Page title

Eén van de belangrijkste onderdelen op een webpagina is de page title, ofwel de titel van de pagina. Die is niet alleen zichtbaar op je website, maar wordt ook gelezen door de zoekmachines. Als je website in de zoekresultaten van een zoekmachine staat, is dat altijd met de tekst uit de page title.

Je kunt dus wel nagaan dat daar geen misleidende teksten in mogen staan. Want de zoekmachine registreert het als bezoekers ten onrechte op je website terecht komen. In dat geval zal je dalen in de ranking.

Wat is een page title?

De page title is de titel van de pagina. Elke website met een websitestructuur heeft meerdere page titles. Daardoor heb je de kans om met meerdere webpagina’s van je website in de zoekmachine terecht te komen.

De page title wordt vaak vergeleken met een winkelgalerij. Als die er aantrekkelijk uitziet is de kans dat je daar doorheen wilt lopen groter, evenals de kans dat je werkelijk bij een winkel naar binnen gaat.

Page title | Begrippenlijst

Voorbeelden van page title

Er is een aantal standaard kenmerken waar een page title aan moet voldoen. Er moet in elk geval het belangrijkste zoekwoord van je website of van de subpagina in staan. De page title wordt gelezen en opgeslagen door de zoekmachines, en het is fijn als je belangrijkste zoekterm daarbij staat.

Ook wordt aanbevolen om de bedrijfsnaam in de page title te vermelden. De zoekmachine weet dan dat het voornaamste zoekwoord gekoppeld is aan jouw bedrijf. Aanbevolen wordt om de page title niet langer te maken dan 60 – 70 tekens. Voor de ranking is het ook bevorderlijk om een call-to-action term te gebruiken.

Het belang van page title

Het is super belangrijk om aandacht te besteden aan een goede page title. Het is als het ware het uithangbord voor je website, dat tussen de zoekresultaten in een zoekmachine hangt. Bij een winkel met een opvallend of opmerkelijk uithangbord heb je sneller de neiging om naar binnen te gaan. Bij websites werkt dat net zo.

De impact van page title

De inhoud van de page title is rechtstreeks te zien in het zoekresultaat van zoekmachines. Het is jouw kans om met een goede page title bezoekers naar je website te lokken.

Mijn advies

De page title is erg belangrijk. Besteed voldoende aandacht aan het bedenken van goede page titles. Vraag eventueel advies van specialisten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 31 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies