Click-to-conversion time

De click-to-conversion time is de tijdspanne tussen het moment dat de klant op een advertentie klikt en het moment dat hij overgaat tot de aankoop – de zogenaamde conversie. Als je dit kunt meten, krijg je inzicht in het koopgedrag van je klant. Neemt jouw klantenkring een snelle beslissing, of juist niet?

Wat is de click-to-conversion time?

De click to conversion time is de periode die verstrijkt vanaf het moment dat de klant voor het eerst op een advertentie banner klikt, tot het moment dat hij het bewuste product ook daadwerkelijk koopt. Met conversion of conversie duidt men in marketingjargon de aankoop aan.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe lang is de click-to-conversion time?

Het gebeurt haast nooit dat een klant meteen na het klikken op een advertentie banner overgaat tot een aankoop. Meestal zoekt de klant bij een concurrent of andere aanbieder naar een alternatief of nog een betere aanbieding. Vooral als het om een grote aanschaf gaat, zal de gemiddelde click to conversion time oplopen. Het is dus erg afhankelijk van het type product hoe lang deze periode zal duren. De aankoopbeslissing voor nieuwe tegels voor een badkamer zal waarschijnlijk langer op zich doen wachten dan de aanschaf van een nieuwe bikini midden in de zomer.

Click to conversion time _ Begrippenlijst

Retargeting

Als de klant niet direct na het eerste klikmoment over is gegaan tot een aankoop, kun je gebruik maken van retargeting. Je kunt dan de potentiële klant benaderen om hem een goede aanbieding te doen. Of hij krijgt regelmatig de advertentie weer te zien. Je zult de timing van deze actie moeten afstemmen op het type product. Zoals aangegeven, sommige aankopen behoeven minder bedenktijd dan andere. Maar als de geïnteresseerde regelmatig jouw advertentie voorbij ziet komen, zal hij je niet vergeten.

Ons advies

Het is zeer nuttig om de click to conversion time van jouw klanten in kaart te hebben. Je kunt zo een beeld krijgen van hoe lang een aankoopbeslissing duurt. Ook kun je het effect meten van jouw advertentie op het aantal aankopen en op de gemiddelde tijd tot aankoop. Zeker als je daarbij ook denkt aan retargeting, kun je een hogere omzet bereiken. Let bij deze laatste acties wel op dat je niet te vaak een klant benadert. Als deze vindt dat je spamt heeft het een averechts effect.

Veelgestelde vragen

Wat is Click To Conversion Time?

Met de click to conversion time bedoelen we de duur van de periode vanaf het moment dat de bezoeker voor de eerste keer op een advertentie klikt, tot aan het moment van aankoop.

Wat is de impact van Click To Conversion Time op SEO?

Directe invloed op SEO is er niet. Wel is het handig om de click to conversion time van klanten in beeld te hebben. Zo kun je zien hoeveel tijd een aankoopbeslissing in beslag neemt. Ook kun je het effect van jouw advertentie op het aantal aankopen meten.

Voor wie hebben wij dit artikel over click-to-conversion time geschreven?

Het artikel over click-to-conversion time hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over click-to-conversion time in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals click-to-conversion time?

Wij schrijven over begrippen als click-to-conversion time om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

click-to-conversion time is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over click-to-conversion time in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals click-to-conversion time, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip click-to-conversion time in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van click-to-conversion time. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van click-to-conversion time op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende click-to-conversion time.

Het voorbeeld dat wij geven van click-to-conversion time , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over click-to-conversion time van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z