Wat is SEO? Alles over zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO? Alles over zoekmachine optimalisatie

wat is seo

Het is een van de belangrijkste termen die je tegenkomt wanneer je als ondernemer een eigen website hebt: SEO. Want goede SEO is bijna onmisbaar voor een website. Het zorgt er niet alleen voor dat je beter vindbaar bent, maar ook dat je betere resultaten behaald. Seo, wat is dat? En hoe zet je dit in om de resultaten van je website te verbeteren? Dat lees je hier!

wat is seo
wat is seo

Betekenis SEO

Wat is de SEO betekenis? SEO is een Engelse term en de SEO afkorting staat staat voor Search Engine Optimalisation. In het Nederlands wordt vaak gesproken over zoekmachine optimalisatie. Wanneer je gebruik maakt van SEO ben je bezig met een manier om  je website beter vindbaar te maken voor jouw doelgroep. Voordat je SEO gaat inzetten is het dan ook belangrijk om goed te weten wie jouw doelgroep is en wat de zoekwoorden zijn die ze intypen op een zoekmachine als Google.

Met SEO kun je hierop inspelen. De kennis over je doelgroep kun je toepassen in het schrijven van content voor je website. Denk hierbij niet alleen aan blogs, maar ook aan alle andere teksten op je pagina. De teksten moeten in de eerste plaats aansluiten op de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt, maar daarnaast ook zo gebruikt zijn dat ze aantrekkelijk zijn voor Google. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen goede en wervende teksten waarmee jouw doelgroep enthousiast wordt. Maak gebruik van sterke teksten, maar ook van afbeeldingen en video’s om dit te versterken.

Een snelle en mooie website: de technische kant van SEO

Een belangrijk onderdeel van de SEO wiki is de technische kant. Het draait niet alleen om teksten en andere content. Ook de laadsnelheid van de website draagt bij aan goede vindbaarheid en dus ook aan de zoekmachine optimalisatie. Een website die langzaam laadt is dodelijk: veel bezoekers haken dan af en hierdoor loop jij bezoekers en wellicht klanten mis. Het is dus van belang om te zorgen voor een snelle website zonder fouten. Denk hierbij aan pagina’s met dubbele inhoud, slechte beveiliging van de website of een onduidelijke opmaak van pagina’s. Deze zaken zorgen ervoor dat bezoekers afhaken.

Besteed je wel tijd aan deze technische zaken en de verbetering van de content op je website? Daar kun je als bedrijf op korte en lange termijn de vruchten van plukken. Door het plaatsen van goede content dat aansluit bij jouw doelgroep en het verbeteren van de website, zul je meer bezoekers krijgen. Het is daarnaast ook belangrijk om de site zelf aantrekkelijk te maken, zodat bezoekers uiteindelijk klanten worden door een product of dienst aan te schaffen. SEO heeft veel meerwaarde voor jouw onderneming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *