Tone of voice

Wat je ook aanbiedt: het is logisch dat je de juiste doelgroep aanspreekt om optimale resultaten te behalen. De juiste tone of voice speelt hier een belangrijke rol in. Benieuwd naar de betekenis van deze term? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is tone of voice?

Tone of voice is een manier waarop een bedrijf communiceert naar de doelgroep. In de meeste gevallen gaat het hier om geschreven tekst, maar het is ook mogelijk dat het over spraak gaat. Met een goede tone of voice spreek je de doelgroep op de juiste manier aan.

Zo creëer je een goede tone of voice

Bij het creëren van een goede tone of voice is het belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen. Daarom is het goed om te bepalen op welke manier je jouw doelgroep aanspreekt. De juiste tone of voice zit hem al in het gebruik van je of u. Wanneer ouderen tot je doelgroep behoren is het slimmer om ze met u aan te spreken.

Het is daarnaast erg belangrijk om de tone of voice consistent te houden: er moet als het ware een blauwdruk zijn van de juiste tone of voice zodat een bedrijf deze overal op dezelfde manier gebruikt. Dit is vooral belangrijk wanneer een bedrijf meerdere afdelingen heeft met verschillende contentmakers.

Tone of Voice _ Begrippenlijst

De impact van tone of voice op SEO

De tone of voice heeft in zekere zin invloed op de SEO van een website of pagina. Met de juiste tone of voice spreek je de juiste doelgroep aan en gaan zij ook sneller naar je website om hier een dienst of product aan te schaffen. Tone of voice is zowel voor SEO als SEA belangrijk. Voor de juiste uitstraling op je website is consistent content en daarbij een goede tone of voice een belangrijk onderdeel van een goede SEO-campagne

Mijn advies

We raden aan om eerst, indien nodig, een doelgroepanalyse uit te voeren. Op deze manier krijg je een goed beeld van je doelgroep en weet je ook beter wat de passende tone of voice is. Daarnaast is het slim om de content te laten creëren door personen die weten hoe ze de juiste tone of voice gebruiken. Op deze manier speel je goed in op de wensen van de doelgroep.

Veelgestelde vragen

Wat is Tone of Voice?

Tone of voice is de wijze waarop je als bedrijf of instelling met jouw doelgroep communiceert. Dit kan bijvoorbeeld formeel of informeel zijn. Dit gaat veelal om geschreven teksten, maar kan ook zeker over gesproken tekst gaan. Als je een goede tone of voice hebt, spreek je jouw doelgroep op de juiste manier aan.

Wat is de impact van Tone of Voice op SEO?

De tone of voice een bepaalde invloed op de SEO van jouw site hebben. Als je de juiste tone of voice hanteert, zal jouw doelgroep eerder een bezoek brengen aan jouw site. Ook zullen ze eerder een aankoop doen. Consistente content en een goede tone of voice is dus van groot belang voor jouw SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 28 november 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies