Tone of voice

Wat je ook aanbiedt: het is logisch dat je de juiste doelgroep aanspreekt om optimale resultaten te behalen. De juiste tone of voice speelt hier een belangrijke rol in. Benieuwd naar de betekenis van deze term? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is tone of voice?

Tone of voice is een manier waarop een bedrijf communiceert naar de doelgroep. In de meeste gevallen gaat het hier om geschreven tekst, maar het is ook mogelijk dat het over spraak gaat. Met een goede tone of voice spreek je de doelgroep op de juiste manier aan.

Zo creëer je een goede tone of voice

Bij het creëren van een goede tone of voice is het belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen. Daarom is het goed om te bepalen op welke manier je jouw doelgroep aanspreekt.  De juiste tone of voice zit hem al in het gebruik van je of u. Wanneer ouderen tot je doelgroep behoren is het slimmer om ze met u aan te spreken.

Het is daarnaast erg belangrijk om de tone of voice consistent te houden: er moet als het ware een blauwdruk zijn van de juiste tone of voice zodat een bedrijf deze overal op dezelfde manier gebruikt. Dit is vooral belangrijk wanneer een bedrijf meerdere afdelingen heeft met verschillende contentmakers.

Tone of Voice _ Begrippenlijst

De impact van tone of voice op SEO

De tone of voice heeft in zekere zin invloed op de SEO van een website of pagina. Met de juiste tone of voice spreek je de juiste doelgroep aan en gaan zij ook sneller naar je website om hier een dienst of product aan te schaffen. Voor de juiste uitstraling op je website is consistent content en daarbij een goede tone of voice een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie

Ons advies

We raden aan om eerst, indien nodig, een doelgroepanalyse uit te voeren. Op deze manier krijg je een goed beeld van je doelgroep en weet je ook beter wat de passende tone of voice is. Daarnaast is het slim om de content te laten creëren door personen die weten hoe ze de juiste tone of voice gebruiken. Op deze manier speel je goed in op de wensen van de doelgroep.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat tone of voice inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over tone of voice geschreven?

Het artikel over tone of voice hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over tone of voice hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over tone of voice in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals tone of voice?

Wij schrijven over begrippen als tone of voice om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Tone of voice is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over tone of voice en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip tone of voice in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van tone of voice. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van tone of voice op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende tone of voice.

Het voorbeeld dat wij geven van tone of voice geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over tone of voice van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z