Tone of voice

Wat je ook aanbiedt: het is logisch dat je de juiste doelgroep aanspreekt om optimale resultaten te behalen. De juiste tone of voice speelt hier een belangrijke rol in. Benieuwd naar de betekenis van deze term? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is tone of voice?

Tone of voice is een manier waarop een bedrijf communiceert naar de doelgroep. In de meeste gevallen gaat het hier om geschreven tekst, maar het is ook mogelijk dat het over spraak gaat. Met een goede tone of voice spreek je de doelgroep op de juiste manier aan.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo creëer je een goede tone of voice

Bij het creëren van een goede tone of voice is het belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen. Daarom is het goed om te bepalen op welke manier je jouw doelgroep aanspreekt.  De juiste tone of voice zit hem al in het gebruik van je of u. Wanneer ouderen tot je doelgroep behoren is het slimmer om ze met u aan te spreken.

Het is daarnaast erg belangrijk om de tone of voice consistent te houden: er moet als het ware een blauwdruk zijn van de juiste tone of voice zodat een bedrijf deze overal op dezelfde manier gebruikt. Dit is vooral belangrijk wanneer een bedrijf meerdere afdelingen heeft met verschillende contentmakers.

Tone of Voice _ Begrippenlijst

De impact van tone of voice op SEO

De tone of voice heeft in zekere zin invloed op de SEO van een website of pagina. Met de juiste tone of voice spreek je de juiste doelgroep aan en gaan zij ook sneller naar je website om hier een dienst of product aan te schaffen. Voor de juiste uitstraling op je website is consistent content en daarbij een goede tone of voice een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie

Ons advies

We raden aan om eerst, indien nodig, een doelgroepanalyse uit te voeren. Op deze manier krijg je een goed beeld van je doelgroep en weet je ook beter wat de passende tone of voice is. Daarnaast is het slim om de content te laten creëren door personen die weten hoe ze de juiste tone of voice gebruiken. Op deze manier speel je goed in op de wensen van de doelgroep.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Tone of Voice?

Tone of voice is de wijze waarop je als bedrijf of instelling met jouw doelgroep communiceert. Dit kan bijvoorbeeld formeel of informeel zijn. Dit gaat veelal om geschreven teksten, maar kan ook zeker over gesproken tekst gaan. Als je een goede tone of voice hebt, spreek je jouw doelgroep op de juiste manier aan.

Wat is de impact van Tone of Voice op SEO?

De tone of voice een bepaalde invloed op de SEO van jouw site hebben. Als je de juiste tone of voice hanteert, zal jouw doelgroep eerder een bezoek brengen aan jouw site. Ook zullen ze eerder een aankoop doen. Consistente content en een goede tone of voice is dus van groot belang voor jouw SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over tone of voice geschreven?

Het artikel over tone of voice hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over tone of voice in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals tone of voice?

Wij schrijven over begrippen als tone of voice om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

tone of voice is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over tone of voice in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals tone of voice, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip tone of voice in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van tone of voice. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van tone of voice op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende tone of voice.

Het voorbeeld dat wij geven van tone of voice , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over tone of voice van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z