindbaarheid van jouw website in Google. Andersom komt het ook voor dat je volop gebruik maakt van jouw kennis over zoekmachine optimalisatie, maar hierbij juist de bezoekers van jouw website uit het oog verliest. In dit artikel vertel ik wat een SEO tekstschrijver voor jouw website kan betekenen.

Het is van belang om de juiste balans te vinden tussen jouw online vindbaarheid en kwalitatieve teksten. Het gaat om het creëren van hoogwaardige content voor jouw website én tegelijkertijd de bezoekers aan te zetten tot conversie. Meer potentiele klanten aantrekken: dat is wat je wil om de omzet van jouw website of webshop te verhogen.

Wat doet een SEO copywriter?

Een SEO copywriter is een expert op het gebied van content voor websites. Een goede SEO tekstschrijver weet hoe je een tekst schrijft waardoor jouw website een hogere ranking in Google behaalt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de behoefte van jouw doelgroep. Je kunt ons als SEO content schrijvers inschakelen om dit voor jou op te pakken. Je weet op deze manier dat je kiest voor kennis en focus op het juiste publiek.

Bij SEO teksten schrijven kijken wij naar de behoefte van jouw doelgroep. Hoe zoekt jouw potentiële klant? Op welke manier denken ze? Wat typen ze in op Google? Door jouw doelgroep daadwerkelijk te begrijpen, spelen wij in op de zoekopdracht. Zo zorgen we er voor dat meer potentiële klanten jouw website bezoeken. De content moet van zodanige kwaliteit zijn, dat jouw bezoekers overgaan tot aankoop. Daar helpen wij je graag bij!

seo tekstschrijver

Hoe ziet een SEO tekst eruit?

Een SEO tekst is een tekst die geoptimaliseerd is voor de bezoeker én Google. Leesbaarheid is de sleutel tot een succesvolle SEO tekst. Voorheen was het gebruikelijk om overmatig zoekwoorden te gebruiken. 

Vandaag de dag weten we dat dit afbreuk doet aan de leesbaarheid en daarmee tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Google hecht grote waarde aan de gebruikerservaring. Het is dan ook cruciaal dat een SEO tekstschrijver schrijft voor de bezoeker in plaats van Google.

Kenmerken van een goede SEO tekst zijn:

  • korte en duidelijk subkoppen;
  • langer dan 400 woorden;
  • goede leesbaarheid.

Voordelen van een SEO tekstschrijver

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan een SEO tekstschrijver. Wij noemen er een aantal:

  • Een SEO tekstschrijver weet hoe hij/zij kwalitatieve content moet schrijven voor zoekmachine optimalisatie.
  • Bespaar tijd, door het schrijven van content uit te besteden.
  • Geen duplicate content, een SEO tekstschrijver weet hoe je dit vermijdt.

Wat zijn de kosten van een SEO tekstschrijver?

De kosten van een SEO tekstschrijver zijn situatie afhankelijk. Het ligt volledig aan de opdracht die je geeft aan een SEO tekstschrijver. Meestal betaal je per aantal woorden. Dit is effectiever dan per uur betalen. 

Het totale kostenplaatje ligt dus aan wat jij nodig hebt van de tekstschrijver. Zijn dit wekelijkse of maandelijkse teksten? Het ligt volledig aan jouw behoefte.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus