SEO effect

Wist je dat SEO enorm veel effect heeft op het succes van jouw website? Het SEO effect is groter dan ooit en dit biedt veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Wanneer SEO op de juiste manier wordt toegepast zijn er heel wat voordelen waar jij optimaal van kunt profiteren. Benieuwd naar het optimale SEO effect op jouw website? Lees het hier.

Wat is het effect van SEO?

Het echte SEO effect. Hét effect waar veel bedrijven het nu over hebben. Wat maakt SEO nu zo populair op het moment? 

Veel bedrijven zijn enthousiast over SEO, omdat het hun websites op de kaart zet tegen, uiteindelijk, minder kosten. We leggen het uit. 

SEO zorgt ervoor dat het aantal organische bezoekers toeneemt. Je hebt dus geen dure advertenties op Google meer nodig om bezoekers te trekken naar jouw website. 

Om je SEO te optimaliseren is het wel nodig om tijd en energie hierin te steken. Door een SEO-specialist of door jezelf. Door specifieke optimalisaties door te voeren (denk aan je website snelheid, linkbuilding en content) kom je hoger in de zoekresultaten pagina’s van Google te staan. Je investeert dus tijd en energie om deze optimalisaties door te voeren, maar hebt hier langere tijd profijt van. SEO heeft namelijk na het optimaliseren van je website een blijvend positief effect op je positie in Google. 

Wanneer je een advertentie op Google uitzet, genereer je direct geen bezoekers meer. Bij SEO werkt dit anders. 

Bedrijven willen om deze reden graag investeren in hun SEO. 

Ontdek het SEO effect

Voordelen SEO

SEO kent dus veel voordelen. We zetten ze nog even voor je op een rij. 

  • SEO is uiteindelijk goedkoper dan SEA (betaalde advertenties op Google). Je hoeft enkel tijd en geld te investeren in het begin. 
  • Door SEO ben je online beter zichtbaar. 
  • SEO is een duurzame manier van marketing. 
  • Het effect van SEO is goed meetbaar. Dit doe je bijvoorbeeld gemakkelijk in programma’s als Google Analytics en Google Search Console. 
  • SEO versterkt je andere marketingmiddelen.

SEO toepassen

Hoe pas je SEO het beste toe? Ten eerste zijn er verschillende onderdelen binnen SEO die geoptimaliseerd moeten worden: content, techniek en linkbuilding. We leggen per onderdeel hoe je dit het beste kunt toepassen. 

  • Content. Het is belangrijk dat je kwalitatieve content schrijft voor je bezoeker. Wat willen ze lezen en wat grijpt hun aandacht? Leer over je doelgroep en schrijf hier je content naar. 
  • Techniek. Voer optimalisaties aan jouw website uit. Duurt het langer dan 5 seconden voor jouw website geladen is? Verbeter dan de snelheid van je website. Gebruik schone codes en, voor je eigen gemak, gebruik snelle en makkelijke plugins in WordPress! 
  • Linkbuilding. Het is belangrijk dat je bekend op het web maakt. Dit doe je door middel van linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links op andere websites. Kies hiervoor kwalitatieve websites, anders keurt Google het af. 

Je voert dus op verschillende facetten optimalisaties aan je site uit. Het is niet enkel links verkrijgen van andere websites of eens per week een blogje schrijven. Juist de combinatie van de drie bovengenoemde facetten versterkt je SEO enorm. Vind hier een goede balans in en je zult zien dat je in een mum van tijd zult stijgen in Google. 

Meer weten over hoe je jouw SEO kunt optimaliseren? Of wil je zelf je SEO optimaliseren? Bekijk onze SEO cursus en leer hoe je gemakkelijk en snel jouw website verbetert.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus