SEO toepassen voor je eigen website

Ben je het zat dat jouw website niet presteert? Genereer vandaag nog meer omzet en vergroot jouw online vindbaarheid door het toepassen van SEO (zonder externe SEO-specialisten of een SEO-bureau in te huren). 

De online vindbaarheid van een website is cruciaal voor het groeien van een bedrijf. Groeien is topprioriteit voor ondernemers. De klant vindt jou, in plaats van jij de klant. Trek relevante bezoekers aan en verhoog vandaag nog jouw (online) omzet. 

SEO voor beginners 2021

SEO staat voor ‘zoekmachine optimalisatie’. Kort gezegd betekent dit het proces van het verbeteren van jouw site om de zichtbaarheid voor relevante zoekopdrachten in Google te vergroten. 

Zo, dat is een mond vol. Gelukkig is SEO zelf leren heel makkelijk. Na het volgen van onze SEO-training ben jij een ware SEO expert. In dit artikel bespreken we wat je precies kan verwachten tijdens de zoekmachine optimalisatie training. Nu eerst: wat is de kern van SEO?

SEO toepassen | Google Analytics

SEO begint bij de zoekintentie van de zoeker (bijvoorbeeld iemand die in een stad op zoek is naar een bakker). Waar is de zoeker naar op zoek? Informatie of een oplossing? Hier kom jij in beeld. Het is jouw taak als ondernemer om die zoekintentie te begrijpen en erop in te spelen. Vind jouw bezoeker wat hij/zij nodig heeft op jouw website? Dan kan je rekenen op een hogere omzet.

Zo werkt onze training zoekmachine optimalisatie

Onze SEO-training is gericht op gebruiksvriendelijkheid. Hoe schrijf je winnende landingspagina’s, die óók leesbaar zijn? Een snelle website? Dat krijg je voor elkaar met technische SEO. Waar Google echt haar beoordeling op baseert? Kwaliteit van backlinks.

Zoekmachine optimalisatie draait om de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Je doel met SEO is om de gebruikerservaring voor jouw bezoekers te optimaliseren. Google merkt dit op en beloont jou met een hogere positie in de zoekresultaten.

SEO toepassen | Organisch verkeer

Optimaliseer jouw content, techniek en linkbuilding. Hoe je dit doet? Geen zorgen, wij leren het je. Deze drie grondbeginselen van SEO zorgen er uiteindelijk voor dat jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is voor jouw bezoeker. 

Til de SEO van jouw website naar een hoger niveau tijdens onze training zoekmachine optimalisatie. Wij bespreken uitvoerig hoe je dit doet op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Verkrijg de kwaliteit van een professioneel SEO-specialist voor een fractie van de prijs. 

 1. Content

Wil jij dat jouw bezoekers langer op jouw website blijven? Kwalitatieve en relevante content staat aan de basis van een goed geoptimaliseerde website. Schrijf landingspagina’s waardoor jouw bezoeker op je website wil blijven.

SEO toepassen | SEO-content

De volgende facetten van content bespreken wij tijdens de training:

 • Hoe zorg je dat Google jouw content relevant acht voor de zoeker: wij bespreken hoe snippets, de slug en meta data hieraan bijdragen.
 • Jouw content leesbaar én winnend maken in Google? Wij vertellen jou hoe je dit doet.
 • Afbeeldingen: waarom zijn afbeeldingen belangrijk? Ook hier richten wij ons vooral op de bezoeker.
 1. Technische SEO

Verlies jij bezoekers doordat jouw site te langzaam laadt? Einde verhaal na onze training. Gelukkig leer je bij ons hoe je zelf makkelijk de technische kant verbetert. 

SEO toepassen | Technische SEO

Leer over de volgende onderwerpen tijdens de training:

 • Eerst installeren wij samen de basis setup. Welke tools zijn het beste voor de meetbaarheid van jouw SEO?
 • Website structuur: hoe zorg je ervoor dat jouw bezoeker makkelijk kan navigeren? 
 • Indexeerbaarheid: hoe beïnvloed je dit positief? 
 • Laadsnelheid van je website: verlies geen klanten meer door een trage site.
 1. Linkbuilding

Creëer online bekendheid in jouw niche. Een SEO-specialist doet dit met linkbuilding (off page SEO). Verkrijg waarde door middel van links naar jouw website. Hoe verkrijg je die links? Wij bespreken het samen met de volgende onderwerpen tijdens de training:

SEO toepassen | Linkbuilding
 • De 4 meest gebruikte methoden om kwalitatieve links te verkrijgen;
 • hoeveel waarde hecht Google nu écht aan backlinks;
 • hoe meten marketeers de waarde van websites?

Leer SEO van de #1 SEO-consultant/SEO-freelancer (volgens Google)

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Wanneer je SEO-consultant of SEO-freelancer intypt in Google, staat RalfvanVeen.com op de eerste positie zoals hieronder te zien is. Dit is het resultaat van ervaring en expertise.

Waarom zijn wij beter dan andere aanbieders? Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen. Wij laten op video zien hoe een SEO-specialist te werk gaat. We bespreken casuïstieken uit verschillende branches. Én wij delen eigen ervaringen van hoe wij als SEO-bureau te werk gaan voor klanten.

SEO checklists

Na de zoekmachine optimalisatie training laten wij je niet in de steek. Je krijgt 3 checklists omtrent content, techniek en linkbuilding mee die je direct toepast op jouw onderneming. In deze checklists gaan we nog een keer stapsgewijs door onze SEO expertise.

Zo blijf je ook na de training jouw website optimaliseren.


Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen rondom SEO en onze training. Wij delen de antwoorden graag met je.

Is SEO makkelijk zelf te leren?

Ja. Wij gaan stapsgewijs door alle facetten van zoekmachine optimalisatie. Hierdoor is onze expertise behapbaar voor iedere ondernemer die zijn/haar online vindbaarheid wil vergroten. Je hoeft je geen zorgen te maken over de moeilijkheidsgraad. Wij maken SEO toegankelijk.

Hoe lang duurt het voordat ik succes behaal met zoekmachine optimalisatie?

Richt je eerst op laaghangend fruit, dan boek je al snel resultaat. Tijdens de training laten wij zien hoe je dit doet.Effectieve SEO is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat onder andere hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. In een handomdraai voer jij zelf SEO uit. Het grote voordeel is dat je lang profijt hebt van je behaalde positie.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

€249,- in totaal.In de cursus zit inbegrepen:6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Is de zoekmachine optimalisatie training online of op locatie?

Bepaal zelf waar en wanneer je de training volgt. Het tempo bepaal jij. Drukke kantoordag? Geen probleem, de onderdelen kijk je wanneer het in jouw schema past. Start iedere dag van het jaar met de training. De training leveren wij aan via de mail. Je staat er niet alleen voor, dankzij de persoonlijk ingesproken cursus. Ieder onderdeel van de training kijk je onbeperkt terug.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus