Gebruiksvriendelijke URL

Goed vindbaar voor bezoekers én de zoekmachine?Een gebruiksvriendelijke URL gaat je hier mogelijk goed bij helpen. Wat is een gebruiksvriendelijke URL en waarom is dit zo belangrijk om te hebben? Deze vragen beantwoorden we op deze pagina. 

Wat is een gebruiksvriendelijke URL?

Een gebruiksvriendelijke URL is een URL die niet alleen makkelijk te spellen is, maar ook niet al te lang is en daardoor makkelijk te typen en onthouden is. Daarnaast moet de link ook meteen duidelijkheid scheppen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een gebruiksvriendelijke URL

Het is om meerdere redenen belangrijk een gebruiksvriendelijke URL te gebruiken. In de eerste plaats is het voor bezoekers beter te begrijpen waar ze op jouw website zijn. Daarnaast is het ook voor zoekmachines makkelijker om de structuur van je website in kaart te brengen. Dit heeft mogelijk voordelen voor de zoekmachine optimalisatie

Een gebruiksvriendelijke URL is duidelijk opgebouwd: het start met de domeinnaam en geeft daarna de pagina aan waar je je op een website bevindt. Er zijn ook URLs met rare en ingewikkelde codes; dit is voor zowel gebruikers als zoekmachines niet aantrekkelijk.

Gebruiksvriendelijke URL _ Begrippenlijst

De impact van een gebruiksvriendelijke URL op de SEO

Een gebruiksvriendelijke URL heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. In de eerste plaats is het voor een zoekmachine makkelijker je website te indexeren en de structuur te bepalen. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine je website sneller als relevant beschouwd. Het is wel belangrijk om te zorgen voor goede content op je website en om tijd te besteden aan andere SEO tools: op deze manier haal je het optimale uit je gebruiksvriendelijke URL.  

Ons advies

We raden aan om altijd te kiezen voor een gebruiksvriendelijke URL. Zorg dat een bezoeker op je website meteen weet waar hij of zij zich op jouw website bevindt. Daarnaast is het ook voor de zoekmachine nog makkelijker om je website te indexeren. Een SEO specialist helpt je graag bij het bepalen en creëren van een gebruiksvriendelijke URL.

Veelgestelde vragen

Wat is een Gebruiksvriendelijke URL?

Een gebruiksvriendelijke URL is vrij korte URL die ook gemakkelijk is te spellen. Hierdoor kan je hem gemakkelijker onthouden. Je snapt ook direct waarop de URL betrekking heeft.

Wat is de impact van Gebruiksvriendelijke URL op SEO?

Een gebruiksvriendelijke URL kan zeker impact op SEO hebben. Zo kan de zoekmachine jouw site gemakkelijker indexeren en de structuur van de site bepalen. Hierdoor zal jouw site veel sneller als relevant worden aangemerkt en dat merk je dan weer in een goede ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over gebruiksvriendelijke url geschreven?

Het artikel over gebruiksvriendelijke url hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over gebruiksvriendelijke url in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals gebruiksvriendelijke url?

Wij schrijven over begrippen als gebruiksvriendelijke url om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

gebruiksvriendelijke url is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over gebruiksvriendelijke url in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals gebruiksvriendelijke url, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip gebruiksvriendelijke url in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van gebruiksvriendelijke url. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van gebruiksvriendelijke url op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende gebruiksvriendelijke url.

Het voorbeeld dat wij geven van gebruiksvriendelijke url , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over gebruiksvriendelijke url van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z